Tuorein sisältö

Guitar Hero: Air Guitar Rocker

Jarkko Rotstén

14.08.2008 klo 11.37 | Luettu: 17849 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Viikon vimpain #29
Sarjassamme ehkä-hoopoimmat-suositun-brändin-oheistuotteet, saammeko esitellä: Guitar Hero: Air Guitar Rocker! Huomautettakoon sitten heti kättelyssä, että ensimmäisen "opetelkaa nörtit soittamaan oikeata kitaraa" -kommentin lähettäjä saa allekirjoittaneelta postilaatikkoonsa päättömän pulun. Jos tämän vehkeen nimittäin todellakin kokee uhaksi oikealle soittoharrastukselle, lienee syytä vaihtaa pillereiden väriä. Kyseessä on nimittäin nimensä veroinen laite, toisin sanoen aito ilmakitara, jota siis voi myös soittaa.

Äänekäs ilmakitara


Kuten kuvasta näkyy, tai paremminkin ei näy, mitään varsinaisen soittimen näköistä laitteen mukana ei toimiteta. Sen sijaan paketista löytyy pari sopivan kokoista plektraa, vähintäänkin reteä vyönsolkianturi sekä aidonnäköinen vahvistinkombo, joka kulkee näppärästi mukana vaikkapa laukun pohjalla. Vahvarista löytyy myös standardit 3,5-milliset input- ja output-liitännät, joten patterikäyttöistä skobea voi käyttää näppärästi puistokeikalla, tai miksei jopa mökillä mp3-soittimen jatkeena. Ulostulon kautta vehkeen saa vuorostaan helposti kytkettyä vaikkapa isompaan äänentoistoon. Pieni, mutta näyttävä pikkujouluohjelmanumero järjestyy helposti ja halvalla. Kaiutin ei ole tietenkään mitään hifi-laatua, mutta rehelliseen rokin vääntöön kuuluukin pieni räkäisyys.

Varsinainen "soittaminen" tapahtuu heiluttelemalla magneettista plektraa sopivaan tahtiin vyönsolkianturin yläpuolella, mikä aktivoi vahvistimen soittamaan tuttua kitarariffiä pätkän verran eteenpäin. Oikeasta Guitar Herosta tuttuja frettinappeja ei siis ole, joten toisen käden koreografia jää soittajan itsensä kontolle. Mitään varsinaista pistejärjestelmää - tai edes peliä - vehkeestä ei löydy, mutta kanssaihmisten enemmän tai vähemmän tuskaiset ilmeet viestittänevät suorituksen tasosta aivan riittävässä määrin. Biisit eivät soi kuitenkaan automaattisesti oikein, vaan viuhtomisella on oltava tietty rytmitys, joka tietysti vaihtelee kappalekohtaisesti. Pientä, mutta vain pientä opettelua vaaditaan, ennen kuin biisit kuulostavat todella siltä miltä pitääkin.

Savuava rautamies vedessä


Keskusyksikön virkaa suorittavasta vahvarista löytyy myös demo-nappi, jolla voi kuunnella riffin, ellei se jostakin syystä ole ennestään tuttu. Jos näitä biisejä ei tosin tunne, voi lyödä itseään napakasti päähän. Pömpeli pitää sisällään myös korttipaikan, johon saa hankittua halutessaan lisäbiisejä erityisellä muistimodulilla. Mukana tulevan kortin riffimäärä ei ole todellakaan massiivinen, mutta legendaarisuutensa puolesta niin sanotusti kattava: Iron Man, Smoke On The Water, Ace Of Spades, You Really Got Me, More Than A Feeling... Lisäksi tarjolla on jokunen näppärä sankaritilutus, joiden tahtiin voi väännellä naamansa vaikkapa kunnon sooloilmeeseen a'la Gary Moore. Biisit eivät siis ole missään nimessä kokonaisia, vaan muutaman sekunnin kestäviä riffi-luuppeja. Vokalisti ja ilmarumpali kitaristin on siis hankittava muualta, basistista tietysti puhumattakaan.

Hetken hupi


Laitteen huvittavuus ei ole todellakaan järin pitkäikäistä sorttia, joten lisämodulit tuskin tulevat rikkomaan myyntiennätyksiä. Laitteesta on kyllä tulossa myös 80s Rock sekä Heavy Metal -versiot. Näinkin pienellä biisivalikoimalla ja yksinkertaisella ”pelattavuudellaan” ilmakitara on vain yhden, pienen hetken naurattavan tempun poni, jonka jälkeen se jää melko suurella todennäköisyydellä hyllylle koristeeksi tai kaapin pohjalle pölyä keräämään. Voisihan tällä tietysti joku rohkea katusoittaja ansaita muutaman kolikon huumorintajuisilta ohikulkijoilta – kiusaavathan jotkut kurjat meitä säkkipillilläkin. Löytyykö lukijoilta kanttia? Lupaamme laittaa todistevideon V2.fi:n hauskat-osioon näytille!

Air Guitar Rockeria myydään Suomessa noin 50 euron hintaan. Jenkkilässä laitteesta köyhtyy tiettävästi vain noin 30 dollarin verran.

Lisätietoa vempeleestä löytyy osoitteesta http://airguitarrocker.com/

P.S. Kiitokset eDomen toimitukselle laitteen lainasta!V2.fi | Jarkko Rotstén
< Ankkarock varma vali... Nightwish säteili Po... >

Keskustelut (7 viestiä)

Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

14.08.2008 klo 15.09

Aika roskaltahan tuo näyttää, mutta mietin, että voisiko tuota vahvistinosaa käyttää johonkin ihan muuhun, näppäränä mukana kuskattavana pikkuvahvarina?
lainaa
Jarkko

14.08.2008 klo 16.16

Marq:
"...patterikäyttöistä skobea voi käyttää näppärästi puistokeikalla, tai miksei jopa mökillä mp3-soittimen jatkeena. "
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

14.08.2008 klo 20.18

Noh hjoo, mutta saako tohon muuntajan kiinni ja onko toi kajari tossa kiinteä pötikkä vai saisiko pelkän vahvarin tosta irti? :)
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.08.2008 klo 20.21

Ei saa muuntajaa, ei saa vahvaria irti :P
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

17.08.2008 klo 19.59

opetelkaa nörtit soittamaan oikeata kitaraa

missä mun pulu? :D
lainaa
Metsatoidenjohtaja

28.08.2008 klo 01.09

Menkää metsätöihin, juipit!
lainaa
jukka

21.11.2008 klo 19.46

sairasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova