Tuorein sisältö

Kiwanuka

Arvioitu: Muut
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 4
Kehittäjä: CMA Megacorp
Julkaisija: CMA Megacorp
Julkaisupäivä: 30.04.2014
Pelin kotisivut
Vieras

30.07.2014 klo 16.00 | Luettu: 1702 kertaa | Teksti: Vieras

Hassun kiwaa menoa
Pidätkö kristallista? Entäs teennäisestä elektronisesta musiikista? Hyvä, vaikka tämä peli ei olekaan huumesimulaattori underground-yökerhon vessassa. Kiwanuka on lontoolaisen CMA Megacorp -indiepelitalon ensimmäisen luomus, josta löytyy raikasta visuaalista tyyliä, elektronista musiikkia ja lemmingsmäinen pelimekaniikka.


Pelissä johdatat Mooseksen tavoin kansasi vapauteen tekemällä ihmeitä taikakeppiä heiluttaen. Pelimekaniikka ja lukuisat kyläläiset ruudulla loihtivat muistoja lapsuusajan Lemmingsistä. Kiwanukassa pelaajan tarvitsee vain murehtia johtajasta; seuraajat ovat kulissia - kyläläiset eivät ole itsemurha-alttiita yksilöitä, jotka päätyisivät tukalan tilanteen tullessa räjäyttämään itsensä tai hyppäämään kielekkeeltä alas.

Pelattavuus epäilytti alkuun. Kiwanukan esikuva oli hiirellä pelattava tietokonepeli, joka saattoi päättyä nopeasti sopuleiden joukkoitsemurhaan. Miten ihmeessä se voisi toimia kosketusnäytöllä? Toimivuus on kuitenkin yllättävän hyvin kohdallaan, eikä tahti pakota hosumaan. Sen sijaan, että käyttäisit perinteisiä tikkaita tai siltoja, voit luoda kyläläisistä korkean tornin, jonka voit kallistaa oikealle tai vasemmalle. Haaste syntyykin siitä, että pelaajan täytyy miettiä tornin korkeutta; liian lyhyt ei tartu haluttuun kohtaan ja liian pitkä saattaa taas osua vaaralliseen kristalliin, joka tuhoaa kaiken, mikä sitä koskettaa.

Yhtä helppoa kuin veisi lapselta tikkarinPuhutaanpa sitten hetki vaikeustasosta. Vaikka peli onkin söpö, leikkisä, mielikuvituksekas ja vinkeä puzzlepeli, se tarjoaa vain hetkellistä hupia – se ei juurikaan koettele pelaajan aivonystyröitä missään vaiheessa, vaikka uusia haasteita tuleekin vastaan. Vaikeustaso on selvästi suunnattu perheen pienimmille, joten kuolema korjaa vain huolimattomasta painalluksesta.

Kunkin tason tavoitteena on päästä psykedeelisen prisman sisälle vangitun kyläläisen luo. Pelistä löytyy 30 kyläläistä, joilla jokaisella on oma identiteetti: nimi, kampaus, ihonväri ja vaatetus. Olivialla on pitkät vaaleat hiukset. Henriettan vaatteet näyttäisivät olevan veren roiskimat. Joshilla on kitara. Jokin näissä veikeissä kyläläisissä miellyttää ja lämmittää lapsenmielisen arvostelijan sydäntä.

Loppusilaus unohtui, mutta annan anteeksiMuutamasta lapsuksesta huolimatta Kiwanuka oli pirteä kokemus. Osa minusta odotti jatkuvasti, että jossain vaiheessa uusi maailma avautuisi uusineen haasteineen. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut; vaan saat sen mitä näet, etkä mitään muuta. Vaikka peli on hyvin yksinkertainen, eikä herätä suuria tunteita läpipeluun jälkeen, pelaamisesta tulee hyvälle tuulelle. Nättiä pikkupeliä etsivä saakin tästä hupia parin illan ajaksi.

Alustat: iOS (arvosteltu), Android
Hinta: 18 € (Windows, Mac, Linux) 8,99 € (iOS)
Arvostelija: Patrik Selin

Arvostelu on osa V2.fi:n pikkupeliviikkoa.

V2.fi | Vieras

Kiwanuka (Muut)

Sisällöltään hieman itseään toistava ja vaikeustaso ei juurikaan haasta pelaajan aivonystyröitä.
  • Soveltuu nuoremmillekin pelaajille
  • Sopii lyhyisiin pelihetkiin
  • Jokunen nokkela oivallus
  • Nopeasti nähty kokonaisuus
  • Vaikeuskäyrä ei juurikaan nouse
< Crimsonland... MyDream... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova