Tuorein sisältö

Battleblock Theater

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: The Behemoth
Julkaisija: Microsoft Games
Julkaisupäivä: 03.04.2013
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

29.06.2013 klo 22.02 | Luettu: 5024 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kivaa kaaosta kissojen saarella
The Behemoth tekee pelejä harvoin, mutta toistaiseksi resepti on toiminut. Sekä Alien Hominidista (2004) että Castle Crashersista (2008) tuli menestyksiä ja jossain määrin kulttiklassikoitakin. Battleblock Theater jatkaa samalla värikkäällä, huumorilla höystetyllä reseptillä, mutta tällä kertaa on otettu vähän mausteita muun muassa Super Meatboysta.


Asiat ovat ihanasti S.S.Friendship -laivalla ja Hatty Hattington se vasta mukava kaveri onkin... kunnes haaksirikkoudutaan oudolle saarelle. Sitä hallitsevat kissat muuttavat Hattyn ilkeäksi johtajakseen ja ottavat muut vangeikseen. Vankien taas täytyy esiintyä oudossa teatteriesityksessä (joka siis on itse peli) hengissä selvitäkseen ja muita pelastaakseen.

Battleblock Theater on nopeatempoinen, kaaoksenkin rajamailla keikkuva perinteisen kenttäpohjainen tasoloikka. Sitä voisi kyllä pelata yksinkin, mutta täytyy tämän verkkopelikammoisen sohvannurkkapelaajankin myöntää, että heti kun saa pelikumppanin, touhu yltyy entistä viihdyttävämmäksi. Behemoth on hionut kentät juuri sellaisiksi, että parhaimmillaan niistä selviää taidolla ja silloinkin kun selviää tuurilla, tuntuu, kuin lopputulos olisi lopultakin ollut itsestä kiinni.


Moninpelatessa ei tarvitse tyytyä pelkkään co-oppailuun, vaan areenapelitiloina löytyy monipuolisesti lisähupia. Areenamatseissa muun muassa napataan vastustajien sieluja, pelataan koripalloa, ratsastetaan kuutiohevosilla, väritetään maailmaa ja kerätään kultaa. Oikealla porukalla samalla sohvalla istuen näistä irtoaa varmasti iloa useampaankin illanviettoon. Lisäksi mukana on myös kenttäeditori, jolla perustasoloikkaa kerättävine esineineen, salakäytävineen, vaaroineen ja hirviöineen syntyy käden käänteessä muille pelaajille jaettavaksi.

Kaikki on kuorrutettu ylilyövällä, pimeän kieroutuneella huumorilla sekä omaperäisen värikkäällä sarjakuvakarkkigrafiikalla, jonka animoinnissa ei ole säästelty. Äänipuolella laatu on tällaiseksi pienemmäksi produktioksi toimiva: mikään ei liikaa ärsytä, vaikka saman äänen tai melodian kuulisi sadatta kertaa. (Paitsi ehkä ‘Oh my goodness gracious’ -kirkaisu).


Enpä muista koska minulla olisi viimeksi ollut tasoloikkiessani näin hektisen hauskaa. Battleblock Theater varsinkin useamman pelaajan voimin on kaoottista ja joskus useitakin yrityksiä vaativaa, mutta vain harvoin hermoja raastavaa. Täytyy vain oppia siihen, että se oman hahmon kuolema ei ole aina maailmanloppu. Pitkään hiominen näkyy myös siinä, että The Behemothin oma tyyli ja ideat pursuavat joka rakosesta. Tämä peli pistää väkisinkin hymyilemään, eikä sekopäisyys laannu, ennen kuin peli on läpäisty viimeiseen sekuntiin asti.

Hinta: 1200 MSp (Xbox Live Arcade)

Tässä esimerkkiä kaksinpelaamisesta (sisältää f-sanoja):


V2.fi | Manu Pärssinen

Battleblock Theater (Xbox 360)

Kiivaan hauskaa tasoloikkaa, joka paranee porukassa.
  • energistä meininkiä
  • kieroa huumoria
  • moninpelaaminen monella tavalla
  • yksin ei yllä samoihin sfääreihin
  • vaatii tietynlaista mielenlaatua
  • kuolema, kuolema, kuolema, kuolema
< Fuse... The Swapper... >

Keskustelut (2 viestiä)

cs_bot

Rekisteröitynyt 29.05.2007

30.06.2013 klo 23.43

"The Behemoth tekee pelejä harvoin, mutta toistaiseksi resepti on toiminut. Sekä Alien Hominidista (2004) että Castle Crashersista (2008) tuli menestyksiä ja jossain määrin kulttiklassikoitakin."

Tulipa vain mieleen, miten tälläinen pelitalo pysyy pystyssä noin hitaalla julkaisutahdilla, kun kyseessä ei ole kuitenkaan mikä megaluokan firma? Eikä pelitkään vissiin niin paljoa ole myyneet, vai?
lainaa
ejsefjpiofes

04.07.2013 klo 23.35

pienet menot ja suuret tulot. onhan nuo olleet melkoisia menestyksiä eikä pienellä firmalla ole paljoa juoksevia kuluja
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova