Tuorein sisältö

Listasunnuntai #148

Mikko Heinonen

05.08.2012 klo 21.33 | Luettu: 11144 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Ihmeelliset koneet
Tapanamme on ollut huomioida suomipelejä jotenkin, ja kohtalaisen hiljaisen pelikesän suurin kotimainen julkistus oli Rovion Amazing Alex mobiililaitteille. Angry Birdsin tapaan se ei ole niinkään mitään aivan uutta kun aiemman idean myyvempää paketointia, mutta innostuimme kuitenkin sen pohjalta tutkimaan erilaisia koneiden ja mekanismien rakenteluun perustuvia pelejä. Listalla taas seitsemän mieleen tullutta, jos tiedätte lisää hyviä - kertokaa kommenteissa.

Incredible Machine


Amazing Alex (eli alunperin Casey's Contraptions) on tälle pelille velkaa melkoisen paljon. 90-luvun alussa DOSille, Macille ja 3DO-konsolille ilmestynyt peli jatko-osineen esitteli ajatuksen siitä, miten "Rube Goldberg Machinea" (suomeksi kuuluisan käyttäjänsä mukaan vaikkapa "spedekone", eli tarpeettoman hankala liikkeiden ja tapahtumien sarja joka tuottaa tietyn, yleensä arkipäiväisen lopputuloksen) käytetään ratkaisemaan puzzleja. Klassikkostatus oli selviö suunnilleen ensimmäisen kentän jälkeen. Disney on julkaissut pelin myös iLaitteille, mutta vain USA:n sovelluskaupassa.



Crayon Physics


Lisää suomalaisväriä. Petri Purho voitti pelillään indie-pelipalkinnon vuonna 2008, ja vuonna 2009 ilmestynyt Deluxe-versio on ollut tarjolla pikkuhintaan latauspalveluissa sekä bundlejen osana. Idea on hauska: pallo pitää saada vierimään tähden luo, ja tätä varten tarkoitus on piirtää kuvasta puuttuvat osat - ramppeja, vipuvarsia, heilureita, mitä nyt mieleen tulee. Jokaisella kentällä on helppo ratkaisu ja kasa elegantimpia, mikä pitää vaikeustason mukavasti joustavana.



LittleBigPlanet


Rakentelupeleistä pieni sivuraide pelinrakenteluun. Sonyn pelintekopeli on etenkin konsolituotteeksi hämmentävän monipuolinen tuotos, joka antaa viitseliäälle pelaajalle paljon valtaa. Etenkin kakkosversiolla saa tasoloikkien lisäksi aikaan jo ties minkälaisia pelitasoja.



Garry's Mod


Listan muista peleistä poiketen Garry's Mod on nimensä mukaisesti modi Source-pelimoottorille. Moninpeliominaisuuden ansiosta monta pelaajaa voi manipuloida ympäristöään yhdessä, ja esineitä voidaan tuoda mukaan joko valmiista peleistä tai yhteisön valikoimista. Suosittuja käyttöjä ovat myös pelielokuvien teko ja hahmomalleilla poseeraaminen.



Banjo-Kazooie Nuts & Bolts


Huomioiden tämän pelin keskinkertaisuuden se tuntuu esiintyvän usein Listasunnuntaissa. Kyseessä oli kuitenkin hauska idea siitä, että pelaajan piti kehittää pelin eri osioita varten sovelias ajoneuvo käytettävissä olevista osista. Valitettavasti vain toteutus jäi puolitiehen.



Scribblenauts


Vapaan ongelmanratkaisun yhteydessä on mainittava tämä hulvaton peli, jossa pelihahmolle saa taiottua miltei minkä tahansa mieleen tulevan esineen tai asian vain kirjoittamalla sen nimen. Sanastossa on kymmeniä tuhansia vaihtoehtoja, mistä seuraa melko omaperäistä ongelmanratkaisua. Super Scribblenauts osaa jopa adjektiiveja, joten jos Cthulhu on juuri tällä kertaa liian ärhäkkä, kutsu paikalle Friendly Steel Cthulhu!



Minecraft


Toinen kestoesiintyjä kaikenlaisilla listoilla ja koosteissa, eikä syyttä. Palikkarakentelun vei toiseen potenssiin Redstone-materiaalin esitteleminen. Erilaisilla porteilla ja kytkimillä on perehtyneimpien mahdollista rakentaa vaikka toimivia "tietokoneita", vähän helpommin onnistuu mm. palikoiden liikuttelu ja musiikin soittaminen.


V2.fi | Mikko Heinonen
< Listasunnuntai #147... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (7 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.08.2012 klo 22.51 2 tykkää tästä

Yritän vieläkin ymmärtää, miksi Scribblenautsin videossa musiikkina oli TimeSplittersin soundtrackia.
lainaa
ALTHiR

Rekisteröitynyt 26.10.2010

05.08.2012 klo 23.13

Scribblenauts on rakkaus.
lainaa
patteli1

05.08.2012 klo 23.23

Listan kaikki pelit on hyviä, mutta erityismaininta Crayon Physicsille. Pelannut sen pariinkin otteeseen, toisella kertaa 'täydellisesti'. Kyllä sai aika raivokkaasti pähkäillä siinä touhussa.
lainaa
nähtyon

06.08.2012 klo 10.16

"hahmomalleilla poseeraaminen" = porn
lainaa
Jzw

06.08.2012 klo 15.37

Battlefield 2:een on vähän Gmod-henkinen Sandbox-modi, joka on tosin aika lailla rajoitetumpi ja taitaa nykyään olla emopelinsä tavoin melko hiljainen. BF2:n moottori kun on vähän sorsaa huonommin modattavissa niin Sandbox keskittyy lähinnä staattisten juttujen rakenteluun, jotain hyppyreitä ja ajoratoja tuli ainakin aika paljon rakenneltua aikoinaan
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

07.08.2012 klo 13.29 1 tykkää tästä

Seuraavassa(tai jossain) sunnuntaissa vois listata parhaat kenttäeditorit jos ei ole listattu. Ja Flashpointin editori luonnollisesti mukaan =P
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

07.08.2012 klo 14.39

perato kirjoitti:
Seuraavassa(tai jossain) sunnuntaissa vois listata parhaat kenttäeditorit jos ei ole listattu.


Tämä on hyvä idea. Itselläni käy mielessä ainakin Trials Evolutionin ja Heroes of Might and Magic 3:n tasoeditorit.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova