Tuorein sisältö

Käyttäjätapaaminen 2010

Mikko Heinonen

13.08.2010 klo 16.17 | Luettu: 5709 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Hellettä ja huvia
Jo monivuotinen traditio tuntuu olevan, että vaikka koko muun kesän sataisi, käyttäjätapaamisen viikonloppuna paistaa aurinko. Tänä vuonna kesä on ollut tallennetun historian lämmin, joten miittipäiväkään ei tehnyt poikkeusta. Aurinkoiselle Tampereelle saapui heinäkuun ensimmäisenä lauantaina muita tapaamaan jälleen yli 50 henkeä - muutama enemmän kuin viime vuonna, vaikkei päällekkäisyyksiltä muiden kesätapahtumien kanssa vältytty nytkään.

Meikäläinen lausuu taas tervetulosanoja, taustalla PS3:n Joe Danger.


Lämpöisen päivän ohjelmaksi olimme laatineet jälleen kerran läjän erilaisia pelikilpailuita. Microsoftin, Nintendon ja Sonyn toimittama valtava palkintokasa oli tarkoitettu jaettavaksi eteenpäin kävijöille, joten eri “lajeja” tarvittiin runsaasti. Onneksemme käytössä ollut Oldskool ry:n klubitila tarjosi jälleen erinomaiset puitteet, sillä käytössä oli myös peliautomaatteja ja flipperi, joilla kisattiin päivän mittaan. Pole Position-, Space Invaders- ja Marble Madness -kolikkopeleissä käytiin koko päivän mittaiset pistekamppailut, samoin ratkottiin Truck Stop -flipperin mestaruus.

Vaikka kuvasta voisi muuta luulla, emme ole 80-luvun pelihallissa.


Vaarallista mopoautoilua ja turpaanvetoa


Konsolipuolella nähtiin sekä uutta että vanhaa. PlayStation 3:lla hurjasteltiin moottoripyörällä PSN:ään juuri ilmestyneessä Joe Danger -pelissä, joka osoittautui hupaisaksi ExciteBike- ja Kikstart-henkiseksi menoksi. Vauhti ei vähentynyt Xboxilla, jossa ratkaistiin paremmuudet Blur-autopelin moninpelissä.

Kolmannen pääsponsorimme Nintendon osalle olimme varanneet vähän retrompaa menoa, ja tuoneet paikalle Nintendo 64:n legendaarisella Super Smash Bros. -pelillä varustettuna. Hyvin suositussa turnauksessa nähtiin monta tiukkaa vääntöä, mutta senkin voitti suosiossa Sega MegaDrivellä pelattu NHL 94 -turnaus. HC-pelaajat ratkoivat paremmuuttaan Dreamcastin Japani-shoottereissa.

Uuno muuttaa kuvaruudulle


Jo aiemmin IRC-kanavalla oli keskusteltu C64:n legendaarisesta suomipelistä Uuno Turhapuro muuttaa maalle, jota kuusnelosharrastajien keskuudessa on tituleerattu maailman vaikeimmaksi peliksi. Näinpä pieni kisa tästäkin lajista oli paikallaan. Loppuiltapäivästä jäähdyteltiin vielä Commandolla.

Uuno on jo palannut kaupunkiin, Commando jatkaa. Puikoissa Chavez.


Ja minähän en järjestä mitään tapahtumaa, jossa ei ole vähintään yhtä Amigaa. Tällä kertaa homman nimi oli Worms-turnaus, jossa käytiin kymmeniä tiukkoja otteluita.

Wormsissa tng (vas.) vastaan Grunt. Turnauksen vei lopulta Tillu.


Kaiken kaikkiaan erilaisia kisoja käytiin päivän mittaan niin monia, ettei ainakaan allekirjoittaneella ole tarkkaa muistikuvaa kaikkien voittajista. Miittivieraat ovatkin tervetulleita lisäämään omat tietonsa kisojen voittajista kommentteihin.

Ensi vuonna uudestaan


Miitit ovat aina olleet tapahtumia, joista tällaisen lyhyen muistelun perusteella saa vain erittäin pintapuolisen kuvan - parhaiten tapahtuman kokee paikan päällä. Ensi vuodeksi luvassa on ainakin paremmin tarkoitukseen soveltuva tila, jossa tunnelma ei ole yhtä tiivis kuin tällä kerralla.

Sohvilla ei ollut useimmiten näin paljon tilaa. Vasemmalta aaaatu, Manu, Arcane, Tillu ja Lloyba.


Kiitokset kaikille miittivieraille sekä sponsoreillemme:

  • Riina Hagman, Nordisk Film / PlayStation

  • Minna Kaivola, Amo Oy / Nintendo

  • Jarno "Killi" Kallunki-Mättö, Microsoft / Xbox


...sekä tietenkin tilan käyttöömme tarjonnut Oldskool ry, erityisesti pj. Mika "Empatian meri" Hyvönen.

Kuvat: Jevgeni "Jevggis" Särki / Juha "Hsu" Turunen

V2.fi | Mikko Heinonen
< Nintendon tulevat hi... Pongista Pleikkaan... >

Keskustelut (3 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.08.2010 klo 22.39

Commandon vein minä, vaikka Chavez yritti kovaa pistää kampoihin.

Uuno Turhapuron voittajan nick ei tule nyt millään mieleen, mutta sama jannu taisi olla myös Commandossa kolmen parhaan joukossa. C64 selvästi kelpasi pelivälineeksi.
lainaa
Uunoturhisvoittaja

15.08.2010 klo 18.49

Ei mulla ole viellä käyttäjää.

Ja tuskin teenkään.

Commando oli joo suhteellisen aneeminen kiitos granaatinheittojärjestelmän ja jäykän ilotikun. Peli itsessään on melko hauska tosin. Ja uunokin oli pirun vaikea/helppo. Liian pitkät maat vain.
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.08.2010 klo 10.44

vasemmalta, aaaatu, natalie, manu...
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova