Tuorein sisältö

Haastattelussa Ridley Scott

Vieras

26.09.2017 klo 22.15 | Luettu: 1978 kertaa | Teksti: Vieras

Aiheena Alien: Covenant

V2.fi julkaisee yksinoikeudella Suomessa Fox Home Entertainmentin tekemän haastattelun legendaarisesta ohjaaja Ridley Scottista. Alien: Covenant ilmestyy Blu-raylla sekä DVD:llä 2. lokakuuta.

Voitko kertoa, mikä elokuvassa oleva Neomorph on ja mikä oli ajatuksenasi sen taustalla?


Se oli käytännöllistä. Syy siihen, että minulla oli Neomorph ja Xenomorph oli se, etten halunnut kuluttaa Xenomorphia loppuun, halusin säästellä sitä. Se on kuin hai – älä näytä liikaa haita. Ensimmäisessä Alienissa en näyttänyt olentoa paljonkaan ja se oli käytännön syistä, koska tyyppi kumipuvussa on ookoo, muttei mahtavaa. Nykyään voin tehdä digitaalisesti fantastisen Xenomorphin täydessä sotisovassaan, mutta halusin Neomorphin olevan vähän erilainen. Siinäpä se. Muuten Xenomorph olisi esillä koko elokuvan ajan, enkä halunnut näyttää sitä liian usein.

Mistä Neomorphin ulkonäkö tuli?


Vaikeinta oli tehdä lapsia, vauvoja. Vauvat sairasosastolla olivat melko hyviä. Se vaati paljon luonnostelua, uudelleen luonnostelua ja sitten digitaalista piirtämistä, jotta animaatio saatiin tehtyä ja se oli vaikeinta, vauvojen saaminen oikean näköiseksi. Yksi olento, jonka pohjalta halusin tehdä otuksia oli goblin shark (Mitsukurina owston). Se on ihan lötkö ja kalpea, mikä on ällöttävää ja sillä on joustavanivelinen leuka. Se on ällöttävä ja siitä se ajatus sitten lähti. Yritin saada sen hain kahdelle jalalle pystyasentoon.

Kuinka tärkeää oli saada elokuvalle korkea ikäraja, jotta mukaan sai pelkoa ja kauhua?


Yksi vaikeimmista asioista tässä maailmassa on saada ihmiset todella pelkäämään. Se alkaa pienenä stressinä, sitten sydän alkaa pamppailla ja pulssi nousta. Se taas johtaa pelkoon ja kauhuun, jolloin jähmettyy paikoilleen. Se on se juttu, mihin tähdätään ja se on vaikeaa. Joten dramatisoin jokaista pientä tapahtumaa ja mietin, mitä olento tekee ja annan näyttelijöille vihjeitä tai ohjeita siitä, miten käyttäytyä.

Ensimmäinen Alien-elokuvasi oli hyvin pitkälti kauhua ja James Cameronin elokuva taas enemmänkin sotaelokuva. Tässä on vähän molempia?


Jim Cameron sanoi, että hän aikoo tehdä sotafilmin, koska Alien oli jo nähty, joten se ei voinut olla enää niin pelottava. Mielestäni se oli hyvä valinta. Sitten Fincherin elokuva vankilassa meni poliittisemmaksi. Ne ovat kaikki hyviä elokuvia, mutta kukaan ei kysynyt, että “mikä se avaruusalus oli? Kuka on jockey? Miksi lastina oli munia? Kukaan ei kysynyt näitä ja ajattelin, että siitähän saamme jutun juonta.


Kuinka nautinnollista sinulle on tuoda takaisin kaikki nuo Alienin elementit – munat, chestbursterit, juova lintulelu – joita fanit rakastavat?


Laitoin sen linnun pyödälle, koska ajattelin, että se on viimeinen kerta, kun näemme aluksen, ennen kuin se räjähtää. Se oli osa lähtölaskentaa. Juova lintu on lelu ja ajattelin että emmeköhän me jostain löydä sellaisen tähänkin. Joku oli katsonut originaalileffan ja tehnyt samanlaisen, joten ajattelin, että oli hyvä idea pistää se pöydälle, niinkuin se olisi koriste komentosillalla, koska heillä olisi kaikenlaista henkilökohtaista tavaraa mukanaa, tarroja ja sellaista.

Oliko kiveen kirjoitettu, että sankari on tässäkin nainen, kun ajattelee, että Sigourney on vähän kuin yhtä Alien-sarjan kanssa?


Kyllä. Miksi muuttaa sitä? Olen aina pitänyt naisia tasavertaisina ja kun Sigourneysta sankarina tuli aikoinaan kuhinaa, minä ajattelin että todellako? Miksi? Sen jälkeen tein Thelman ja Louisen. Tein myös hyvän elokuvan nimeltä GI Jane Demi Mooren kanssa ja hän teki siinä aivan kaiken. Se yhden käden punnerrus oli aito asia.

Mikä on lempimuistosi ensimmäisestä elokuvasta?


Pidin todella sen leikkaamisesta. Olin leikkaamossa kahteen asti aamulla. Olin kuvauksissa koko päivän, söin ja sitten istuin leikkaamossa katselemassa päivän otoksia. Sitten hyppäsin Steenbeckille (leikkauspöytä) Terryn, leikkaajan kanssa ja kävimme ne läpi uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Rakastin sitä.Käännös: Manu Pärssinen

V2.fi | Vieras
< Voita Alien: Covenan... V2.fi testasi: Sound... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

21522

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova