Tuorein sisältö

Jacob Jones and the Bigfoot Mystery – Episode One

Arvioitu: PS Vita
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Lucid Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 14.05.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

10.06.2013 klo 11.34 | Luettu: 2449 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Pähkäiltävää metsän keskeltä
Tässä tarinavetoisen puzzle-seikkailun ensimmäisessä jaksossa nuoren Jacob Jonesin vanhemmat ovat päättäneet viedä lapsukaisensa kesäleirille. Jacob ei ole erityisen innostunut tästä, mutta kiinnostus alkaa nopeasti nousta eteen tulevien yllättävien asioiden ansiosta. Poika työntää tielle kaatuneen puun kaivoon ja näkee erikoisen hirviön kävelemässä tien vieressä. Myös leiriseura vaikuttaa jännittävältä. Eiköhän tästä ihan hyvä reissu vielä aikaan saada?

Jacob Jones -peli koostuu tv-sarjamaiseen tyyliin jaksoista, joita on viisi. Niistä rakentuu yksi kokonainen tarina. Peli on tehty täysin käyttämään kosketusnäyttöä, joten Playstation Vitan muita painikkeita ei hyödynnetä lainkaan. Pelissä liikutaan hieman kuin point and click -peleissä, mutta älykkyys punnitaan vastaan tulevien henkilöiden antamilla pikku pulmilla. 24 erilaisessa pulmassa on vaihtelua mukavasti, mutta mitään uutta ja luovaa niissä ei nähdä, eikä parilta toisensa kaltaiselta pähkinältäkään täysin vältytä. Vaikeusaste on hierottu sille tasolle, että nuoremmatkin voivat ongelmia ratkaista, joten haasteita ja katkenneita verisuonia kaipaavien on haettava ongelmansa muualta.

Veikeät hahmot on näyttävästi toteutettu ja ne saavat monimuotoisine ilmeineen hymyn huulille. Maailma ei ole erityisen laaja tai monimutkainen, mutta sen toteutuksessa on onnistuttu kaikkine yksityiskohtineen. Tämän kokonaisuuden kruunaavat hyvin valitut ääninäyttelijät, jotka saavat hahmonsa elämään. Pientä valituksen aihetta aiheuttaa pari hahmoa, joiden ääninäyttelijät vaikuttaisivat hoitaneen hommansa, mutta äänen laatu kuulostaa korvaan huonolta - jotenkin karhealta, mikä ärsyttää kerrasta toiseen.

Peli koostuu jotakuinkin fifty-fifty pulmien ratkaisemisesta ja tarinan seuraamisesta. Juonikuvioita ei pääse oikein millään karkuun, koska kaikki keskustelut ovat vähintään pakko pikakelata ohitse, jotta pääsee seuraavan ongelman kimppuun. Juonikuviot ovat tässä ensimmäisessä osassa samaa luokkaa kuin lauantaiaamun lastenohjelmissa, joten englantia osaava lapsukainen on kuin kotonaan Jacobin seikkailua kolutessaan. Tarina ei onneksi ole liian lapsellinen vanhemmankaan pelimiehen pelattavaksi, minkä ansiosta seikkailusta voivat nauttia kaikenikäiset.

Lisäpuuhaa peliin tuovat pelimaailmaan piilotetut tölkit, joita löytämällä ansaitsee valuuttaa. Rahan voi kuluttaa vihjeisiin, jotka auttavat selviämään kiperimmistä haasteista. Vihjeet ovat vaihtelevan kummallisia, mutta pientä apua niistä voi saada.

Alkuun en juuri innostunut pelistä, mutta sen jälkeen peli vei mennessään. Pidemmälle peliä pelattuani pääsin paremmin sen maailmaan sisään ja sain siitä jopa pientä nautintoa. Jakson loppuessa asioita jäi ratkeamatta, joten seuraavaa jaksoa odotan innolla. Parin kolmen tunnin seikkailu oli kokonaisuutena iloista puuhaa. Peli toimii yhtä kiitettävästi sekä Playstation Vitalla että Applen iPadilla. Vitalle peli kustantaa vain 1,95 euroa ja iOS-laitteille ainoastaan 89 senttiä – tätä seikkailun avausta ei siis kannata jättää kokeilematta.

V2.fi | Esa Toikkonen

Jacob Jones and the Bigfoot Mystery – Episode One (PS Vita)

Piristävä seikkailu, joka laittaa monipuolisesti hoksottimia töihin. Iloinen maailma saa jatkuvasti hymyn huulille.
  • Kivat hahmot
  • Mukavasti pelattavaa
  • Laadukkaan tuntuinen kokonaisuus
  • Puzzlet helppoja
  • Vitan tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetty heikosti
< Donkey Kong Country ... The Last of Us... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova