Tuorein sisältö

Disney Infinity

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Lastenpelit, Seikkailupelit
Pelaajia: 1-2, verkkomoninpeli 2-4
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Avalanche Studios
Julkaisija: Disney Interactive
Julkaisupäivä: 23.08.2013
Pelin kotisivut
Kati Alha

01.11.2013 klo 20.29 | Luettu: 7708 kertaa | Teksti: Kati Alha

Ei pelkkä Skylanders-klooni
Skylanders on saavuttanut (vanhempien rahapussien kauhuksi) lasten joukossa niin valtavan suosion, ettei ole ihme, että tuosta markkinaosuudesta haluaa palasen myös muut yhtiöt. Disneyllä on tähän lupaavat lähtökohdat, sillä valmiina hyödynnettäväksi on lähes loputon valikoima hahmoja, joita lapset jo valmiiksi rakastavat. Näiden hahmojen yhteen tuominen kuulostaa jopa omasta mielestäni mainiolta idealta, enkä keräilijänä laittaisi pahakseni jos samalla saisi hyllyyn kivoja figuureita, joita pelatessa saisi vaihdella. Rahast… keräily siis alkakoon!

Kuin Skylanders...Perusidealtaan Disney Infinity on kuin Skylanders – aloituspaketti sisältää kolme figuuria sekä alustan, jolle figuureja voi asettaa. Fyysiset hahmot siirtyvät pelimaailmaan, jossa niillä voi pelata. Hahmojen omistajuus ja niiden kehittyessä myös tasot tallennetaan hahmossa itsessään olevaan alustaan. Alustassa on kaksi valmista paikkaa figuureille sekä yksi erikoispaikka, johon saa peli- tai voimalevyjä. Mukana tulevat hahmot ovat kapteeni Jack Sparrow, Monsterit Oy:n Tare ja Ihmeperheen Herra Ihme. Hahmot tuntuvat ja näyttävät hyvältä ja ovat mukavan kokoisia. Voisin hyvin kuvitella laittavani näitä hahmoja hyllyyn koristeeksi.

Disney Infinityssä varsinainen pelaaminen tapahtuu pelitilassa, jota varten tarvitaan erityinen pelilevy. Aloituspaketin mukana tulee yksi pelilevy, joka sisältää oman seikkailun jokaiselle paketin kolmesta hahmosta. Eri maailmoihin sijoitetut pelit ovat keskenään mekaniikoiltaan samantapaisia, mutta ympäristöltään ja teemaltaan toisistaan poikkeavia. Jackillä voi lähteä seilaamaan meriä ja taistelemaan Davy Jonesia vastaan, kun taas vaikkapa Herra Ihmeellä pääsee Metrovilleen tekemään sankaritekoja.


Peleiltä on turha odottaa mitään hirveän erikoista. Niissä on jonkinlaista Lego-pelien leppoisaa estetiikkaa, mutta taso ei ole aivan yhtä hyvä. Itsestä pelaaminen tuntui melko pian tylsältä, mutta lapset jaksanevat pelailla paremmin; varsinkin jos mukana on mieleisiä hahmoja, joista vieläpä on ikioma figuuri vieressä. Lapsiystävällisesti hahmot puhuvat suomea, mutta käännökset ja ääninäyttely eivät aina vakuuta. Varsinkin Jack Sparrown ja kumppaneiden äänet häiritsivät, eivät varmasti vähiten siksi ettei niitä ollut kuullut aiemmin dubattuna. Jack ei vain kuulostanut yhtään Jackiltä.

...Mutta ei sittenkään


Ehkä suurin pettymys on, ettei pelitilassa voi noin vain vaihtaa hahmosta toiseen. Ihmeperheen maailmaan ei siis voi tuoda Jackiä eikä Piratesin maailmaan monstereita, sillä ilmeisesti näiden sekoittaminen tuntuisi oudolta. Tämä on sääli, sillä juuri maailmojen sekoittuminen olisi ollut iso vahvuus Disneylle. Samalla figuurien merkitys vähenee, sillä vaihtelusta ei ole tehty samalla tavalla hauskaa kuten Skylandersissä. Parasta kun Skylandersissä on juuri se, että pelaajalla on edessään käytettävät hahmot, joita voi sitten pelatessa koska tahansa vaihdella aina tilanteen mukaan.


Pelitiloissa pääsee kuitenkin vaihtamaan hahmoa siinä tapauksessa, kun hahmot ovat kyseisestä maailmasta. Siinä vaiheessa kun vanhemmat suostuvat ostamaan vaikkapa Davy Jonesin, voisi Piratesin maailmassa siis oletettavasti vaihdella Jackin ja Davyn välillä. Samalla tämä tarkoittaa myös sitä, että voidakseen pelata co-op-moodia missään pelimaailmoista, on pakko hankkia yhteensä vähintään kaksi samaan maailmaan kuuluvaa hahmoa. Tästä syystä en itse päässyt kokeilemaan yhteispelaamista pelitilassa lainkaan; senkin pitäisi kuitenkin onnistua sitten kun laittaa lisää rahaa tiskiin. Harmi vain, että kalliilla aloituspaketilla ei vielä saanut niin sanotusti kokonaista peliä, vaan jopa sellaista perustoimintoa kuin kaksinpeliä haluavat joutuvat maksamaan ekstraa.

Lelulaatikko


Pelitila ei ole kuitenkaan onneksi pelin ainoa sisältö. Sen lisäksi Disney Infinityssä jokaisella pelaajalla on oma “lelulaatikkomaailmansa”, jota voi rakentaa ja koristella mielensä mukaan. Mieleen tulee väistämättä Little Big Planetin perintö. Muokkailuun käytettäviä esineitä voi lisäillä varastoonsa esimerkiksi etsimällä pelitilasta löytyviä keräilyesineitä. Erilaisten kumpareiden, puiden ja istutusten lisäksi löytyy esimerkiksi ihmisiä ja olentoja, autoja, stereoita, ratsuja, rakennuksia ja tietenkin paljon kaikenlaista Disney-kamaa.


Erilaisten elementtien määrä on kiitettävä, varsinkin jos niitä jaksaa käydä poimimassa pelimaailmoista. Osa toimii lähinnä koristeina, osa alkaa liikkua maailmassa itsekseen, ja esimerkiksi kulkuneuvoilla voi ajaa. Lisäksi on painikkeita, joille voi määrittää toimintoja, kuten oven aukenemisen tai stereoiden päälle menon. Kaiken kaikkiaan luova ihminen saa rakenneltua vaikka mitä, ja inspiraatiota voi käydä etsimässä käymällä seikkailemassa joissain muiden tarjoamista valmiiksi rakennetuista maailmoista.

Lisää hahmoja tulossa


Tällä hetkellä myynnissä on aloitussetin lisäksi hahmoja ja pelisettejä ainakin Autoista, Lone Rangeristä ja Toy Storystä. Lisääkin on toki tulossa. Ehkä vähän outoa on, että hahmoissa ei ole oikein mitään perinteistä Disneytä: ei Mikkiä tai Akua, ei Lumikkia tai Mulania. Poissaolollaan loistavat tällä hetkellä myös Disneyn isommat uudemmat hankinnat, kuten Marvel ja Star Wars. Disneyn suunnattomalla hahmokirjastolla onkin paljon potentiaalia, mutta aloituspaketti jää vielä jotenkin haljuksi. Lisää halutessaan yksittäisistä hahmoista saa maksaa noin 14 euroa, mutta jos haluaa uuden pelisetin parilla hahmolla, joutuu maksamaan lähemmäksi 40 euroa, joten halvaksikaan peli ei tule käymään.

V2.fi | Kati Alha

Disney Infinity (Xbox 360)

Lupaava konsepti ei täytä kaikkea potentiaaliaan, vaan jää pettymykseksi erityisesti siinä, että eri maailmojen hahmot eivät voi sekoittua kunnolla pelitilassa. Samalla pelin ja figuurien välinen yhteys jää heikommaksi kuin Skylandersissa.
  • Laadukkaat figuurit
  • Ei suora Skylanders-klooni
  • Paljon rakenneltavaa
  • Figuurit ei niin tärkeässä roolissa
  • Keskinkertaiset, irralliset peliosuudet
  • Lisähahmojen ja pelisettien osto tulee kalliiksi
< Girl Fight... Goodbye Deponia... >

Keskustelut (3 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

01.11.2013 klo 22.17 1 tykkää tästä

Voisko joku avata lyhkäsesti nää figuuripelit, ei oikee oo vieläkää tiedos mitä nää skylanderit ja infinityt on. Jotai figuureja ostamal saa ne peliin ja mitä sit?
lainaa
juutuubikinon

02.11.2013 klo 00.41

perato kirjoitti:
Voisko joku avata lyhkäsesti nää figuuripelit, ei oikee oo vieläkää tiedos mitä nää skylanderit ja infinityt on. Jotai figuureja ostamal saa ne peliin ja mitä sit?


Etkö sä lukenut tota arvostelua ja katellut kuvia? Ei ole mitään rakettitiedettä
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

02.11.2013 klo 09.57

juutuubikinon kirjoitti:
perato kirjoitti:
Voisko joku avata lyhkäsesti nää figuuripelit, ei oikee oo vieläkää tiedos mitä nää skylanderit ja infinityt on. Jotai figuureja ostamal saa ne peliin ja mitä sit?


Etkö sä lukenut tota arvostelua ja katellut kuvia? Ei ole mitään rakettitiedettä
Lähinnä se, jää arvotukseks et mitä täs tehdään. "seilaamaan meriä" tai "tekemään sankaritekoja" ei hirveenä sano mitään siitä ite peliosuudesta. Ilmeisesti jotain minipelejä? Kuvista päätelleen ajetaan vaan kilpaa.
Muokannut: perato 02.11.2013 klo 09.59 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova