Tuorein sisältö

Action Henk

Arvioitu: Xbox One
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: RageSquid
Julkaisija: Curve Digital
Julkaisupäivä: 03.03.2016
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

15.03.2016 klo 15.51 | Luettu: 4544 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pyllymäkeä kohti maalia
Action Henkistä tulee mieleen monta asiaa. Visuaaleiltaan ja huumoriltaan se tuo mieleen Joe Danger -pelit ja ensimmäinen mielikuva on se, että Toiminta-Henkka on viiden pennin endless runner, joita mobiililaitteet ovat täynnä. Lyhyen pelailun jälkeen takaraivossa kolkuttelevat Sonic-pelit sekä MicroMachines-autoilut ja kun tasoja alkaa olla takana parikymmentä, koukku on syntynyt. Henk on jotain endless runnerin, tasoloikan, arcadekaahailun ja reaktiotestin väliltä.


Action Henkissä kuljetaan pelihahmolla rataa pitkin ja käytettävissä on vain muutama kikka: ylämäkiin pitää juosta, alamäkiin liukua takamuksella ja kolojen kohdalla pitää loikata - tai myöhemmin käyttää heittokoukkua. Kaikki pitää toki tehdä oikealla rytmillä ja täsmällisellä ajoituksella, jotta vauhti ei hidastu ja haamuvastuksen saa voitettua. Loppuajan mukaan sitten ansaitsee pronssia, hopeaa ja kultaa ja tietyllä määrällä saa avattua lisää tasoja, bonuksia ja hahmoja.


Action Henkin tekijät ovat oivaltaneet keskeisen koukuttavuusseikan - sen, että pelikenttä on aina salamannopea aloittaa alusta (tai checkpointista) painamalla yhtä nappia - siis samoin kuin vaikkapa Trials-peleissä. Usein kuitenkin tilanne on se, että vastustajan voittaakseen käytännössä piti aina aloittaa rata alusta ja se oli saattanut olla hyvinkin pitkä täsmällisten painallusten ja reittimuistamisien suoritus, jonka nollaus alkoi pidemmän päälle ottamaan päähän.

Päättömiä kanojaJotenkin Henkistä välittyy fiilis siitä, että se on ajateltu ensin julkaista mobiililaitteille, eikä pelikonsoleille - se näkyy pelimekaniikoissa, nopeassa vaikeustason nousussa, uusien tasojen avaamisessa ja hieman jopa visuaaleissa. Vaikkakin ne ovat hauskoja ja värikkäitä, ei näytä siltä, että nykykonsoleita varten niitä olisi alettu millään lailla huippuunsa viilaamaan. Paikoitellen käydään jopa rumuuden portilla kolkuttelemassa. Kivaa huumoria on kuitenkin levitelty taustojen rekvisiittaan, josta löytyy nostalgiaa Action Henkin rinnakkaisuniversumiin siirrettynä.


Pientä arvonnousua Henk saa moninpelistä, joka varsinkin saman ruudun äärellä kavereiden kanssa on keskimääräistä vängempää hupia. SIinäkin on otettu oppia Trialsista (tai MicroMachinesista), eli jos yksi osallistuja jää sen verran jälkeen, että hän jää ruudun ulkopuolelle, hän ilmestyy seuraavaan checkpointiin - tai häviää koko kisan. Koska ainakin vaikeammat radat vaativat jonkun verran ulkoa opettelua, voi kärsimättömämmille seinään törmäily tai laavaan alati putoaminen aiheuttaa allergiareaktion peliä kohtaan.

Hinta: 14,99 (Xbox Live, arvostelukappaleen tarjosi Xbox)

V2.fi | Manu Pärssinen

Action Henk (Xbox One)

Action Henk on hassu, hieman hiomaton juoksentelu, jonka vaikeustaso on viilattu mobiilipelaajat ajatuksissa - ja siihen ympäristöön se sopisikin paremmin.
  • pikainen koukutus
  • huumorin pilkahdukset
  • pidemmän päälle ärsyttävä
  • grafiikoissa karuutta
  • hintaa jonkun verran liikaa
< Street Fighter V... Bravely Second: End ... >

Keskustelut (1 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

17.03.2016 klo 14.51

On kännykkäpeli hinnoissaan. :o
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova