Tuorein sisältö

V2.fi testasi: SoundBlasterX Kratos S3

Manu Pärssinen

28.03.2017 klo 20.43 | Luettu: 5254 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Huokea bassopaketti
En ole koskaan ollut mikään subbari-ihminen, vaikka bassovoittoinen musiikki onkin korviani kutitellut kohta kolme vuosikymmentä. SoundBlasterX Kratos S3 toi työpöydälleni kaksi pikkukaiutinta Creativen T20:en tilalle ja samalla pöydän alle majoittui Kratoksen bassopuoli. Ensimmäisen kerran törmäsin tähän kolmikkoon viime syksynä Techbrief-tapahtumassa, jossa ne olivat esillä, vaikkeivat vielä esiteltävinä. Siellä sain niistä vähän arvokkaamman vaikutelman, joten yllätys olikin, että halvempi malli Kratoksista maksaa vain kahdeksankymppiä.


Kratokset kytketään tietokoneeseen miniplugilla, joten ulkoisen äänikorttini kanssa piti hetken aikaa pohtia liitäntätapaa, mutta tätä ongelmaa ei useimmilla ole. Pöydällä olevat pikkukaiuttimet ovat BlasterX-logoineen ihan tyylikkään näköiset, vaikka niistä lähempää tarkasteltuna huokuukin huokean muovin kajo. Toisessa kaiuttimessa on myös kuulokeliitäntä ja virtakytkin/äänenvoimakkuuden säädin. Hyvä ominaisuus on se, että virta katkeaa itsekseen, jos kaiuttimet lojuvat pitkään hiljaisina. Soundiltaan ne ovat jossain määrin kumeat.

Kratoksen subbari on pikkulootia inasen uskottavampi kuutio. Jalkojen juuressa se mumisee mukavasti bassomöyryä, varsinkin silloin kun kerrostaloasunnossa elävä uskaltaa pistää äänenvoimakkuutta suuremmalle. Kohtuullisella äänentasolla kuunnellen jämäkkää bassojytkettä on turha odottaa, mutta silti korvilla erottaa, että jotain alapäässäkin tapahtuu.


Joko lastentaudeista tai laaduntarkkailun puutteesta kertoo vähän se, että aivan hiljaisella volyymillä ääni ei jaksanut tulla ulos kuin toisesta pikkukaiuttimesta. Aika lailla paketti on kuitenkin sitä, mitä voisi kuvitella 80 eurolla saavansakin. SoundBlasterX Kratos S3 ei herätä sodan jumalaa, vaikka subbari ihan kivasti pöydän alla potkiikin. Tietokoneeni kanssa palaan vanhoihin ämyreiheni, mutta ehkäpä nämä toimisivat olohuoneen telkkarin äänentoiston tehostimina paremmin.


Lisätietoa: Creative
Hintaluokka: 80 eur

V2.fi | Manu Pärssinen
< Voita omaksi romantt... V2.fi testasi: Netge... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova