Tuorein sisältö

Spectra

Arvioitu: Xbox One
Genre: Ajopelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Gateway Interactive
Julkaisija: Mastertronic
Julkaisupäivä: 10.07.2015
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

21.08.2015 klo 17.53 | Luettu: 1819 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Avaruusajelulla retromaassa
8-bittiseltä aikakaudelta innoituksensa haalineita pelejä ilmestyy näinä aikoina kuin sieniä sateella. Spectra liittyy tähän katraaseen ja tarjoaa graafisesti osittain retrohtavan ajokokemuksen. Pelissä päällimmäisinä asioina ovat yksinkertainen, mutta erittäin haastava pelikokemus ja taustalla jylläävä vanhahtavan kuuluinen teknopimputus.


Pelissä on kymmenen kenttää, joista jokaiselle on nimetty oma musiikkikappaleensa. Peli generoi kenttien radat joka kerta uudelleen hieman erilaisiksi, millä yritetään luoda illuusiota loputtomasta sisällöstä. Niissä ajellaan täysillä pienellä aluksella. Radat ovat vauhtiin nähden suhteellisen kapeita ja ne on täytetty esteillä sekä pistepottia kartuttavilla keltaisilla kuutioilla. Ensimmäisissä kentissä nopea tahti ei huimaa muuten helpon vaikeusasteen vuoksi, mutta mitä pidemmälle edetään, sitä hankalammaksi homma muuttuu.

Kolhaisu ottaa pisteesiMahdollisimman suurta pistepottia kerätessään käyvät radan esteet herkästi turhankin läheisiksi. Niihin törmätessään pelaaja menettää viimeisimmän combon aikana haalitut pisteet ja pahimmillaan ajaa aluksen ulos radalta. Pieni ulosajo ei meinaa mitään, mutta jos syrjähyppy kestää lähemmäs sekunnin, on peli menetetty ja alus putoaa avaruuden syövereihin. Tässä tilanteessa katsotaan epäonnistuneen suorituksen aikana ansaitut pisteet ja jos kentässä on yltänyt tarpeeksi pitkälle, avautuu seuraava kenttä ilman täydellistä suoritusta. Kentät kestävät muutaman minuutin verran. Harmittavasti jokainen taso näyttää aivan samalta ja vasta viimeisissä tasoissa nähdään enemmän risteäviä ajoreittejä. Kun katsot tähän arvioon liitettyjä pelikuvia, olet nähnyt jotakuinkin kaiken mitä pelissä on tarjolla. Pelin soundtrackin pimputukset sopivat peliin kuin nenä päähän, mutta niiden samankaltaisuus ei helpota jo muutenkin samalta tuntuvia kenttiä.


Kun pelin kaikki kymmenen kenttää on avattu ja pelaaja on viimeisessäkin kentässä osoittanut tyydyttävää suoritustasoa, avautuu peliin HC-moodi. Siinä radat täytetään vielä runsaammin esteillä ja kerättävillä pisteillä. Jos peli tuntui aiemmin helpolta, niin viimeistään nyt alkavat sormet olemaan tiukoilla.

Tattisormen on oltava tarkkaAluksen ohjaaminen tatilla on tarkkuudeltaan tyydyttävää tasoa, mutta pikkutarkka työskentely vaatii paljon totuttelua. On harmi, ettei pelissä ole juurikaan sisältöä ja harvempi viitsii edes yrittää täydellisiä suorituksia jokaisesta kentästä. Pelin idea on ihan kiva, tosin ei mikään uniikki, mutta sisältöä se kaipaisi rutkasti enemmän. Euron puhelinpeleissäkin tuppaa olemaan enemmän tekemistä, kuin tässä kasaritunnelmaa hakevassa kieputtelussa.


Spectrasta tulee suuresti mieleeni PC:lle julkaistut Audiosurf-pelit, joiden ensimmäistä osaa aikoinaan pelasin tuntikausia. Hinnoittelultaan samaan luokkaan asettuvassa Audiosurfissa oli kaikki tehty selkeästi paremmin ja sen vuoksi Spectrasta on vaikea erityisemmin pitää. Lukuisat pelimuodot ja omien musiikkitiedostojen hyödynnysmahdollisuus tekevät Audiosurfista edelleen pelityypin ykkösen.

Hinta: 7,49 euroa Xbox Onen kauppapaikalla.

Pelin latauskoodin tarjosi V2.fi:lle Xbox.

V2.fi | Esa Toikkonen

Spectra (Xbox One)

Retrotyylin kieputtelu on hetken hauskaa. Sitä on kuitenkin vaikea suositella kellekään, kun hetki on niin kauhean lyhyt.
  • Peliin mainiosti sopiva soundtrack
  • Kaiken sisällön avaa puolessa tunnissa
  • Ratojen esteissä ja teemoissa ei lainkaan vaihtelua
  • Pelimuotoja voisi olla enemmän

Pelikuvat

< Q.U.B.E. Director’s ... Until Dawn... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova