Tuorein sisältö

Leffalista #23: Mahtisontaa ilmaiseksi! (K-18)

Jari Tapani Peltonen

04.09.2012 klo 15.15 | Luettu: 13094 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ei heikkohermoisille, ei selväjärkisille.
Halpatuotantofirma Troma Entertainment on luonut eräitä kaikkien aikojen parhaista huonoista elokuvista. Yli sata Troman tuottamaa ja levittämää teosta on mahdollista katsoa YouTubessa ilmaiseksi ja laillisesti: täältä sitä saa.

Valikoimassa on monia klassikoita - muttei esimerkiksi Troman maskotin Toxien merkittävimpiä seikkailuita. Tätä on kommentoitava. Suomalainenkin saattaa suosituksien kautta törmätä lailliseen vuokra-Toxieen, joka ei toimi Suomesssa, toisin kuin toimii piraattiversio, jota suositellaan myös...

No, katsotaan sittenkin Terror Firmer. Joo, kaveri kertoi, että sen saa katsoa laillisesti! Hae sanoilla "Terror Firmer", niin löydät sekä piraattiversion että laillisen version.

Troma saattaa saada mainostuloja laillisesta versiosta, joten ei se ihan sama ole mitä klikkaat. Vastustan piratismia, mutta tämä alkaa olla eeppistä pelleilyä: netin suosituin videopalvelu on samaan aikaan laillinen lahja, bugaileva blokattu vuokraamo ja Pirate Bayn kehittyneempi Video on Demand -versio.

Lahjoja Tromalta on kuitenkin juhlittava! Loisteliasta, radioaktiivista jätettä on tarjolla tuntitolkulla.

Poultrygeist: Night of the Chicken Dead


Intiaanien hautausmaalle pykätystä kanaravintolasta kertova Poultrygeist on Troman mestariteos, joten jos aiot tyytyä yhteen, valitse tämä. Elokuva on uskomattoman härski, mielikuvituksellinen ja viihdyttävä. Väittääkseni katselua on mahdotonta lopettaa. Jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana zombie on tunkeutunut kahteen takapuoleen, yksi hahmo on muuttunut vihaiseksi himokkaaksi protestilesboksi ja musikaalinumerokin on saatu käyntiin, eikä siinä kaikki.

Leffa löytyy täältä, mutta mieti vielä, haluatko oikeasti klikata näitä linkkejä.

Jos ensimmäiset minuutit vaikuttavat turhankin kesyiltä, klikkaa kokeeksi tästä ja katso eteenpäin kolme minuuttia ja 10 sekuntia.


Stuck on You!


Höynähtäneeksi tuomariksi naamioitunut enkeli Gabriel yrittää pelastaa viimeisiään vetelevän parisuhteen. Gabriel muistelee ihmiskunnan historiaa ja pariskunta suhdettaan, eivätkä jutut rimmaa lainkaan. Tekele on halpa ja kömpelö, mutta pariskunta on oikeasti söpö, asenne on rento ja vilpitön, ja mitä tahansa voi tapahtua. Lähempänä tämä on Hei me lennetään -tyyppisiä klassikoita kuin viime vuosien "Movie Moviet".

Troman kiltimpää osastoa edustava filkka löytyy täältä.


Cannibal! The Musical


"The sky was a lot more blue when I was on top of you" laulaa cowboy hempeästi hevosestaan. Tositapahtumiin perustuva nollabudjetin länkkäri kertoo harharetkestä erämaassa. Jos mukana kannibalismia ja muuta visvaa onkin, ei teos panosta provosointiin, vaan klassisesti tyhmyyden viehätykseen. South Park -mies Trey Parker tähdittää esikoisohjaustaan, jonka hän myös kirjoitti ja sävelsi.

Leffa löytyy täältä.


Tromeo & Juliet


Troman näkemys on modernisoitu, mutta suhteellisen uskollinen versio alkuperäistarinasta, kuten on Baz Luhrmannin Romeo + Julia. Tapahtumat on tuotu nykyaikaan, ja ihmisruumiin ulkoisia ja sisäisiä ominaisuuksia esitellään ahkerammin. Jos Shakespearella olisi ollut mielikuvitusta, hän itse olisi lisännyt tarinaan lehmämutaation ja unikohtauksen, jossa Romeo syö popcornia Julian revenneestä vatsasta. Teoksen hienous piilee siinä, että muokattua loppuratkaisua myöten tämä yhä on rakkaustarina.

Leffa löytyy täältä.


Sgt. Kabukiman N.Y.P.D.


Kun kuoleva vanhus antaa kielarin poliisietsivälle, pollari saa mystiset kabukivoimat, elikkä hänestä tulee mekkoon pukeutuva japanilainen miimikko, joka osaa lentää ja ampua syömäpuikkoja käsistään. Sgt. Kabukiman N.Y.P.D. on Troman isomman budjetin tekeleitä, joten vaikka tästäkin löytyy tissejä ja verta, pääpaino on hupsussa kohelluksessa, koska materiaalista leikattiin myös matalan ikärajan versio. Leikkaamaton versio on erinomainen lastenelokuva peruskouluikäisille koville jätkille.

Leffa löytyy täältä.


Toxic Crusaders


Animaatiosarja Toxic Crusaders on parodia Turtlesien ja Kapteeni Planeetan kaltaisista ilmiöistä, kuten näytelty Toxic Avenger on aikuisille suunnatusta asioista. Ensimmäisistä jaksoista kokoon parsittu leffa toimii yhä, väitän minä kaikkien Crusaders-figuurien ja yhden ajoneuvon omistajana. Jos nostalgiasetä harkitsee jonkun vanhan piirrossarjan kausiboksin hankkimista, koska "se oli niin hyvä", kannattaa miettiä asiaa vielä kerran tämän äärellä.

Leffa löytyy täältä.


Terror Firmer


Terror Firmer on huonolla maulla tehty provosoiva elokuva, joka kertoo huonolla maulla tehtävän provosoivan elokuvan tekemisestä. Pienen budjetin roskafilmin ohjaaja näyttelee sokeaa elokuvaohjaajaa, joka yrittää saada pienen budjetin roskafilmin valmiiksi. Aina ei ole selvää, milloin elokuva on sadistinen, sovinistinen ja sairas, ja milloin se vain kuvaa sellaisen elokuvan syntyprosessia. Muista myös dokumentti Farts of Darkness, joka kertoo Terror Firmerin tekemisestä.

Terror Firmer löytyy täältä.
Farts of Darkness löytyy täältä.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffalista #22: Tulo... Voita Diktaattori!... >

Keskustelut (7 viestiä)

juki

04.09.2012 klo 16.33 8 tykkää tästä

Kaikkea se JT katseleekin...
lainaa
naamanka

Rekisteröitynyt 28.02.2011

04.09.2012 klo 21.56 3 tykkää tästä

oooh! nyt jää isommat nimikkeet hetkeksi kokonaan kun kerran laatuviihdettä saa ilmaiseksi
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.09.2012 klo 22.31 1 tykkää tästä

Melkein unohdin:

Tromeo & Juliet kannattaa katsoa yleissivistyksen vuoksi. Toinen sen ohjaajista ja kirjoittajista eli James Gunn ohjaa vuoden 2014 Marvel-elokuvan Guardians of the Galaxy, jossa seikkailee pari vihreää tyyppiä, pesukarhu ja elävä puu.

Gunn ohjasi myös pimeän supersankarikomedian Super.
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

04.09.2012 klo 23.13 1 tykkää tästä

Tullut nähtyä suurin osa noista jo muutenkin, mutta olin todellakin yllättynyt Troman vedosta. Laittaa nyt leffat ilmaiseksi YouTubeen. Muistan, kun skidinä oli hankittu maksukanavia, ja näkyi joku Filmnet. Siellä oli Troma-kuukausi. Ei tullut paljoa koulunkäynnistä mitään, kun valvoi aina öisin ja tsiigaili Troman pätkiä. Parhautta.
lainaa
hihii

06.09.2012 klo 18.37

Tuohan Poltrygeist oli aivan loistava! Pitää kyllä katsella muitakin näistä, kiitos Jari Tapsa!
lainaa
hihii

06.09.2012 klo 18.39

Poultrygeist siis*
lainaa
aaaahh

18.10.2012 klo 20.17

mulla oli pienenä No-Zone lelu enkä edes tiennyt mikä se oli. sanottiin vaan räkänenäksi.

nyt täytyy katsoa Toxic Crusaderia ymmärtääkseen omaa historiaansa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova