Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery - rohkea matka tutkimattomien rästijaksojen pariin

Jari Tapani Peltonen

10.04.2019 klo 23.30 | Luettu: 3957 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Monta putkea on putkisto?
Katsoin pari jaksoa, mutta räpäytin silmiä, joten nyt toinen kausi on jo loppusuoralla. Joskus yllätyn, että 4. kausi on ehtinyt alkaa, ennen kuin luovun haaveesta aloittaa. Väkisin katsomani BoJack Horseman paljastui mahtavaksi ja julkinen Game of Thrones -putkeni on stressitön, joten kuningasideani on selviytyä kaikista rästeistä ryhmäpaineiden avulla. Tunti tv:tä päivässä ja raportti.

Olen spoilaantunut pahasti ja harrastan itsekin juonipaljastuksia olettaen, ettei jaksosta tai parista kerrallaan puhuminen pilaa vahingossakaan koko elämystä. Satojen vihjailevien leffa-arvosteluiden jälkeen se on vaihtelua: kyllä taas ketutti, kun en kehdannut sanoa mitään selkeää Shazamin kolmannesta näytöksestä.


Kausi 1: Jakso 1
The Vulcan Hello


Alkuperäinen ja päivitetty reaktioni on se, että onhan tämä joku Star Trek. Pilottijakso terävöityy, kun päähenkilö sanoo suoraan, mistä on kyse: Tähtiliitto tapaa klingonit ensi kertaa sataan vuoteen ja sankari puolivahingossa tappoi kimppuunsa hyökänneen sellaisen. Ennen tätä ihastelin klingonien meikkejä ja valopallotööttäilyä tajuamatta mitään.

Klingonien näyttelijät luultavasti haastavat sarjan oikeuteen saatuaan kurkkusyövän. Mystisen uskonnolliselle örinälle on aika ja paikka (toivoisin, että Game of Thrones harrastaisi sitä tällä hetkellä), mutta vaikka se kiehtoo, se ei koukuta pilottijaksossa. On kivaa, että tarina saadaan vauhtiin, eikä mikään tietty ole surkeaa, mutta outoilun, tiivistämisen ja selittämisen määrä etäännyttää. Lyhyessä jaksossa mysteeriklingonien seasta ehtii nousta vielä mystisempi albiinosaksanpähkinä. Tähtireen miehistö on seikkaillut vuosia, mutta kanamies päättää selittää tänään, että kanamiehet ovat alkujaan riistaa ja siksi hänen pelkotilojaan pitää kunnioittaa. Jos hengitettäisiin vähän.

Kikkelinatsit eivät arvosta Michelle Yeohia ja Sonequa Martin-Greeniä päärooleissa, joten painotan, että olen kiinnostunut nimenomaan Yeohista tähtilaivan kapteenina ja Sonequan näyttelemän förstin kytköksistä autistisiin vulkanuslaisiin. Muu on taustahälyä.

Jakson nimi "vulkanuslainen tervehdys" tarkoittaa sitä, että autistin kannattaa vetää öykkäriä turpiin ensin ansaitakseen kunnioituksen. Opin sen ysillä, tai heti peruskoulun jälkeen, en muista. Innostuin, kun försti kolkkasi kapteenin ampuakseen klingoneja, mutta se, että kapteeni palaa 10 sekuntia myöhemmin, kertoo olennaisen rytmihäiriöistä.


Jakso 1-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< WrestleMania 35: kun... V2.fi testasi: Logit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova