Tuorein sisältö

Leffapoliisissa Lauri Tähkä

Jouni Hirn

29.11.2007 klo 10.24 | Luettu: 27033 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Pohjalaisrokkari ei viihdy telkkarin äärellä
Suomirockin suursuosikkeihin lukeutuva Lauri Tähkä & Elonkerjuu julkaisi uransa ensimmäisen DVD:n. Leffapoliisi nappasi suojiinsa Lauri Tähkän ja patisti häntä kertomaan tämän hetken kuumimmat kuulumiset.Hei Lauri. Kerropa aluksi mitä Lauri Tähkä & Elonkerjuulle kuuluu juuri nyt?

- Juuri tällä hetkellä Tuhannen Riemua -rundi on kuumimillaan, jos näin voisi sanoa. Oikeastaan tästä päivästä mennään joulukuun 22. päivään, ku perseelle ammutut kanit. Tänään meiltä ilmestyy Kerjuu vuodet 2000- 2007 DVD, jota on tehty ku Lapuan kirkkoa. Dvd:ltä löytyy Neljä ja puoli tuntia tuntia keikkoja, takahuanepöffäälyä ja pureudutaan Elonkerjuu arkehen. Huamenna alootetaan Rakasta Rintani Ruhjeille videon kuvaukset Helsingissä. Työtä riittää, mutta onneksi ja luojan kiitos se on miälekästä.

Ensimmäinen DVD julkaisunne ilmestyi siis juuri. Millaisia tuntemuksia sen tekeminen herätti?
-
- DVD:n koostajat ja puuhamiehet Juha Siirtola ja Esa "Punainen lanka" Ylikoski on tehenyt kovasti töitä seittemän vuoden aijan ja kuvanneet tuhansia tunteja bändimme tuntoja ja aivootuksia. Ollahan kaikki oikeen tyytyvääsiä niinku sinappihunnun yllensä saaneet siat tästä julukaasusta. Dvd on hienoa kuva meirän seittemästä vuodesta. Maantie on ottanut ja maantie on antanut ja se näkyy reeveereeltä.

Löytyikö arkiston uumenista iloisia yllätyksiä?

- Löytyi aivan mahdottomasti iloosia yllätyksiä ja oli siälä toisenlaasiakin yllätyksiä. Paljon hyvää jää vielä seuraaviin jaksoihin. Kerää koko kerjuutrilogia on tietenkin haaveissamme.

DVD:lle on pakattu yhtyeenne kaikki musiikkivideot. Millainen merkitys musavideoilla on ollut Elonkerjuun uralla?

- Teimme Simon (kitaristi Simo Ralli) kanssa ensimmääsen videon Martinlunnin Jukasta 1999, kun olimme nauhoittaneet biisistä demon treenikämppästudiossa. Olimme niin saatanan innoissamme biisistä, että päätimme studiopäivän päätteeksi tehdä suurella syrämmellä ja vahvalla intuitiolla Elonkerjuulle klassikkovideon, heh heh, käyttäen päähenkilönä meirän monitorimiksaaja Harri Salmelaa.

- Siirtola Ja Yli-Koski joutuivat kylläkin leikkaamaan videon uudelleen Kerjuuvuodet Dvd:lle. Niin, mitä sä kysyykkää? Juu ilman muuta videolla on oma merkityksensä uralle. Sitä on hieman vaikea määritellä, mutta monesti hyvä video teköö laululle kasvot, jos ohojaaja siinä onnistuu.

Mikä on oma suosikkisi?

- Ettei menisi liian itsekeskeeseksi, niin paras näyttelijäsuoritus onHarri Salmelalla Martinlunnin Jukas. Pauhaavan syrämen video on kyllä loistava ja elokuvamainen, suosikkini.


Mennäänpä elokuviin... Eteläpohjalaisuus on tietenkin vahvasti läsnä DVD:llänne. Mikä on mielestäsi paras Pohjanmaa-aiheinen elokuva?


- Pohjanmaa -elokuva ehdottomasti! Siinä on kuvattu eteläpohjalaasia ihimisiä oikialla lailla: kieli on komiaa ja syvää niinku meirän ihmisillä. Näyttelijät on sisäästäny pohjalaisuuden juuri oikeen elokuvassa. Uskottavaa toimintaa. Olen katsonut elokuvan valehtelematta 70 - 80 kertaa, eikä vieläkään kyllästytä.

Katsellaanko Elonkerjuun keikkabussissa leffoja?

- Toiseen Maailmansotaan ajoittuvia dokumentteja hyvinkin paljon. Päämiksaajamme Marko Ketola on intohimoinen historiantutkija ja ollaan siinä kylykiääsinä opittu paljon dokkarien kautta toisesta maailmansodasta. Enemmän ku koskaan historian tunnilla ikään.

Millaisia leffoja katsot mieluiten?

- En katso elokuvia, enkä juurikaan teeveetä.

Entä pikku-Laurin ensimmäinen elokuvamuisto?

- James Bondit ehdottomasti. Niitä vuokrattiin Teuvan sokkarin alakerrasta.


Kenen filmitähden tai ohjaajan haluaisit vieraaksi Etelä-Pohjanmaalle, ja mitä siellä tekisitte?


- Suomen parhaan naisnäyttelijän Matleena Kuusniemen. Soudeltaas Lappajärjellä ja laskettaas pitkäsiima järvehen.


Laurin TOP-3 –elokuvat:

1. Pohjanmaa
2. Äideistä Parhain
3. Olipa Kerran Ihminen

Elonkerjuu netissä!

Kuva: Jouni Hirn


V2.fi | Jouni Hirn
< Buffalo MiniStation ... Creative Zen ja EP63... >

Keskustelut (1 viestiä)

SarQQuli

27.06.2008 klo 21.11 1 tykkää tästä

Lauri Tähkä&Elonkerjuu on niin ihana
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova