Tuorein sisältö

Destiny 2

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-8 (verkossa)
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Bungie Studios
Julkaisija: Activision
Julkaisupäivä: 06.09.2017
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

22.09.2017 klo 13.21 | Luettu: 8052 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Uusi kohtalo, uusi mahdollisuus
Activisionin markkinointikoneisto loi kaikkien aikojen ennakkohypen ensimmäiselle Destinylle. Kaikki ei kuitenkaan mennyt täysin nappiin ja peli ei ollutkaan niin hyvä julkaisun aikaan, kuin aktiivisen markkinoinnin perusteella odotettiin. Ajan edetessä peliä parannettiin päivityksin ja lisäsisältöpakettien muodossa ja Destiny alkoikin pikkuhiljaa lunastaa odotuksiaan. Suuremmat korjaukset ovat nyt takanapäin ja on aika suunnata poistamaan muovikääreitä tuoreen kakkososan yltä.


Destiny 2 on melko pitkälti sitä samaa kuin aiemmin nähtiin, lukuisin viilauksin. Se on siis edelleen ensimmäisestä persoonasta kuvattua tulevaisuusräiskintää, jossa hahmonkehitys on suuressa roolissa. Tarina on yksi selkeä asia, jota on paranneltu ja siihen on selkeästi panostettu enemmän, vaikkei mistään mestariteoksesta vieläkään puhuta sen suhteen – harvemmin näin pelien kohdalla käykään.

Valo on lopussa


Ihmisten rauha on ohi, kun marsilaiset hyökkäävät viimeiseen ihmiselolliseen kaupunkiin. Ihmiskunnan suojelijoiden, Guardianien, onkin pikaisesti selvitettävä mikä on vihollisjoukkojen taka-ajatuksena, tosin sitä vaikeuttaa ylivertaisten kansansuojelijoiden voimanlähteenä toimivan Travelerin haltuunotto vihollislegioonien toimesta. Tarinaa kuljetetaan eteenpäin aktiivisesti ja siihen on edellisosaan verrattuna saatu rutkasti kiinnostavuutta, syvyyttä ja tarttumapintaa.


Tuntuu kuin ihmiskunnan kohtalo pitäisi pelastaa yksin, mutta miljoonat muut Guardianit ovat jo matkalla ja niihin törmää jatkuvasti taistelukentällä, vaikkei niin haluaisikaan. Pelin verkkotoiminnat ovat koko homman juju ja yksin pelattuna peli on melko puulta maistuvaa höttöä. Okei, monesti tartuin yksinkin härkää sarvista, koska hahmon kehittäminen on pelissä melko koukuttavaa. On saatava jatkuvasti parempaa ja parempaa loottia, eli aseita, varusteita ja muuta mukavaa peliä edistävää. Sitä saa kaikesta tekemisestä pikkuhiljaa, eli kaikenlainen pelailu on kannattavaa – homma menee eteenpäin.


Tarinatehtävät ovat pääsääntöisesti muotoa ”seuraa merkkiä ja tuhoa kaikki vastaantuleva”, eikä siihen juurikaan puututa pelin aikana. Useimmiten vastaan heitetään pienempiä vihollisia ja toisinaan kenttien keskivaiheella ja erityisesti lopussa odottaa isompi pomovastus. Välillä toiminta hiljenee joksikin aikaan ja saattaa keskittyä enemmän tasoloikintaan. Tällä luodaankin onnistuneesti pientä hengähdyshetkeä ja odotuksen tunnetta siitä, minkä nurkan takana konekiväärit ja alien-aseet taas laulavat.

Tarinatehtävien ohella kenttiin ilmestyy jatkuvasti erilaisia pienempiä sivutehtäviä, joissa tulee useimmiten tuhota jokin suuri mörkö. Lähistöllä olevat kanssapelaajat voivat ottaa osaa tehtävään helposti ihan lennosta vain ilmestymällä paikalle. Vaikka pelaajia pelillä riittää rutkasti, ei kaikkia heitetä samaan pelisessioon, joten pelkoa täysin päättömästä toiminnasta ei ole.


Pelin kotikeskus on siirretty Destiny 2:ssa muukalaislegioonilta piiloon maaseutumaiselle farmille. Se on pelin rauhoittumisen keskus, jossa voi käydä kauppaa asekauppiaan kanssa, tarkistaa postilaatikkoon kilahtanut vahingossa keräämättä jäänyt lootti ja pelata jalkapalloa. Kyllä, farmilla on pieni pallottelukenttä, jossa palloa päin juoksemalla voit potkaista pallon maaliin ja haastaa muut kanssaeläjät pieneen matsiin.

Mun silmät tykkää karkista


Graafisesti peli on hieno, ehkäpä jopa tämän konsolisukupolven kaunein, ainakin Playstation 4 Pro:lla pelattuna. Hieman itseään toistaviin maailmoihin on tuotu lukuisia yksityiskohtia, joilla luodaan onnistuneesti immersiota todellisesta maailmasta. Pelin musiikkipuoli vie jotakuinkin yhtä pitkän korren. Musiikki elää hyvin toiminnan mukana luoden sopivan tunnelman. Muutenkin ääninäyttely ja peliäänet ovat huippuluokkaa.


Pelissä on niin paljon hyvää, että viiden tähden arvostelu ei ole kaukana, mutta siitä jäädään kuitenkin lopulta melko kauas. Tarinatehtävät ovat niin nähtyjä ja henkilökohtaisesti ainakin väsyin melko äkkiä, kun peli on pieniä sivutoimintoja lukuun ottamatta pelkkää jatkuvaa räiskintää jatkuvasti samanlaisia örmeleitä vastaan, mitä nähtiin jo ensimmäisessä osassa. Jotain uutta ideaa olisin kaivannut, mutta pelaajien kotikeskuskuksena toimivalla farmilla oleva kankea jalkapallo ei kuitenkaan ole sitä.

Älä edes pelaa yksin


Onneksi pikaista tylsistymistä vastaan voi taistella myös pvp-pelikentillä, joissa kaksi neljän hengen tiimiä ottaa toisistaan mittaa hieman vaihtelevissa pelimuodoissa. Näihin peleihin ei kannata kuitenkaan eksyä ennen kuin kampanja on suoritettu, koska pelissä kerätyt aseet ja varusteet tulevat mukana ihmisten välisiin kamppailuihin ja vasta-alkajan varustuksella on ihan turha edes yrittää kymmeniä tunteja pelanneita vastaan. Kovimmille pelaajille on tarjolla myös Raid-muoto, jossa tehdään porukalla sitä samaa kuin kampanjassa, mutta vaikeusaste on viritetty huippuunsa ja läpäisystä ansaittavat varusteet ovat sen mukaiset.


Toisaalta tykkäsin pelistä kovasti, mutta jatkuva lahtaaminen ja grindaaminen maistuu vain niin puulta. Yksinpelaajalle en Destinyä tälläkään kertaa suosittele, mutta kaveriporukalla kyseessä on viihdyttävää ajanvietettä. On kuitenkin huomattava, että jokaiselle pelisessiolle pitää varata oikeasti aikaa, koska peliä ei voi laittaa pauselle missään toiminnan vaiheessa. Peli on jatkuvasti yhteydessä internetiin ja pelimaailma elää koko ajan, joten pause-nappulaa pelissä ei tunneta lainkaan. Peli on tasapaksuuttaan lukuun ottamatta niin laadukas tekele, että enköhän tähän palaa vielä jonkin ajan kuluttua katsomaan, mihin suuntaan peli kehittyy.

V2.fi | Esa Toikkonen

Destiny 2 (Playstation 4)

Uusi Destiny on kaikin puolin parempi kuin ensimmäinen versio, mutta silti se tuntuu enemmän päivitykseltä kuin täysin uudelta peliltä.
  • Graafisesti huippuluokkaa
  • Korviakin hellitään
  • Hahmonkehittämiseen jää koukkuun
  • Kavereiden kanssa viihdyttävää puuhaa
  • Yksinpelaajan kannalta ärsyttäviä teknisiä ratkaisuja
  • Toisto, toisto ja toisto
< Life is Strange: Bef... Ocmo (iOS)... >

Keskustelut (6 viestiä)

JiiBee

23.09.2017 klo 12.02 2 tykkää tästä

Erikoista että annoit näinkin monta tähteä. D2:sta puuttuu suurin osa edeltäjänsä toiminnoista eikä pelin foorumeilla ole varmaankaan yhtään kommentoijaa tällä hetkellä.
D2:ssa ei voi itse valita hahmon kykyjä muuten kuin kahdesta valinnaisesta paketista, pvp-matsit ovat täysin satunnaisgeneraattorin varassa eikä pelimoodia saa ktse päättää, hahmon kehitys on satunnaista ja täysin riippuvainen örkeiltä tippuvasta lootista.
Ykkösosassa päivityksiä pystyi sentään ostamaan kaupasta.

Nightfall striket ovat lähinnä vitsi tällä hetkellä koska niissä juoksee kello eikä pelaajilla ole muuta mahdollisuutta kuin luikkia kaikkien mörköjen ohi tai koettaa löytää joku bugi jolla pääsee pomon luo nopeammin.

Pelissä ei ole mitään tekemistä 15h pelaamisen jälkeen ja päivityksiä voi vain toivoa tiistaisin viikottaisen resetin jälkeen.
lainaa
JiiBee

23.09.2017 klo 12.05

Siis piti alkuun sanoa että pelin foorumeilla ei ole yhtään tyytyväistä kommentoijaa.
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

24.09.2017 klo 14.47 2 tykkää tästä

JiiBee kirjoitti:
Siis piti alkuun sanoa että pelin foorumeilla ei ole yhtään tyytyväistä kommentoijaa.


No mikset sitten sanonut?
lainaa
ethjhyngfee

24.09.2017 klo 19.45 1 tykkää tästä

On pelit nykyään paskoja kun pelkkää itkua joka saatanan pelistä joka saatanan paikassa
lainaa
LiiBaLaaBa

24.09.2017 klo 21.56 1 tykkää tästä

JiiBee kirjoitti:
Siis piti alkuun sanoa että pelin foorumeilla ei ole yhtään tyytyväistä kommentoijaa.


Miten niin, kyllä ainakin esim. r/Destiny2, Twitch-striimeissä ja muilla uutissivustoilla on positiivistakin kommenttia, ei tarvitse kovin kauaa etsiä. Muistan myös PC betan aikaan kuinka hyvin peli vaikutti pyörivän eri koneilla ja monet ylistivät sitä (toki tilanne saattaa olla toinen sitten julkaisussa).
lainaa
JiiBee

26.09.2017 klo 10.06

Miten niin, kyllä ainakin esim. r/Destiny2, Twitch-striimeissä ja muilla uutissivustoilla on positiivistakin kommenttia, ei tarvitse kovin kauaa etsiä. Muistan myös PC betan aikaan kuinka hyvin peli vaikutti pyörivän eri koneilla ja monet ylistivät sitä (toki tilanne saattaa olla toinen sitten julkaisussa).[/quote]

Kyllä, jotkut pitävät tarinasta, toiset musiikista ja joku vielä grafiikoistakin, mutta trendi foorumeilla on jotakin aivan muuta. Käys kurkkaamassa Bungien sivut- pelkkää valitusta PvP:stä, PvE taas on koluttu läpi platinapokaaleita myöten kahdessa viikossa.
Ensivaikutelma pelistä on todella hyvä, mutta sisältöä ei riitä millään pitämään ihmiset tyytyväisenä kovinkaan pitkään.

Oma mielipiteeni tästä on se että minulle riittää kyllä tekemistä, mutta toisaalta minulla ei ole aikaa pelailla kuin pari tuntia kerrallaan viikonloppuiltaisin.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi etsii peleistä innostunutta avustajaa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova