Tuorein sisältö

RGB Express

Arvioitu: Muut
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Bad Crane
Julkaisija: Bad Crane
Julkaisupäivä: 25.09.2014
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

14.11.2014 klo 16.00 | Luettu: 4933 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pakettipulma-pulmapaketti
Vaikka mobiilipelejä on nykyään laidasta laitaan, edelleen ne kaikkein toimivimmat ovat näennäisen yksinkertaisella pelimekaniikalla varustettuja, kivan näköisiä ja koukuttavia puzzlepelejä. Juuri tähän rakoon iskee kotimaisen Bad Cranen iOS-peli RGB Express.

Postin vie, postin tuoPerusidealtaan RGB Express on simppeli: pelaajan eteen isketään pieni palanen karttaa, sekä värikkäitä kuljetusfirman autoja. Sormea pitkin katuja liikuttamalla oikean värinen auto pitää saada kuljettamaan oikean väriset paketit oikean värisiin osoitteisiin. Kun autoja ja värejä on vain yksi, puhutaan alkulämmittelystä, mutta eipä aikaakaan kun niitä on useampi - eivätkä jakelureitit saa mennä päällekkäin edes saman väristen polkujen kanssa. Kun sopivat linjat on kaduille piirrelty, painetaan play-painiketta ja toivotaan parasta.


Aluksi RGB Expressin pelaaminen on helppoa ja heti vähän koukuttavaakin, mutta kun useamman kaupungin kuljetuslogistiikat on setvitty, mukaan tulee ajastamista, kytkinten painelua, nostosiltoja ja pakettien tiputtelua. Kustihan polkee säässä kuin säässä. Vaikeustaso on saatu nousemaan kohtuullisen tasaisesti, vaikka pientä heittelyä matkan varrella onkin. Välillä aivonystyröitä saa hieroa turhautumiseen asti. Silloin apuun tulee vinkkivarasto - tosin ilmaiset avut saattavat loppua nopeasti kesken.

Silloin Pate onnellinen onUlkoasultaan peli edustaa yksinkertaistettua, rehdillä tavalla söpön värikästä, infografiikkamaista 2.5d-tyyliä. Animaatioista löytyy hiottuja yksityiskohtia ja pelistä saa vähän 'aikuismaisemman' vaikutelman kuin suoraan lapsille suunnatuista söpöilyistä. Taustamusiikki ei ole kovin mieleenpainuvaa, muttei ärsyttävääkään. Jatsahtava tempo sopii RGB Expressin strategiapelimäisen rauhalliseen tunnelmaan.


Kokonaisuutena RGB Express on varsin toimiva ja sekä peli-idealtaan, käyttöliittymältään, että toteutukseltaan hiottu paketti (ba-dah-tsihh). Minua se ei saanut aivan niin koukkuun kuin Bejeweled tai Angry Birds aikoinaan, mutta pölyttymäänkään se ei ole jäänyt, niinkuin kymmenet ja kymmenet muut pelit iPadillani. RGB Expressin yhden pulman kokeilu ei kauan kestä, joten se on helppo napata uudelleen mietittäväksi aina, kun sopiva hetki löytyy.

Hinta: 2,69 eur (App Store, pelissä sisäisiä maksullisia ominaisuuksia)

V2.fi | Manu Pärssinen

RGB Express (Muut)

Pakettien kuljettelun mutkainen maailma yksinkertaistettuna toimivaksi puzzle-peliksi.
  • hiottu toteutus
  • peli-idea ei jää junnaamaan
  • vaikeustaso nousee kivasti
  • ei koukuta aivan kympillä
< The Detail: Episode ... Civilization: Beyond... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

RealMVP

15.11.2014 klo 11.16

Postikuljetus
lainaa
Ageofgarbage

15.11.2014 klo 22.41 1 tykkää tästä

Tämmöstä kuonaa julkaistaan vuonna 2014?
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova