Tuorein sisältö

Romua ja ruosteen rahinaa

Manu Pärssinen

25.04.2012 klo 21.02 | Luettu: 5522 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Dirt Showdown ennakossa

Ridge Racer -sarjan Unboundedin tavoi Dirt-pelisarjakin lähtee totutulta ralli/gymkhana-linjalta ainakin hieman sivupoluille ja homman nimenä on näyttävä romuralli. Gym-driftailu on sekin kuvioissa yhä mukana - ehkä DC Shoesin ja Ken Blockin sponsoroinnin myötä. V2.fi:n toimitukseen saapui aikainen PS3-ennakkoversio, jossa pääsi testaamaan ShowDown Tour -pelitilan ensimmäisiä kisoja.


Codemasters on saanut komean pelimoottorinsa niin hyvään kuosiin, että mikseipä sitä käyttäisi johonkin muuhunkin. Minulle kelpaavat aina arcadehenkiset rälläilyt ja pläjäytetäänpä heti alkuun se, mikä Showdownissa vakuutti: romutus Amerikan malliin. Areenoilla kaahailu muiden autojen kylkiä metsästäen toi välittömän flashbackin Playstationin Destruction Derbyihin ja huomasin moista menoa tietämättäni kaivanneeni. Ohjaus on juuri sopivasti letkeän rennon ja hanskassa pysyvän yhdistelmä ja hymy oli väkisinkin suupielestä toiseen.


Vähintään yhtä hulvatonta, ellei vielä hulvattovampaa, on ajaa perinteisempää romurallia mm. kahdeksikon muotoisella radalla nelipyöräisiä ruosteohjuksia väistellen. Dirtin entisestäänkin vähäinen vakavuus on heitetty roskakoriin rokkenrollin ja romuraudan tieltä. Voi kun se gymkhana olisi vain jätetty pois. Äärimmäisyyksiin asti sponsoritarroilla koristellun eliittilajin mukanaolo vie ikävästi kuran maun suusta. Autojen ruttaantumisen vuoksi pitää tällä kertaa tyytyä enimmäkseen keksittyihin menopeleihin, joita voi kisoissa tienatuilla rahoilla parannella esimerkiksi ajettavuuden ja vahvuuden osalta.


Rakenne on tuttu Dirteistä ja vaikka valikkojen ulkoasua on taas muutettu, ei pelistä voi sen tyylin perusteella erehtyä. Uudet kisat aukeavat, kun edellisissä menestyy tarpeeksi hyvin. Showdownin tehtävä on viihdyttää ja siinä se tämän testin perusteella pääasiallisesti onnistuu. Arcadehenkisillä autopeleillä on kuitenkin viime vuoden mennyt melkoisen huonosti myyntilistoilla, joten saa nähdä, löytääkö tämä yleisönsä, vai jäädäänkö odottelemaan sarjan neljättä virallista osaa.

Peli julkaistaan Euroopassa 25. toukokuuta.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Listasunnuntai #133... Lauantai-illan Kevyi... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

25.04.2012 klo 21.19

Irtoaako autoista osia miten? Entä mites ruudunpäivitys tässä alphassa? En nimittäin päässyt tätä toimistolla testaamaan, kun debug on Manulla kotona.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

25.04.2012 klo 21.37

Puskurit, ovet, nokkapellin ja etulokarit sain ainakin irti, muutakin peltiä menee ruttuun. Ruudunpäivitys vaikuttaisi olevan kunnossa, EGO2 puskee samaan tahtiin kuin Dirt 3:ssa, mutta radat ovat pienempiä kokonaisuuksia.
lainaa
stalinger

26.04.2012 klo 13.50

Se se oli! Destruction Derbyjä allerkirjoittanutkin on kaivannut, ja vielä tietämättään. Varsinkin kakkososa jääny mieleen..
lainaa
wrong

29.04.2012 klo 12.27

Bugbear teki Burnoutin ja Codemasters Flatoutin? Mihin maailma menee
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova