Tuorein sisältö

Listasunnuntai #116

Toimitus

25.12.2011 klo 15.39 | Luettu: 11698 kertaa | Teksti: Toimitus

Vuoden valinnat
Vuoden "julkaisupeli": The Legend of Zelda: Skyward Sword

(Jari-Tapani Peltonen)


Wii on palvellut. Sille on laatua. Liikkeentunnistus on inspiroinut leikkimään enemmän kuin vaaditaan. Tunnistus ei varsinaisesti toimi. Skyward Sword on mahtipeli: ohjausta ajatellen jopa tyydyttävä suoritus. Usein sankari bugailee, mutta se, että joudut miettimään säilän suuntaa miekkaillessasi laajan, haastavan seikkailun myrskyissä, korvaa paljon. Skyward Sword kenties ei ole kokonaisuutena yhtä kiehtova kuin Wiin julkaisupeli Twilight Princess, mutta jos julkaisussa olisi tarjottu tällaiset kontrollit, leuka olisi loksahtanut lattiasta läpi. Vuonna 2011 herää kolme ajatusta. 1. Kiitos Nintendo, odotin tätä viisi vuotta. 2. PlayStation Move tekisi pelistä paremman. 3. Haluanko aivan varmasti ostaa Wii U:n julkaisussa?

Vuoden huonoin päivitys: StarCraft II: The Wings of Liberty 1.4.

(Jari- Tapani Peltonen)


Parhaan päivityksen tittelin saisi muuten Mortal Kombat (koko peli). Sarjan perinteitä rikkoen se ei etsi uutta, mutta hioo kokonaisuuden huippuunsa. Alas taakse painallus, käännös, alas eteen painallus on kombo, jonka rakastan tehdä Sheevalla tai Sheevalle jos hän olisi olemassa. En tahdo puhua tänään tästä, koska tämänkin uutuuden päiväys on ummessa: kärsivällisellä on yhä kivaa netissä, mutta väki vähenee. Etsiessäni rentouttavaa stressiä väännän uskollisesti StarCraftia, josta löytyy matsi minuuteissa tiistaina aamuyöllä. Infestorin mielenhallinta-kärsän pituuden lyhentäminen 20 prosentilla päivityksessä 1.4. on tämän vuoden merkittävin ja negatiivisin pelialan tapahtuma minulle, koska välitän.

Vuoden renessanssi: Tasoloikat

(Manu Pärssinen)


Äskettäin jossain Redditin aiheessa joku ihmetteli, miksi nykyään ei tehdä hyviä tasoloikkia. Hämmästyin, sillä omasta mielestäni moiset ovat tehneet tässä loppuvuodesta vahvan paluun: Sonic oli parempi kuin pitkään aikaan, Kirby palasi pätevästi juurilleen, Rayman teki erinomaisen paluun, Spyron Skylander-seikkailut ovat tukevalla pohjalla, Trine 2 on yksi kauneimmista peleistä koskaan ja Super Mario 3D Land on parasta taskupelattavaa miesmuistiin.

Vuoden tietoturvahälinä: Sony ja PSN

(Manu Pärssinen)


Siitä on vain puoli vuotta, mutta silti se tuntuu jo jotenkin kaukaiselta ja useimmat ovat antaneet Sonylle anteeksi. Playstation Network -tietomurto ja sen jälkeinen pitkä käyttökatkos olivat kuitenkin vuoden 2011 isoimpia puheenaiheita pelirintamalla. Niiden jälkimainingeissa muuttui moni asia, mm. tekstin määrä hyväksyttävässä käyttöoikeussopimuksessa. Wikipedia on kerännyt tapahtumien kulun: http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Network_outage

Vuoden riitaisin keskustelunaihe: CoD:MW3 vs. Battlefield 3

(Tero Huomo)


Toisinaan pelien käsikähmät jatkuvat myös pelin ulkopuolelle. Loppuvuoden kaksi suurta räiskintäjulkaisua huolehti siitä, että internetin keskustelupalstojen kävijöihin saatiin kahtiajako. Pahimmat kärsijät sodassa ovat jälleen viattomat sivulliset. Molempien pelien yhtäaikainen fanitushan on ennenkuulumatonta.

Vuoden herätys: Xbox 360:n hajoaminen

(Mikko Heinonen)


Xbox 360 hajosi ja vei mennessään kaikki pelitallennukset. Osa niistä oli vuodelta 2005, ja olin siirrellyt niitä uutterasti konsolista toiseen. Rikkoutunut kiintolevy ei tuntenut armoa, vaan kaikki meni. Microsoft hoiti tilanteen hienosti, sain koneen kuntoon pikavauhtia, mutta kadonnutta dataa hekään eivät saaneet takaisin. Ensimmäiset päivät tapahtuman jälkeen kuluivat lähinnä hakatessa päätä seinään, mutta harmitus, jota koin tallennusteni takia, oli lopulta hyödyllinenkin tunne. Ymmärsin, että itselleni olivat yllättävänkin tärkeitä ne täysin aineettomat asiat, joita olen vuosien mittaan peleissä haalinut, mutta päätin etten ota lisästressiä harrastuksesta, joka on ollut pikemminkin mainio stressin purkukeino viime vuosina näin pienten lasten yrittäjäisänä. Sainpa syyn aloittaa GTA IV:n alusta. Tästä huolimatta tallennan pelini Liven Cloud Saved Gamesiin jatkossa.

Vuoden Legend Of Zelda -remake: Ocarina of Time 3D

(Anne Kukkura)


Ocarina of Time 3D on uudelleenlämmitetty klassikko freesillä ulkoasulla ja makeilla uusilla ominaisuuksilla. 3DS-konsolin näppärät kontrollit parantavat pelikokemusta entisestään ja juoni esittäytyy parhaimmillaan kauniilla animaatioilla höystettynä. Mobiilius ja OoT sopivat yhteen kuin nenukki naamaan.

V2.fi | Toimitus
< Tasoloikkaseikkailuj... Peliosaamista Tamper... >

Keskustelut (11 viestiä)

trent67

Rekisteröitynyt 12.04.2007

25.12.2011 klo 17.08

Vuoden V2 otsikko: Schwarzenegger pillittää työnnettyään käden hevosen takapuoleen
(trent67)
lainaa
ysärikasvatti

25.12.2011 klo 18.50

Olen eri mieltä Tero Huomon kanssa. Pahimmat kärsijät CoD- vs BF- sodassa ei ole sivulliset vaan nimenomaan fanit. Olen saanut aina päivän naurut lukiessani fanien itkuja.
lainaa
Kakkuonhyvaa

25.12.2011 klo 19.09

trent67 kirjoitti:
Vuoden V2 otsikko: Schwarzenegger pillittää työnnettyään käden hevosen takapuoleen
(trent67)


Linkkia rapsahtelloo. :D
lainaa
Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

25.12.2011 klo 19.27

Kakkuonhyvaa kirjoitti:
trent67 kirjoitti:
Vuoden V2 otsikko: Schwarzenegger pillittää työnnettyään käden hevosen takapuoleen
(trent67)


Linkkia rapsahtelloo. :D

http://www.v2.fi/uutiset/viihde/11025/Schwarzenegger-pill

Vuoden Zelda-Remake categorian voittaja oli aika yllätys.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

25.12.2011 klo 20.07

ysärikasvatti kirjoitti:
Olen saanut aina päivän naurut lukiessani fanien itkuja.


Voihan sen tietysti näinkin ajatella. :)

Listan ensimmäisestä valinnasta huomaa, että ei toimituksellakaan ole täysin samat mielipiteet kaikista peleistä. Ehdotin listalle myös valintaa "Vuoden rasittavin tilastotieteilijä", mutta selvästi Zelda-kategorioita oli jo tarpeeksi. Jos vitsi ei aukene, kannattaa katsoa http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuat

Vakavista valinnoista voisin omasta puolestani sanoa, että Frozen Synapse vie tänä vuonna soundtrack -palkinnon. Kertakaikkisen upea.
lainaa
Tassadar

25.12.2011 klo 22.41

Butthurt zerg itkee.
lainaa
chaaa

25.12.2011 klo 23.34

" PlayStation Move tekisi pelistä paremman"

Mätäne helvetissä Peltonen, kaikille muille paitsi sulle hyvää jouluu
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

25.12.2011 klo 23.40

Manu Pärssinen kirjoitti:
... Spyron Skylander-seikkailut ovat tukevalla pohjalla...

Mitä hemettiä jäbä?
lainaa
Aaponator

Rekisteröitynyt 01.11.2007

26.12.2011 klo 02.11

Ja samassa 1.4 patchissä tuplattiin Blue Flamen bonus damage. Oli kyllä surullinen päivä.
lainaa
sadad

26.12.2011 klo 10.24

Aaponator kirjoitti:
Ja samassa 1.4 patchissä tuplattiin Blue Flamen bonus damage. Oli kyllä surullinen päivä.


*Puolitettiin eikä tuplattu.
lainaa
Aaponator

Rekisteröitynyt 01.11.2007

26.12.2011 klo 15.23

sadad kirjoitti:
*Puolitettiin eikä tuplattu.

Oho niinhän se olikin. Jotenkin vain oli jäänyt semmoinen muistikuva että sitä damagea nostettiin siinä patchissa ja sitten tiputettiin jossain hotfixissä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova