Tuorein sisältö

Monster Hunter 3 Ultimate

Arvioitu: Wii U
Genre: Roolipelit
Pelaajia: 1, verkossa 2-4
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Julkaisupäivä: 22.03.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

15.04.2013 klo 11.33 | Luettu: 12390 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Monstereita entistä isompina
Japanissa huikeasta suosiosta nautiskeleva Monster Hunter –pelisarja tulee ensimmäistä kertaa Wii U –pelikonsolille. Peli pohjautuu täysin Nintendo Wiin Monster Hunter Trihin, mutta mukana on kuitenkin kasa pieniä uudistuksia. Niihin lukeutuvat muun muassa suurempi määrä hirviöitä, jouhevampi pelattavuus ja HD-aikaan päivitetty ulkoasu. Pegin määrittelemä ikäsuosituskin on kokenut uudistuksen pudoten muutamalla vuodella, mikä sinänsä tuntuu hassulta.


Alussa pelaaja luo oman monsterinmetsästäjänsä, jonka tulisi suojella Mogan kylää suurilta monstereilta. Elämä ei ole millään tavalla helppoa näiden jättimäisten hirviöiden käydessä päälle niin maalla kuin merellä. Taistelemisen ohella erittäin tärkeään rooliin nousee erilaisten pelihahmon varustusta parantavien kasvien ja tarvikkeiden keräily. Hieman tasapaksulta tuntuva peli saa mukavasti lisäpotkua, kun uskaltauduin pelaamaan sitä verkossa. Maksimissaan neljän pelaajan voimin hoideltava monsterien teurastaminen tuo peliin aivan uutta syvyyttä.

Onks tää ny hoodeeta?


Vanhalla sukupolvella peli näytti vielä komealta, mutta uusinta huutoa olevalla laitteella kevyen HD-päivityksen kokenut peli ei olekaan enää kummoinen. Huonolta näyttävä grafiikka syö peli-intoa ja näyttää mallia siitä, kuinka herkkäuskoisena julkaisija kuluttajia pitää. Äänimaailmaa en myöskään lähtisi kehumaan, joskin monstereista lähtee mukavat örinät. Kontrollien kanssa taas meinasi päästä itku. Pelihahmo vastaa pelaajan komentoihin kankein askelin ja toisella ohjainsauvalla kameran pyörittäminen vasta tökkivää onkin. Wii U:n kosketusnäyttöä käytetään muuten asiallisesti hyväksi ja HUDinkin tiedot saa näppärästi siirrettyä pikkunäytön puolelle.


3DS:n versio on melko lailla identtinen Wii U –version kanssa, mutta jostakin kumman syystä verkkopeli on jätetty taskuversiosta täysin pois. Ulkonäöltään pelit ovat hyvin samankaltaisia, joten voidaan puhua 3DS:n standardeilla jo melko näyttävästä pelistä. Kontrollipuoli on äärimmäisen kankea, ellei pelaaja satu omistamaan toisen ohjaussauvan lisäävää Circle Pad Prota. Kameran kääntely kosketusnäytöltä on todella hankalaa.

Näppärää tiedonsiirtoa?


Pelisarjan todellisille faneille, jotka päätyvät ostamaan pelin molemmille konsoleille (Wii U ja 3DS), tarjotaan mahdollisuus tallennusten siirtoon laitteiden välillä. Wii U:n pelissä siirto onnistuu näppärästi suoraan pelin valikoista, kun taas 3DS:lle tarvitsee erikseen ladata sovellus toimenpidettä varten. Sitten vasta sormi suuhun menikin, kun olin pelin aloittanut erikseen molemmilla koneilla ja yritin siirtää tallennusta. Toisen laitteen muisti tarvitsee nimittäin tyhjätä ennen siirtoa, mistä koitui lopulta kirosanoja kirvoittanut operaatio. En suosittele herkkähermoisille.


Pelillisesti MH3U:sta irtoaa huvia pii…iitkäksi aikaa, mutta alun sienien ja muun tavaran keräilyn koukuttavuuden jälkeen peli alkaa helposti tympiä. Monsterit ovat suuria ja tekevät pelistä sinällään ainutlaatuisen. Kuitenkin eletään vuotta 2013 ja aivan uusi konsoli pyörittää peliä, joten olisin odottanut enemmän näyttävyydeltä. Eivät grafiikka ja äänet tietenkään ole kaikki kaikessa, mutta miksi sitten tehdä pelistä uusintaversio näinkin pian uudelle raudalle, joka ei käytännössä tuo juuri mitään uutta – paitsi ne HD-grafiikat? Pelillisesti asiat ovat kuitenkin hyvin kunnossa, paketointiin ei vain ole lainkaan panostettu.

V2.fi | Esa Toikkonen

Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U)

Uusittu Monster Hunter tekee hirviöiden kaatamisesta komeampaa, tosin tänä päivänä pystyttäisiin paljon parempaankin.
  • Älyttömästi tekemistä
  • Koukuttava verkkopeli
  • Monstereissa on munaa
  • Vähän uudistuksia
  • Tekninen toteutus jokaisella osa-alueella
  • Itseään toistava
  • 3DS:n versiossa ei verkkopeliä
< God of War: Ascensio... Luigi's Mansion 2... >

Keskustelut (7 viestiä)

Wiijuu

Rekisteröitynyt 12.02.2013

15.04.2013 klo 12.48 2 tykkää tästä

Kameraahan on kätevintä pyörittää L-näppäimellä, niin ruutu kääntyy aina eteenpäin (tai siis kamera selän taakse). Tatilla sen pyörittäminen onkin hankalaa.
Huomioitavaa myös on, että iso ase aiheuttaa liikkeiden hitauden (vrt Sword and shield vs. switch-axe).

Tosiaan, jos omistat jo Trin, niin mikä hinku on tätä ostaa? Ainakaan täysihintaisena. Ei varmastikaan sovellu kaikille, ja se ihana tunne kun olet 45min pätkinyt möllikkää ja sitten jäät seinään jumiin ja kuolet ja tulee Quest failed... Mutta MHn paras suolahan on nettipelaaminen.
lainaa
xCryonic

Rekisteröitynyt 13.10.2009

19.04.2013 klo 17.56 2 tykkää tästä

Monster Hunterissa on ainakin omasta mielestäni vaikeusaste ongelmana. Ei siis sillä että olisi liian vaikea, vaan miten se on toteuttettu.

esim. muutamissa alkutehtävissä tapat jotain pieniä monstereita tusinan verran jonka jälkeen tulee joku pienempi päämonsteri, näitä on esim. Lintumainen "Qurupeco".

Tämä on vielä suhteellisen helppoa, mutta suunilleen heti sen linnun jälkeen lätkäistään päin naamaa melkeinpä mahdoton aloittelijalle kaadettava Barroth joka omaa kunnon panssarit ja sitä ei voi kaataa ihan millävain pikkutikulla, miekan terävyys pitää olla kokoajan normaalia parempi että voi edes vahinkoa tehdä panssarin läpi.

Mutta ei siinä mitään, vaihteeksi vähän HC -meininkiä verrattuna COD, BF tyylisiin yksinpeleihin joissa voitetaan muutamaa nappia painamalla.

Alla on jo MH:FU yli 100 tuntia ja Jaappanista tilatussa MH: Portable 3rd:ssä johon pistetty Lontoonkielen paketti päälle, yli 36 tuntia ja Rathalos armorit.
lainaa
juasd

20.04.2013 klo 21.53 3 tykkää tästä

Ei vi**u, tämänkö pelin takia Monster Hunter Tri:n online serverit sulkeutuu tän kuun lopussa?
(?°?°???? ???
lainaa
Ehkä_väärässä

20.04.2013 klo 22.36 2 tykkää tästä

Vähän tuo on tylyä, että suurin valituksen aihe on "vanhanaikainen" grafiikka. Ja sitten sinänsä sisällökäs ja omaperäinen peli saa surkeahkot 70 p. Vastaavasti sitten 10 h putkitouhut muskelimiehillä vetelee tasaista 80-90 pojoa.
lainaa
DoWiir

21.04.2013 klo 13.14 2 tykkää tästä

Montako lisäpistettä pistemäärään tulis jos ei ole pelannut Monster Hunter Tri -peliä?
lainaa
Casa

Moderaattori

Rekisteröitynyt 27.10.2008

23.04.2013 klo 16.05

Jos aiempaa osaa ei ole pelannut ja tekninen toteutus ei vaikuta omaan pelikokemukseen, niin kyllä tuohon arvosanaan 10 pojoa voi hyvin lisätä. Kyseessä ei ole mikään mestariteos, mutta genrestä pitäville oikein mukavaa puuhasteltavaa.

Vaikka pelaaminen oli ihan mukavaa, niin ainakaan itseäni se onnistunut missään vaiheessa koukuttamaan. Silloin kun roolipeli onnistuu viemään mennessään ja saa siirtämään nukkumaanmenoa tunneilla, niin voidaan puhua pelistä, jonka arvosanat ovat siellä 90 tienoilla tai enemmän.

Hieman helpon rahan hakuhan tässä maistui, kun vanha peli laitetaan uusiin kansiin ja täyteen hintaan kaupan hyllyille. Pelin Wii-versiotahan voi pelata myös Wii U:lla.

Pelistä kiinnostuneen kannattaa kurkata myös Manun kirjoittama arvio pelin Wii-versiosta, mikä on lähes sama peli: http://www.v2.fi/arvostelut/pelit/480/Monster-Hunter-Tri/
lainaa
evuj

14.06.2015 klo 15.26 1 tykkää tästä

Enpä nyt sanois tätä ihan samaksi peliksi kuin Tri. G rankki on ehkä isoin uudistus ja merkittäväkin sellainen. Myöskin uusia varusteita ja monstereita on lisätty, jälkimmäisiä tietääkseni joitakin kymmeniä.
Kaikin puolin erittäin laadukas toimintarope, kunhan aluksi oppii kontrollit ja kameran.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova