Tuorein sisältö

Haastattelussa Eva Green

Vieras

11.02.2017 klo 12.10 | Luettu: 2147 kertaa | Teksti: Vieras

Itse neiti Peregrine

Eva Green oli mukana myös Tim Burtonin Dark Shadows -elokuvassa, mutta Miss Peregrine’s Home For Peculiar Childrenissä hän on yksi keskeisimmistä hahmoista - elokuvan nimen neiti Peregrine. V2.fi julkaisee 20th Century Foxin tekemän haastattelun.

Koska Tim kertoi tästä projektista sinulle?

Ehkä noin kaksi vuotta sitten. Hän sanoi vain “lue tämä kirja, kerro mitä mieltä olet ja voisitko olla mukana siinä”. Timille olisin mukana missä vaan, esittäisin vaikka puuta tai luutaa. Tässä elokuvassa olen lintu. Se oli valloittava tarina sekä hyvin cooli ja omalaatuinen hahmo.

Kuinka lähelle elokuva pääsee kirjaa?

Elokuva on mielestäni inspiroitunut kirjasta, mutta on vähän erilainen. Tim tuo aina tunnetta sekä runollisuutta mukaan ja se on aina hyvin herkkää. Hänellä on mahtavia näkemyksiä.

Timin kuvaussessioilla on rennon meiningin maine. Oliko niin nytkin?

Ehdottomasti. Siellä ei jännitä, eikä ole paineita, vaan tunnelma on onnellinen. Nauretaan paljon, mikään ei ole oikein tai väärin, eikä ketään tuomita. Se on rentoa. Se on hyvin harvinaista. Kuulostaa siirappiselta, mutta se on kuin perhe, koska hän työskentelee usein samojen ihmisten kanssa ja se on vain hauskaa. Kaikki saavat olla taas lapsia!

Elokuvassa on paljon lapsia, millaista se oli. Ystävystyivätkö he?

Aluksi minua jännitti, koska en tiennyt kunnioittavatko he minua tai kuinka minun pitäisi käyttäytyä, mutta itse asiassa he kaikki olivat hyvin kilttejä ja ammattimaisia. Jopa kaikkein pienimmät ottivat sen vakavissaan. Minusta on hienoa katsella lapsia näyttelemässä, koska heissä on jotain hyvin luonnollista, rentoa ja he elävät siinä hetkessä, mikä on inspiroivaa. Voisinpa minäkin olla taas sellainen “älä ajattele, ole”.Tämä ei ole tyypillinen supersankarielokuva, eihän? Jotkut näistä kyvyistä voisi nähdä enemmän haittoina kuin voimina.

Kyllä, ulkopuolisessa maailmassa näiden lasten kyvyt nähtäisiin haittoina ja heitä vainottaisiin niiden vuoksi. Tällä saarella heidän erityisyyttään ylistetään ja elokuvan viesti on että “ole itsesi, olit sitten kuinka kumma vain”. Sen Tim tekee parhaiten, hän ymmärtää ulkopuolisten sydämiä ja hän juhlistaa niitä. Se on kaunista.

Kuinka paljon Samuel L. Jacksonin ulkomuotoa oli muokattu tietokoneella?

Mitään ei oltu lisätty. Hänellä oli paksut valkoiset piilolinssit, terävä iso puukko ja se näytti hyvin vaikuttavalta ja itse asiassa pelottavalta. Sekin on hienoa Timin elokuvissa - tunnet olevasi lapsi, koska pistät päällesi puvun ja se on niin erillään oloa omasta itsestäsi, että se tuntuu vapauttavalta.

Pidätkö yleensä toimintakohtauksista?

Kyllä, pidän jos mukana on fyysistä toimintaa ja se vaatii harjoittelua. Minulla on tapana olla liiankin ajatteleva, joten jos on mahdollista saada enemmän kroppaa mukaan, haluan tehdä sen.

Millainen kokemus tämän elokuvan tekeminen oli?

Se oli kuin olisi ollut sadussa - siinä talossa oleminen, niiden lasten keskellä. Kuin olisi unen sisällä, tai jotain sellaista. On hienoa olla kilttien ihmisten ympäröimänä, ilman paineita ja pitää hauskaa.

Onko Tim Burton yhtä uniikki kuin hänen elokuvansa?

Kyllä, koska hän itse asiassa on normaali, nöyrä ja avoin. Hän todella kuuntelee kaikkia ideoita ja haluaa, että tunnet olosi mukavaksi.

Käännös: Manu Pärssinen

V2.fi | Vieras
< Voita Tim Burtonin u... V2.fi arvosteli: Joh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova