Tuorein sisältö

Placebo jäähallissa

Jouni Hirn

01.06.2007 klo 09.55 | Luettu: 2289 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

10 vuoden odotus palkittiin
Brittibändi Placebo on ollut harvinainen vieras Suomessa. Yhtyeen edellisestä Suomen käynnistä oli vierähtänyt kymmenen vuotta, joten jäähallissa leijui aitoa jälleennäkemisen riemua. Tätä visiittiä oltiin selvästi odotettu - ja ihmetellä täytyy, miksi se toteutui vasta nyt.

Brian Molkon (kuvassa) luotsaama trio keikkailee kitaristilla ja urkurilla vahvistettuna. Niinpä basisti-kitaristi Stefan Olsdalilla oli aikaa keskittyä myös seremoniamestarin virkaan: puhua mukavia ja taputtaa vauhdikkaampien biisien tahdissa. Rumpali Stewe Hewitt oli puolestaan niin upoksissa rumpukioskinsa takana, että hänet hädin tuskin erotti lavalla.

Tunnelma hallissa oli hyvä läpi keikan, mutta kiehumispiste ylittyi vasta hittikappaleiden Special K ja Song To Say Goodbye aikana. Keikkasetti keskittyi lähinnä uudempaan materiaaliin. 90-luvun puolivälissä ilmestynyt debyyttialbumi ohitettiin lähes tyystin. Encorena kuultiin hieno versio Kate Bushin iki-ihanasta Running Up That Hill`sistä.

Placebo esiintyi kirkkaissa valoissa. Konsertin visuaalista ilmettä täydensi lavan taustascreenille heijastetut taidevideot, jotka varastivat ajoittain huomion itse lavan tapahtumista.

Lähes kaksi tuntia kestänyt konsertti ei ollut pettymys, joskaan ei niin hurmoksellinen tapahtuma kuin ennakkoon oletti. Kello yhdentoista maissa hallista keskelle ulkona raivoavaa ukkosmysrkyä poistunut väki vaikutti kokemaansa tyytyväiseltä.

V2.fi | Jouni Hirn
< Lapko: olo on kuin k... Nightwish tähyää jo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova