Tuorein sisältö

Leffalista #12: Kääpiö ja 7 Lumikkia

Jari Tapani Peltonen

12.06.2012 klo 13.00 | Luettu: 9984 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kerro, kerro kuvastin, ken on siedettävin.

Kantaäiti


Disneyn Lumikki ja seitsemän kääpiötä on animaatiotaiteen peruspilari, mutta määritteleekö se itsensä Lumikin? Kiva viaton kotihengetär on vaisuhko hahmo, joka on se ainoa oikea Lumikki lähinnä univormunsa ansiosta: sini-kelta-puna-mustaa asua olkapallukoilla on kopioitu surutta ja hienovaraisemminkin. Ensimmäisellä leffalistalla mainitun Lumikki-parodian inspiroimana laitoin Googlen kuvahakuun sanat "Snow White sexy" ja Disneytä sieltäkin löytyi:


Joku luistelija


Katsomiskelpoinen Snow White and the Three Stooges koettaa tehdä Disneyt tyylipuhtaasti. Lumikkia näyttelee nätti luistelija, mutta katsoja on kenties liiankin kiinnostunut kääpiöitä tuuraavista mätkijäkoomikoista Moe, Larry & Curly, jotka eivät ole sähköisimmillään. Olen niitä harvoja, jotka tykkäsivät uuden The Three Stoogesin villistä trailerista.


Sigourney Weaverin vastanäyttelijä


Sigourney Weaver on kelju kuningatar synkistelyssä Lumikki mustassa metsässä, joka ei ole pöhkömpi ollakseen tv-tuotanto. Weaver luonnollisesti on rapeampi sysipahassa roolissa kuin tuoreet yrittäjät Charlize "tiuskin ja kiukkuilen" Theron ja Julia "tykkään peileistä" Roberts. Mikäli kulunutta tarinaa tahdotaan lypsää, avain asiallisuuteen on Lumikin ja kuningattaren suhde. Tässä filmissä on kohtalainen Lumikkikin (muistaakseni).


Sydney White


Jyrsijämäisesti eroottinen Amanda Bynes on luotu pitämään C-luokan jenkkikomediat välttävinä. Hän näyttelee leskiputkimiehen poikatyttötytärtä, joka lähtee Apple-läppäri kainalossa collegeen, jossa hän ystävystyy seitsemän nörtin kanssa. Äitinsä vuoksi hänellä on synnyinoikeus liittyä maineikkaaseen asuntolaan, mutta oikeuden riistää opiskelijakunnan presidentti, joka on kaunein päällä maan seuraamansa nettisivun mukaan. Näppärähköä.


Kaunehin


Omistan väärän aluekoodin versioina Winona Ryderin kaameimmat kosahdukset, jotka katson harvemmin kuin hankin uuden DVD-aseman uusilla aluekoodivaihdoksilla. Epäuskottavasta romanssista Boys muistin tarkistamatta lähinnä Winonan poissaolevan ähkintäsuorituksen, ja sen, että leffaa kuvailtiin Lumikki-mukaelmaksi sen ostaessani. Koulupojat pelastavat Winonan onnettomuuden jälkeen, ja Winona jää heidän luokseen piileksimään, koska hänellä on salaisuus.


Paras


Koko internetin avulla en kyennyt ratkaisemaan sitä, kuka on klassinen, kaikkien aikojen paras Lumikki - ellei pari kuukautta sitten nähty Lily Collins. Kerro, kerro kuvastin ilman muuta on heikompi filmi kuin Disneyn Lumikki, mutta Collins on noin ainoa valkonaama verihuuli pikitukka, joka oikeasti kannattelee omaa elokuvaansa. Arvosteluni sijaitsee täällä.


"Lakuanne"


Jos moderni fantasiasotaelokuva Lumikki ja metsästäjä markkinoisi itseään "Girl Power" -tyyppisellä iskulauseella "Snow White Power", huomaisitko tässä mitään omituista?

Lumikki on valkoisista valkoisin, mikä symboloi puhtautta ja viattomuutta... Jos Lumikki-parodiaa tähdittävät vanhan ajan jammailevat kultahampaiset kumihuulineekerit, mikä vaikuttaa rasistiselta: parodia vai parodian kohde?

Coal Black and de Sebben Dwarfs on sensuurin hautaama 7 minuutin mittainen klassikkopiirretty 1940-luvulta, jonka voi kaivaa esiin YouTubesta. Hyväntuulinen hassuttelu ei ollut aikaansa edellä: mustat olivat mukana tekemässä sitä ja mustat pitivät siitä. Myöhemmin, kun ihmisoikeudet saatiin jotenkuten kohdalleen, ihmiset väristä riippumatta ovat olleet "sivistyneempiä" eli herkkänahkaisempia.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffalista #11: Kunn... Leffalista #13: Känn... >

Keskustelut (3 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.06.2012 klo 14.14 1 tykkää tästä

Katselin Mirror, Mirrorin tuossa jokin aika sitten ja se on kyllä toimiva fantasialeffa 'aikuisillekin sopiva satu' -kategoriassa (joista meikäläinen tykkää). Visuaalit toimivat ja Julia Robertsin ylinäyttely on mielestäni tarkoituksellista samaan tyyliin kuin Clooney Coenien ohjastamana. Leffa tulee jossain vaiheessa löytymään blu-ray-hyllystäni. Philin tyttären kulmakarvatkin lakkasivat viemästä huomion heti ensimmäisen kohtauksen jälkeen.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.06.2012 klo 14.32 1 tykkää tästä

Juu, Roberts sopii hienosti leffan tyyliin. Selvästi paremmin kuin Theron omansa.
lainaa
lulz

12.06.2012 klo 20.23 1 tykkää tästä

"Jyrsijämäisesti eroottinen"
Voi luoja :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova