Tuorein sisältö

Pure Pool

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: VooFoo Studios
Julkaisija: Ripstone
Julkaisupäivä: 30.07.2014
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

13.08.2014 klo 20.56 | Luettu: 6356 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ei ole räkälän voittanutta
Olen aina ollut niin sanotusti kevyempien urheilulajien ystävä - ja niidenkin toki enimmäkseen vain virtuaalisesti tai sohvaperunana: keilailun, tikanheiton, golfin, biljardin ja tenniksenkin, vaikka siinä toki vaaditaan kovaa kuntoa huipputasolla. Niinpä tartuin tilaisuuteen, kun arvosteltavaksi tarjottiin Pure Pool Playstation 4:lle, sillä tokihan pallot kiiltävät uudella sukupolvella entistä kirkkaammin.


Lähtökohtaisesti kaikki on heti alkutilanteessa kunnossa, joten arvosanan pistelaskun voisi aloittaa 99:stä ja lähteä siitä tarvittaessa alaspäin. Ja kyllähän siitä tarvitsee. Pure Pool on niin tulvillaan pieniä ja isompia ärsytyksiä sekä kummallisia rajoituksia, että kymmenisen illan pelailun jälkeen siihen ei välttämättä enää halua palata. Ehkä, jos joku kertoo minulle, että siihen on tehty jättimäinen päivitys.

Puuh!


Ensimmäinen ärsytys liittyy siihen, että pelaajaa avustetaan virtuaalimaailmassa viivoilla, jotka näyttävät, mihin suuntaan kohdepallo ja valkoinen pallo lähtevät osuttuaan. Tämä on itse asiassa toteutettu paremmin kuin monissa muissa peleissä, sillä viivat jättävät vähän tulkinnanvaraa, joten kaikki ei ole tieteellisen tarkkaa. Tuskaa on kuitenkin se, ettei pallon taakse pääse tähdätessä katsomaan kunnolla millään, vaan kuvakulma on lukittu melko matalalle. Lisäksi kasipalloa pussitettaessa ruudun reunoille tulee dramaattinen tummennus ja sitten sitä ei näekään enää yhtään mitään. Näihin olisi auttanut se, että edes valikosta olisi saanut vinkkelin lukituksen pois, valoefektin pois (sen saa kyllä pois jos ottaa koko loppuhidastuksen pois) tai halutessaan vaikka avut pois. Pelaajalle ei anneta kuitenkaan juuri mitään sananvaltaa pelin asetuksiin missään vaiheessa. Paitsi jos haluat vaikka sponsoroidun pöytäkankaan perusversion tilalle. -10 pistettä.

Toinen ärsytys. Alituiseen, olit sitten valikoissa tai itse pelissä, Pure Poolin yläreunassa välkkyy ja vilkkuu niiden ihmisten PSN-tunnuksia, jotka ovat tulleet peliä pelaamaan. Tai sitten siellä vilkkuu ilmoitus siitä, että pelin palvelimissa on jotain häikkää. Ei kukaan tule biljardihallissakaan huutamaan kesken tähtäämisen, että “Hei, Jokisen Jussi tuli juuri ovesta! Hei, XXXraperDevil99 tuli juuri ovesta! Hei, Hairy_Love_Handles on täällä!”. Ärsyttävää, häiritsevää ja tarpeetonta. Tämäkin olisi kiva saada pois näkyvistä, mutta ei pysty. -5 pistettä.


Kehuja peli ansaitsee peruspelitilasta: se on viihdyttävää sekä tekoälyjä, että tietenkin oikeita verkkopelaajia vastaan. Paitsi silloin, kun toinen pelaaja vetelee pöydän tyhjäksi ensimmäisellä vuorollaan, mutta siitähän ei peliä voi syyttää. Tai voi syyttää, muttei se sen vika ole, jos olet itse niin huono. Tavallaan lopputulos on kyllä hyvinkin realistinen, sillä oikeallakin biljardipöydällä suoritukseni perustuu 80% tuuriin. Grafiikat ovat komeita, taustallakin näkyy tunnelmallisesti elämää ja musiikit ovat rennon lunkeja ärsyttämättä liikaa. Fysiikat tuntuvat myös hyvin toteutetuilta, vaikka pöydän pinta on ehkä inasen hiukan liukas. Valkoinen pallo löytyy turhan usein pöydän ulkopuolelta tai kohdepallon perässä pussista, vaikka kuinka koittaisi löydä kovaa päin ja kierteellä. -2 pistettä.

Pikkumiinus myös siitä, ettei virtuaalivastustajan mietintäaikaa pysty mitenkään pikakelaamaan. Kyllähän se tuo tavallaan realismia, että vastustajakin miettii vuorollaan, mutta välillä tuo pitkitys on ventytetty turhankin pitkäksi. Luulisi että PS4 melko vikkelästi simppelit fysiikkapulmat ratkoo ja sitten arpoo mukaan hieman ‘realistisuutta’. Skip-nappi olis kiva ylläri. -1 pistettä.

Miksei tää … ghghghnnnnhh!



Yksinpelaajille tarjotaan myös kourallinen haasteita, kuten mahdollisimman monen pallon upottaminen peräjälkeen, tai mahdollisimman monen pallon upottaminen tietyssä aikarajassa. Näitä on hauska tahkota, kunnes vastaan tulee Pure Poolin ärsytyksistä se isoin. Ärsyynnyin siihen niinkin paljon, että tein aiheesta jopa alla olevan (huonon) videon. Olen ennenkin todennut, että osa pelin addiktiivisuudesta liittyy vankasti sen käyttöliittymään, eli esimerkiksi siihen, että uudelleen yrittäminen tapahtuu mahdollisimman helposti. Pure Poolissa jos vaikka pelaa 30 sekunnin aikarajapeliä ja haluaa nopeasti yrittämään uudelleen, niin pelin mukaan se tapahtuu neliönäppäintä painamalla. Ei vaan tapahdu. Ei sitten millään, enkä ymmärrä mitä peli tässä välissä miettii. Ne himputin verkkoon tulleiden nimet ainakin yläkulmassa vilkkuvat ja ranking-listoja lataillaan. Puuh. -10 pistettä (paitsi ellet aio haasteisiin koskeakaan).



Typeryyksistään huolimatta Pure Pool on kohtuullisen autenttinen virtuaalibiljardi. Aidomman siitä toki tekisi Suomiräkälä DLC, jossa pöytä olisi inasen kallellaan, kangas muutamasta kohtaa revennyt, reunavalleilla tuopin jälkiä, sekä kepeistä päät kateissa ja varret kieroina. Taustalla soisi Popedan Erotomania bassopuoli liikaa korostettuna.

Siitä lisäosasta antaisin +20.

V2.fi | Manu Pärssinen

Pure Pool (Playstation 4)

Biljardin peluu kyllä sujuu, mutta paljon olisi vielä viilattavaakin.
  • lähes fotorealistiset grafiikat
  • perusasiat kunnossa
  • hyvät matsit ovat hyviä
  • pelaajan kädet sidottu
  • pienet ärsytykset siellä täällä
  • isot ärsytykset käyttöliittymässä
  • matchmaking vähän sattumanvaraista
< God of War Collectio... Tomodachi Life... >

Keskustelut (2 viestiä)

verikostosilmä

14.08.2014 klo 00.16 2 tykkää tästä

Hauska idea tuo pisteiden miinustaminen arvostelun edetessä. +1 piste.
lainaa
dfsopifsdpjio

14.08.2014 klo 19.52

Näinhän pelejä ei nimenomaan kuulu arvostella. Vai onko biliskokemus baarissa 99pistettä?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova