Mangahylly

Vieras

12.05.2009 klo 16.24 | Luettu: 6428 kertaa | Teksti: Vieras

Sarjishylly-special

Tällä kertaa sarjishylly keskittyy kokonaan mangaan ja vierailevana arvostelijana toimii Birgit Baltzar, joka jatkaa V2.fi:n manga-asiantuntijana jatkossakin.


Aoi House 1
Käsikirjoitus: Adam Arnold, Kuvitus: Carmela "Shiei" Doneza
Egmont Kustannus
Arvostelija: Birgit Baltzar
Arvosana: 2.5/5

Adam Arnoldin ja Shiein alun perin Gomanga.com -sivustolla julkaistu haaremikomedia kuulostaa takakannen esittelyn ja Wikipedian kuvauksen perusteella erittäin lupaavalta ja hulvattoman hauskalta mangalta. Valitettavasti Aoi House tuotti kuitenkin ainakin minulle sangen suuren pettymyksen. Erityisesti petti se, että takakannessa lupailtiin runsaasti fanipalvelua molemmille sukupuolille. Tosiasiassa kuitenkin ainoastaan miespuolisille lukijoille tarjotaan silmänruokaa: vähäpukeisia, suuririntaisia, kauniita tyttöjä on lähes joka sivulla. Naislukijat taasen joutuvat pettymään karvaasti. Mangan kaksi miespuolista päähenkilöä, Alex ja Sandy, eivät todellakaan silmää hivele! Alex on tuiki tavallisen näköinen kundi ja Sandy on taasen pieni, pullea, silmälasipäinen nörtinrumilus, jonka nähdessäni ensireaktioni oli oksentaa!

Tarina sijoittuu yliopiston kerhotalon asuntolaan nimeltään Aoi House. Alun perin nimi oli Yaoi House, mutta Y-kirjaimen tipahdettua talon seinästä nimeä muutettiin. Tarinan päähenkilöt, Alex ja Sandy, päätyvät taloon asumaan saatuaan potkut yliopiston asuntolasta mm. esitettyään lonkeropornoanimea asuntolan yhteistiloissa – viimeisenä pisaranaan se, että Sandyn hamsteri Echiboo (jonka nimi tarkoittaa japaniksi pervoa kakkaa – ja nimi onkin erittäin osuva) päättää dekaanin tupeen olevan hyvä seksilelu.

Aoi House on täynnä hulluja yaoi-fanityttöjä, jotka katsovat yaoita kaiken aikansa. Alex ja Sandy eivät taloon muuttaessaan tiedä asiasta – ja he kokevatkin karuja yllätyksiä: A. Heitä luullaan homoiksi. B. Kun selviää, etteivät he ole homoja, asuntolanjohtaja julistaa: "USKOKAA POIS, ETTÄ JOS ETTE OLLEET HOMOJA ENNEN KUIN TULITTE OVESTA SISÄÄN, NIIN KÄSITTELYMME JÄLKEEN OLETTE TAKUULLA!" Tämän julistuksen jälkeen pojat pakotetaan katsomaan (heidän silmänsä pakotetaan pysymään auki) yaoita, mm. Fake ja Boku no Sexual Harrasment. Kuitenkaan, toisin kuin tästä voisi päätellä, tarina ei pyöri kovinkaan paljon yaoin ympärillä, ja kaiken kaikkiaan yaoista ei välttämättä muodostu lukijalle kovin hyvää kuvaa. Myös se on minusta outoa, että mangan lopussa olevien oppilastietojen mukaan näiden ns. hullujen yaoi-fanityttöjen, joiden pitäisi siis katsoa yaoita kaiken aikaa, suosikkisarjoina on kaikkea muuta kuin yaoita (lähinnä shoujoa), lukuun ottamatta Ninaa, jonka suosikkeja ovat Fake ja Gravitation.

Tarinan päähenkilöinä on kaiken kaikkiaan 7 henkilöä - 2 poikaa ja 5 tyttöä. Alex opiskelee yliopistossa graafista suunnittelua. Hän on tavallinen, mukava kundi. Sandy opiskelee tietojenkäsittelyä. Hän on tyypillinen otaku. Hänen elämänsä pyörii animen (lähinnä haaremikomediat, hentai) ja pelien ympärillä, ja hän lähes kaikki hänen puheensa sisältää viittauksia animesarjoihin. Elle on tennistä pelaava kerhon- ja asuntolanjohtaja. Nina on ketjutupakoiva feministi, joka harrastaa taitouintia. Morgan, joka on tytöistä ehdottomasti suosikkihahmoni, on keksimonsteri ja makeisista pitävä kissamainen hahmo, joka päästelee hauskoja ääniä (kuten "UNYA", "NYA-AA!"). Hänen mielipuuhaansa on muiden kiusaaminen ja napostelu. Jessica on sairaanhoitajaksi opiskeleva tyrmäävän kaunis tyttö. Maria on ujo, mukava, silmälasipäinen tyttö, jolla on valtavankokoiset rinnat. Tarinan lopussa kuvioihin mukaan tulee erittäin hupaisa sivuhahmo, transvestiitti Carlo, joka on kerhon perustaja. Kaiken kaikkiaan tämä manga on erittäin huvittavaa luettavaa, hekottelin lähes alusta loppuun, vaikka se kokonaisuutena tuottikin minulle pettymyksen.

Hollow Fields 1
Madeleine Rosca
Egmont Kustannus
Arvostelija: Birgit Baltzar
Arvosana: 3/5

Tämä yli 9-vuotiaille suunnattu manga kertoo yhdeksän- ja puolivuotiaasta Lucy Snowsta, joka eksyy vallan kammottavaan kouluun ollessaan matkalla sisäoppilaitokseen. Hän hurmautuu koulun ilmaisuudesta ja mukavasta yksityishuoneesta, jossa on kylpyamme ja muut mukavuudet, joten hän allekirjoittaa sopimuksen koulun kanssa, jossa hän lupaa itsensä koulun omaisuudeksi, lukematta sopimusta.

Tämä koulu ei olekaan mikä tahansa opinahjo, vaan se on suunnattu tuleville hulluille tiedemiehille. Jokaisen muun oppilaan vanhemmat ovat kiellettyjen tietojen harjoittajia, kun taas Lucy on tuiki tavallinen pikkutyttö. Koulussa opetetaan hirvittäviä oppiaineita, kuten haudan kaivamista, elävänä täyttämistä, palsamointia, lajienvälistä elinsiirtoa ja tappajarobottien rakentamista. Koulun opettajat, joita kutsutaan insinööreiksi, ovat hirvittävän näköisiä kuvatuksia, jotka muistuttavat lähinnä huonosti kokoon kyhätyn räsynuken ja robotin yhdistelmää. Kamalinta koulussa on kuitenkin se, että joka viikon päätteeksi huonoiten pärjännyt oppilas joutuu jälki-istuntoon, josta ei ole paluuta.

Tarinan päähenkilö, Lucy Snow, vaikuttaa alkuun sangen sympaattiselta ja huvittavalta pikkutytöltä. Tarinan edetessä hänestä tulee kuitenkin yhä ärsyttävämpi ja lukijalta saattaa mennä hermot useita kertoja. Onneksi hahmo alkaa järkiintyä tarinan loppua kohden. Mangan taide ei ole ihastuksen huokauksia herättävää, mutta on sitä huomattavasti pahempaakin nähty. Paikoitellen piirroslaatu on suorastaan söpöä. Yleisesti ottaen Hollow Fields on erittäin mielenkiintoinen manga ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille koulutarinoista ja kauhutarinoista pitäville.

Orange Planet 1
Haruka Fukushima
Egmont Kustannus
Arvostelija: Birgit Baltzar
Arvosana: 4.5/5

Tytöt, tämä on pakko lukea! Haruka Fukushiman 5-osaisen sarjan aloitus saa lukijan saman tien pauloihinsa. Tarinan päähahmo, yläastelainen Rui Nagasaki, on tilanteessa, joka on samanaikaisesti jokaisen tytön suurin unelma- ja suurin painajaistilanne: häntä tavoittelee kolme ihanaa kundia! Kyaa!

Yksi heistä on Ruin todella söötti lapsuudenystävä Tarou, joka on korviaan myöten rakastunut Ruihin, mutta Rui ei tiedä sitä. Toinen on Kaoru, komea luokkatoveri, joka ihastuu Ruihin, ja jolle Rui kirjoittaa ihka ensimmäisen rakkauskirjeensä, onnistumatta kuitenkaan missään vaiheessa toimittamaan sitä. Kolmas on Eisuke, johon Rui törmää ensi kerran yrittäessään toimittaa rakkauskirjettä Kaorulle. Eisuke asuu samassa talossa kuin Kaoru, ja Rui yllättää Eisuken suutelemasta tyttöä käytävällä. Eisuke ei ole asiasta millänsäkään, kun taasen Rui nolostuu niin kovasti, että pakenee paikalta, tosin mojautettuaan Eisukea ensin sanomalehdillä. Ruin yrittäessä toimittaa rakkauskirjettä Kaorulle toisen kerran, talossa on tulipalo – Eisuken asunto palaa. Rui yrittää mennä auttamaan, mutta…

Kuultuaan, että Rui asuu yksin, Eisuke päättää muuttaa Ruin luokse vaivautumatta kuuntelemaan hänen vastakkaista mielipidettään asiasta. Heti kohta Rui kokee uuden yllätyksen – Eisuke paljastuu Ruin luokan uudeksi opettajaharjoittelijaksi! Eisuken kiinnostus Ruita kohtaan on vähemmän ilmeistä kuin kahden muun pojan, hänellä kun tyttöjä riittää. Rui kutsuukin häntä erittäin osuvasti feromonihirviöksi.

Mangakan kynän jälki on silmiä hivelevää ja hänen tarinansa niin mukaansa tempaava, että maltan tuskin odottaa saavani käsiini tarinan seuraavan osan!


V2.fi | Vieras
< Sarjishylly #8... Minimig... >

Keskustelut (6 viestiä)

Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

12.05.2009 klo 17.21

Tsk tsk. "pieni, pullea, silmälasipäinen nörtinrumilus, jonka nähdessäni ensireaktioni oli oksentaa!" - muistapa kohdeyleisö! :)
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

13.05.2009 klo 21.00

Marq kirjoitti:
Tsk tsk. "pieni, pullea, silmälasipäinen nörtinrumilus, jonka nähdessäni ensireaktioni oli oksentaa!" - muistapa kohdeyleisö! :)


Huh. Onneksi olen iso, normipainoinen ja silmälasipäinen nörtinadonis.
VilZZu

Rekisteröitynyt 18.06.2007

13.05.2009 klo 23.30

Kiitokset V2:lle mangahyllystä :) Mielellään näitä lukee tulevaisuudessakin
GreDe

14.05.2009 klo 03.26

Kiitosta artikkelista. Etusivulla komeileva "Ainoastaan japanilaista tuotantoa" ei kyllä pidä paikkaansa, koska ainakaan Aoi House ja Hollow Field ei sellaista ole.
löytäjä

14.05.2009 klo 11.37

tein muuten hauskan löydön helsingistä, ihan keskustassa hieman piilossa pieni manga kahvila www.mangacafe.fi
Nakki

14.05.2009 klo 13.11

Pöh, ainoa manga josta ikinä edes vähän pitänyt on Battle Royale. Ei yllä elokuvan tasolle, mutta kyllä siinä verta ja hentaita on.

Helsingin fantasiapeleistä löytyy "ultimate edition"-kirjoja, joihin on viiteen sisällytetty koko sarja. Suosittelen :)

Kirjoita kommentti

34510

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova