Tuorein sisältö

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

Arvioitu: Wii U
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Sega
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 08.11.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

12.12.2013 klo 20.52 | Luettu: 6452 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Sochiin mars!
Kohtapuoliin alkavat talviolympialaiset tuovat taas tullessaan Marion ja Sonicin yhteisen talviriehan. Jo pienimuotoiseksi perinteeksi muovautunut olympiapelisarja saa ensikosketuksensa Wii U –pelialustaan, alkuperäisen Wiin omistajien jäädessä nuolemaan näppejään. Ajan puutteeseen pelin kehityksen ei olisi ainakaan pitänyt kaatua, koska edellisistä talviolympialaisista on luonnollisesti neljä vuotta.


Uusi konsolisukupolvi tuo olympiafiilikselle aivan uusia mahdollisuuksia. Aiempaa näyttävämpi grafiikka onkin tervetullutta HD-aikakaudella elettäessä. Pelimaailmat ja sen hahmot näyttävät tutuilta, mutta aiempaa veikeämmiltä tarkempien yksityiskohtien ja paremman värientoiston ansiosta. Valittavina on yhteensä 20 tuttua hahmoa Mario- ja Sonic-peleistä.

Lasketaan ja curlataan


Urheilulajeja löytyy suomalaisille rakkaasta mäkihypystä pikaluistelun kautta curlingiin ja lumilautailuun. Lajeja on yhteensä 12, joista uutuutena nähdään ampumahiihto. Se onkin hauska lisäys, jossa enimmäkseen hiihdetään ja sitten välillä hieman ammutaan. Lisäksi lajikatrasta täydentävät erilaiset unimaailman variaatiot tavallisista urheilulajeista. Esimerkiksi unimaailman taitoluistelussa meno muistuttaa hyvinkin perinteistä Super Mario -pelimaailmaa, jossa lopuksi edetään linnaan ja pudotetaan Koopa sillalta polttavan kuumaan laavaan.


Tähän asti kaikki kuulostaa melko tutulta, mutta hyvältä. Suurin ongelma pelissä ovatkin sen heikot kontrollit ja väkisin väännetty tuki GamePadille, eli Wii U:n näyttöohjaimelle. Se on toki hyvä, että laitteen mukana tulleella ohjaimella pystyy pelaamaan, mutta muita ohjaimia omistaville ja niillä pelata haluaville on luvassa ärsyttäviä venkoiluja. Niistä johtuen kädessä olevaa kapulaa joutuu vaihtamaan alvariinsa typerien kuittausten vuoksi. Kaverin kanssa pelattaessa ensimmäisen pelaajan on otettava GamePad peliohjaimekseen ja lopuille jaetaan Remotet. Ykköspeluri saa epäreiluja etuuksia muun muassa jääkiekossa ja järki hommasta katoaa.

Toverille todellista tarvetta


Nykyaikana standardeihin kuuluva verkkopeli on lisätty pelin selviin uudistuksiin. Harmittavasti pelin kehittäjät ovat menneet sieltä, missä aita on matalin ja toteuttaneet moninpelin helpoimmalla mahdollisella tavalla. Verkossa pystyy ottamaan mittaa vastustajista ainoastaan neljässä lajissa, jotka ovat laskettelua ja pikaluistelua. Seuraakaan ei tuntunut löytyvän, joten pieleen on menty.


Kaveriporukalla samalta sohvalta pelattuna peli on parhaimmillaan, vaikka aiemmin mainitut ohjainongelmat heikentävät kokemusta. Yksittäisten lajien ja niitä yhdistelevien turnausten lisäksi peliin on luotu uusi bilepelimoodi ”Action & Answer Tour”. Pelityypissä pelaajien kisailun aiheeksi asetetaan vaihtelevia tehtäviä. Näissä esitetään kysymys, johon tulisi vastata tehtävän mukaisesti urheillen. Esimerkiksi ennen tavallisen tuntuista pujottelua ohjain antaa äänen, minkä jälkeen tulisi selvittää minkä pujotteluportin kohdalla vastaava ääni kuuluu. Lopuksi vastataan ja toivotaan parasta. Vastaavia haasteita on useita, mutta sekavuutensa vuoksi kaveriporukalla on fiksumpaa pelata tavallisia kullanhimoisia turnauksia.

Peli on pirteä paketti talvista olympiaurheilua koko perheelle. Harmittavasti tämän veikeyden alle kätkeytyy hätäisen tuntuisesti kasattu peli, jonka viimeistely on jäänyt lähes joka saralla puolitiehen. Uudistuksia edeltävään osaan on vain niukasti ja niissä on epäonnistuttu pahan kerran. Vaikka peli epäonnistuu monella saralla, on Marion ja Sonicin yhteenotto helppo vaihtoehto pukinkonttiin. Kannattaa kuitenkin tarkastella muutakin pelitarjontaa.


V2.fi | Esa Toikkonen

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games (Wii U)

Marion ja Sonicin söpö talviurheilukimara näyttää kivalta, mutta maistuu harmittavan pahalta.
  • Näyttää veikeältä
  • Unimaailman pelimuodot kekseliäitä
  • Surkea verkkopeli
  • Monen ohjaimen kanssa sekoilu
  • Kontrollit toimii vähän miten sattuu
< Knack... Professor Layton and... >

Keskustelut (4 viestiä)

lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

12.12.2013 klo 22.36

Toivoin tämän olevan hyväkin minipelikokoelma.. Pysyttelen siis Nintendolandissa ja Wii Party U:ssa.
lainaa
Wiijuu

Rekisteröitynyt 12.02.2013

13.12.2013 klo 16.28

Itselläni on tästä sarjasta Peking ja Vancouver ja todennut, että tuskin tarvitsee uusia ostaa, toistavat lopulta itseään....
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.12.2013 klo 19.28

Sotši suomeks translitteroituna. Jos ton š haluaa pois nii luultavasti sit sh, eli Sotshi.
Muokannut: perato 13.12.2013 klo 21.14 lainaa
fortheplayer

13.12.2013 klo 20.14

jos joku ei vielä kaiken olympiaurputuksen jälkeen miten shotschi kirjoitetaan niin joutaa siperiaan
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova