Tuorein sisältö

Halo Wars 2

Arvioitu: Xbox One
Genre: Strategiapelit
Pelaajia: 1, verkossa 2-6
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: 343 Industries
Julkaisija: Microsoft Games
Julkaisupäivä: 21.02.2017
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

21.04.2017 klo 20.29 | Luettu: 5296 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Sotaa kaukana jossain vol. 2
Toiminnalliset strategiapelit eivät ole olleet konsoleilla kuin kotonaan pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Viime konsolisukupolvella Halo Wars osoittikin, että melko monipuolisia strategiointeja on mahdollista sovittaa myös konsolikapulalle sopivaksi. Pääpelisarjan räiskintäosien kaltaista myyntimenestystä siitä ei silti koskaan tullut. Tulos oli kuitenkin sen verta vakuuttava, että pelisarjan faneja on kuunneltu ja jatko-osa löytyykin kauppojen hyllyiltä.


343 Industriesin ja The Creative Assemblyn yhteistyön tuloksena syntynyt toinen osa jatkaa pitkälti siitä, mihin pelisarjan ensimmäisessä osassa jäätiin. Perusperiaatteeltaan Halo Wars 2 on melko perinteistä strategiaa. Tarkoitus on rakentaa ja pikkuhiljaa kehittää omaa tukikohtaa, puolustaa sitä ja hyökätä vastapuolen kimppuun. Rakentaminen tapahtuu valmiiksi merkityille alueille ja tukikohdan kehittäminen edesauttaa samalla taistelujoukkojen kehitystä.

Pelin kontrollit ovat yllättävän hyvin sovitettu konsoliohjaimelle, mutta alkuun pientä ärsytystä aiheuttaa komentojen paljouden muistaminen. Kun peliä jonkin tovin oli pelannut, alkoi hankalienkin näppäinyhdistelmien käyttötarkoitukset tulla selkärangasta ja pelaaminen muuttui varsin sujuvaksi. Nappien hallitseminen on erityisen tärkeää, koska sodankäynti vaatii toisinaan melko nopeaa liikehdintää ja ajattelua. Joukkojen kehitys vaatii resursseja, joilla saa hankittua sotilaita ja muuta kalustoa sekä rakennuksia. Maajoukot ovat pelissä pääosassa, minkä lisäksi pelissä pääsee käskyttämään ilmajoukkoja

Herätys talviunilta



Pelin tarinapuolella seurataan edellisestä osasta tutun Spirit of Fire -avaruusaluksen toimia. Sen miehistö herätetään syväunesta 28 vuotta ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen. Ihmisten ja Covenant-joukkojen välinen sota saa jatkoa Halo 3:sta tutuissa maisemista The Arkin kamaralla. Yksinpeli kattaa yhteensä 12 tehtävää, joista alkupäässä meno on melko putkimaista pienen joukon kanssa etenemistä, mutta pidemmän päälle valinnanvapautta saadaan enemmän. Pelin edetessä ja kokemuksen karttuessa pelissä pääsee rakentamaan myös tukikohtia taistelun tueksi.

Pelin hienoimpiin puoliin kuuluu tuttuun Halo-tyyliin pelin soundtrack, joka hivelee korvia pitkin pelikokemusta. Tarinapuolta eteenpäin vievät välinäytökset ovat myös erittäin tyylikkäästi ja ammattimaisesti toteutettu, että niitä katselisi ihan mielellään vaikka hieman enemmänkin, jos tarinaan olisi saatu enemmän imua kuin keskimääräisessä Halo-sarjan pelissä tuppaa olemaan.


Moninpelissä on tarjolla tuttua menoa pienillä uudistuksilla höystettynä. Verkossa peli näyttääkin selkeästi paremmin monipuolisuutensa, verrattain melko tarkasti ohjattuun yksinpeliin. Pelimuotoja on tarjolla muutama. Strongholdsissa pelaajan tulee rakentaa ja kehittää omaa tukikohtaansa, samalla kuin pyrkii eliminoimaan vastustajan joukot. Dominationissa vallataan alueita ja tuttuakin tutummassa tappomatsissa olennaisinta on vastustajan tuhoaminen. Verkkopelissä vastakkaisten joukkojen hieman eriävästä ulkoasusta riippumatta hahmojen ominaisuudet ovat samat. Verkkopelimuotoja voi pelata myös konetta vastaan.

Kivaa ja nopeaa verkkostrategiaa


Nopeampaa ja kevyempää verkkopelattavaa tarjoaa uusi Blitz-pelimuoto, jota voi pelata vastakkain 1-3 hengen joukkueissa. Pelaajalla ei ole omaa tukikohtaa huolehdittavanaan, vaan tarkoituksena on pitää hallinnassaan merkittyjä alueita. Joukot hankitaan näppärän korttisysteemin avulla, joka innostaa pelaajia korttipakkojen hankintaan. Pakkoja pystyy hankkimaan pelaamalla, mutta toki julkaisija on valmis tarjoamaan korttipakkoja helposti pieniä rahavastineita, eli mikromaksuja vastaan. Pelimuoto on kuitenkin oikein hyvä hetkiin, jolloin aikaa ei ole pitkiin pelisessioihin.


Kokonaisuutena Halo Wars 2 on oikein kelpo konsolistrategia naksuttelu, missä on hyvin otettu huomioon konsolien ohjaustavat. Peligenreen peli ei sinällään tuo mitään uutta, mutta pahimpaan strategianälkään se tuottaa helpotusta. Halo sarjan fanit saavat ainakin tukollisen tyydytystä pelin teeman, välinäytöksien ja maagisen musiikin ansiosta. Ihan kelpo paketti siis kyseessä, ottaen huomioon ettei konsolipelaajilla ole kauheasti valinnanvaraa tässä genressä.

Konsolijulkaisun lisäksi peli on julkaistu PC:lle (Windows 10). Xbox Play Anywhere -ominaisuuden ansiosta kertaostolla peliä pääsee pelaamaan kummallakin alustalla.

V2.fi | Esa Toikkonen

Halo Wars 2 (Xbox One)

Yllätyksetöntä, mutta kontrolleiltaan erittäin toimivaa konsolistrategiointia Halo-universumissa.
  • Lyhyenkin pelisession aikana kerkiää pelaamaan Blitziä
  • Haloissa on aina hyvä musiikki
  • Hyvät kontrollit
  • Peli alkaa toistamaan itseään turhankin nopeasti
  • Haloissa tarina ei ole aina kauhean loistava
< Lego Worlds ... Thimbleweed Park... >

Keskustelut (2 viestiä)

ASKO78

Rekisteröitynyt 06.01.2017

22.04.2017 klo 19.38 1 tykkää tästä

Paras kevytstrategia sarja mitä tehty.
lainaa
bsvohvioswqiehf

23.04.2017 klo 10.53

Vähän kuin kehuisi parasta kosketusnäytöllä pelattavaa mobiilimätkintää. Retarded olympics jne
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova