Tuorein sisältö

Kaksi pientä kotimaista

Manu Pärssinen

24.03.2012 klo 17.47 | Luettu: 2997 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mountain Sheepin pelit
Kotimainen Mountain Sheep -mobiilipelikehittäjä nousi otsikoihin tällä viikolla Ilta-Sanomien (linkki) kerrottua firman menestyksestä. V2.fi päätti testata pikaisesti kaksi firman iPad-tuotosta.

Ice RageKun Heurekassa esiteltiin vanhaa pelaamista muutama viikko sitten, viikonlopun suosituimmaksi peliksi nousi Commodore 64:llä pyörinyt kahden pelaajan jääkiekkopeli Hat Trick. Sitä on selvästi pelattu myös Mountain Sheepillä, sillä Ice Ragen voisi laskea suoraan pelin nykyversioksi. Valitettavasti iPadilla ohjastaminen ei ole lähelläkään samaa fiilistä kuin TAC-2 -joystickin vääntäminen kädet verillä.


Yksinpelin kolmannella vaikeusasteella myös maalivahti tulee pelaajan ohjastettavaksi - aivan kuin Hat Trickissä. Pelihahmoiksi voi valita vaikka Envirobearin tai seuraavaksi arvosteltavan pelin päähahmon Bike Baronin. Lisäksi voi pelata liigan läpi yhä vaikeampia vastuksia vastaan ja omaa hahmoaan voi kehittää joka pikamatsin jälkeen joko nopeuden, voiman tai tekniikan saralla.
Kaveria vastaan väännettäessä pelaajat ovat iPadin vastakkaisilla reunoilla. Hupaa se on tämäkin... jos virtuaalitatilla ohjaaminen ei olisi niin tuskaisaa.


Siitäpä sainkin ajatuksen - toimitukseen testiin on saapunut jossain välissä Logitechin Joystick, joka kiinnitetään imukupeilla haluttuun kohtaan iPadin ruutua. En pelaa usein iPadilla pelejä, joissa siitä olisi ollut hyötyä, mutta Ice Ragessa - voi pojat! - se on erinomainen vimpain! Nyt pitää vielä hommata toinen kaksinpelejä varten.

Hinta: 79 senttiä + Logitech Joystick noin 30 euroa
Arvosana ilman Joystickia: 1,5/5
Arvosana Joystickin kanssa: 3,5/5

Bike BaronBike Baron on hakenut inspiraationsa takavuosien Excite Bike ja Elastomania -peleistä, mutta tarkkaan on katsottu myös uudempia Trials HD:ta ja Joe Dangeria. Resepti on sekoitettu erinomaisesti iPadilla toimivaksi rälläilyksi, joka ainakin meikäläisen koukutti kertaistumalta ja nousi iPad-pelien kärkisuosikkeihini.


Ennenkuin Bike Baronin radat vaikeutuvat, muistuttaa se lähemmin Joe Dangeria. Joka rata pitää läpäistä tietyssä ajassa ja kerätä matkan varrella kolikot. Mikäli läpäisy, aikaraja ja kolikkokasa onnistuvat, radasta saa kolme tähteä. Radalle on ripoteltu myös tallennuspisteitä ja erään asian Mountain Sheep on tajunnut nappiin: uudelleen yrittäminen pitää olla mahdollisimman helppoa. Mokaamisen jälkeen pyörän päällä ollaan taas ruutua hipaisemalla. Addiktio on taattu. Kaiken hyvän lisäksi mukana on myös kenttäeditori, jolla fanit ovat työstäneet jo yli 20 000 rataa (niitä löytää mm. täältä).


Visuaalisesti Bike Baron on myös erinomaisen nätti. Toki ruudulla ei radan lisäksi ole paljon muuta, mutta graafinen tyyli on mukavan satukirjamaisen pehmeä tyyliltään ja väreiltään. Musiikista vastaa suomipelimusiikin Grand Master Ari Pulkkinen. Myös vaikeustaso on kohdillaan, eikä mitään niin otsasuonia pullistavaa kuin Trials HD pahimmillaan on, tullut vastaan. Alle 80 sentin hintaan tätä ei voi suositella kuin erittäin lämpimästi.

Hinta: 79 senttiä
Arvosana: 4,5/5

V2.fi | Manu Pärssinen
< Journey... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (2 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.03.2012 klo 19.50

Bike Baronin vaikuttimiin tipauttaisin tunnelman perusteella vielä C64-klassikko Kikstartin.
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

25.03.2012 klo 02.28

ja tuon jäkispelin oisin voinut ostaa jopa xboxille kun 3 on 3 arcade oli niin mallikas ;3
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova