Tuorein sisältö

Pool Nation

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Cherry Pop Games
Julkaisija: Mastertronic
Julkaisupäivä: 31.10.2012
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

27.11.2012 klo 18.47 | Luettu: 3870 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Seesteistä pussittamista
Mikä olisikaan sen mukavampaa, kuin kaveriporukalla piirittää verkakankaalla päällystettyä pöytää ja laittaa palloja loogisessa järjestyksessä pöydän reunoilla sijaitseviin pusseihin? Hintavien biljardisalien ja likaisten baarien ohella pelikonsolin virittäminen kasipallovaihteelle tuntuukin oivalta vaihtoehdolta. Valinnanvaraa nykyään biljardipeleissä ei liiaksi ole, joten Pool Nation tulee Xbox Live Arcaden valikoimaan paikkaamaan tilannetta.


Pool Nationissa ei voida puhua ainakaan mistään baarien räkälämeiningistä. Futuristiset pelisalit ammottavat tyhjyyttään ihmisistä, mutta onneksi se olennaisin löytyy, eli biljardipöytä. Leijuvalla kööllä (maila) annetaan vauhtia hieman luonnottomasti kiiltäville palloille ja graafisesti peli onkin varsin näyttävä. Pelimuotoina löytyy perinteisempien 8- ja 9-pallon lisäksi myös esimerkiksi golfia ja 3-palloa

Fysiikan mallinnus tuntuu pelissä erittäin realistiselta. Todellisuus osaa olla erittäin ankara ja pallot menevät aloittelijalta kehnolla prosentilla pussiin. Tähän avuksi pelillä on tarjota kolme eriasteista tähtäysapua. Apu on ihan ehdoton, kun pelataan kovalla prosentilla pussittavia tietokonevastustajia vastaan. Typerää on, että pelin niin sanotun uramoodin alkutaipaleen vastustajat ovat jo niin haastavia, ettei avuista voi lainkaan luopua.


Yllätyksenä ei tullut, että moninpeli kaverin kanssa on pelin parasta antia. Silloin ei ole välttämätöntä tarvetta tähtäysavuille, ja biljardi muuttuu rehdimmän tuntuiseksi. Kaksinpeliä voi fiksuntuntuisesti pelata yhtä ohjainta kierrättämällä. Verkossa pelaaminen toimii sujuvasti ja peliseuran löytäminen on helppoa. Ihmetyksekseni aivan kaikki pelimuodot eivät ole päätyneet verkkopeliin, joten golfista tykästyneet saavat kutsua kaverit saman television ääreen.

Pelissä ei ole lähdetty selvästikään tekemään mitään ylimääräisiä kikkailuja, vaan tarpeelliset asiat on pakattu laadukkaasti sopivaan pakettiin. Sitä jotain tässä vielä jäi kaipaamaan, että peliä voisi hehkuttaa erittäin hyväksi.


Pelin hinta Xbox Live Arcadessa on 800 MSP.

V2.fi | Esa Toikkonen

Pool Nation (Xbox 360)

Biljardipelien ystäville mielenkiintoinen tuotos, jota niukan tarjonnan vuoksi ei kannata jättää väliin.
  • Realistisen tuntuinen
  • Komean näköinen
  • Hauskaa kaverin kanssa
  • Pelisalien tunnelma suoraan vuodeosastolta
  • Tietokonevastustajien kanssa käytettävä tähtäysavustusta
< Epic Mickey 2: The P... Medal of Honor: Warf... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova