Tuorein sisältö

LuftRausers

Arvioitu: PS Vita
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Vlambeer
Julkaisija: Devolver Digital
Julkaisupäivä: 18.03.2014
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

16.04.2014 klo 22.03 | Luettu: 3351 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Seepianpikseleiden taistelua
Hollantilainen Vlambeer on tunnettu retrografiikkaisista pikkupeleistä. Samalla tyylillä jatketaan yli kaksi vuotta kehitystyön alla olleessa Luftrausersissa. Seepiaväritteiset suuret pikselit ovat kuin menneiltä ajoilta, mikä vetoaa varmasti vanhempaan pelaajasukupolveen. Retro on trendikästä ja tässä pelissä muinaisesta ulkoasusta joko nauttii, tai sitten ei. Itse pidin tyylistä, mutta pelkästään se ei riitä hyväksi syyksi pelin ostoon.


Luftrausers heittää pelaajan taistelupilotin rooliin. Pelin idea on yksinkertaisuudessaan: tuhoa niin paljon kuin suinkin ilmatilaa täyttäviä lentäviä hornetteja, itseohjautuvia ammuksia sekä merellä kulkevia taistelualuksia. Hankalaksi touhun tekee se, että tietokoneen ohjastamat vihulaiset haluavat tuhota pelaajan yhtä hanakasti kuin pelaaja heidät. Peli on kuvattu sivustapäin ja se tuntuu hyvinkin perinteiseltä arcade-räiskinnältä.

Kuhinaa taivasalla


Taisteluun pelaajan kone säntää uppoavalta lentotukialukselta. Ympärillä on vain merta ja vauhdikkaasti liikkuvaa rautaa. Nopeasti käykin selväksi, että nopeita sormenliikkeitä tarvitaan ruudun täyttyessä vihollisista. Useampi pelaajaan osunut ammus lopettaa taistelun nopeasti ja yksittäiset pelit tuppaavat usein jäämään melko lyhyiksi. Pari osumaa pelaaja voi toki ottaa ilman tuhoutumista ja rauhallisempaan paikkaan päästessä energiat palautuvat, kunhan tohtii hetken olla räiskimättä ympäri taivasta. Erityisen haastavaksi pelin tekee sen rajoittunut kamerakulma. Ruudulla nähtävän alueen ulkopuolelta pelaajan kylkeen voi rysähtää vastustajia ärsyttävänkin nopeasti.


Sodintaa värittävät jatkuvasti lisähaasteet, jotka voivat olla esimerkiksi viiden merialuksen tuhoaminen yhdessä yksittäisessä pelissä. Haasteita suorittamalla voi ansaita hävittäjäänsä uusia moottoreita, runkoja ja aseita. Pelaajan ohjastama lennokki koostuu näistä kolmesta osasesta, joita jokaista on tarjolla viisi erilaista. Paperilla yli sadan erilaisen rauserin valikoima kuulostaa melko käheältä, mutta todellisuudessa se tarkoittaa vain näistä muutamista osista koottuja variaatioita. Varsinkin erilaisia aseita peli olisi mielestäni kaivannut enemmän, jotta sen elinikä olisi kasvanut.

Koukku nappaa merenpinnan yläpuolella


Pelin varsinainen koukku pyörii täysin tuhoa tekemällä ansaittavissa pisteissä. Lyhyet pelierät ja nopeasti uudelleen startattava peli koukuttavat herkästi yrittämään uudestaan ja uudestaan parempia loppupisteitä. Pisteiden ansaitseminen nopeutuu selvästi pudottamalla vastustajia tiheällä tahdilla combo-mittarin kohotessa.


Luftrausers on koukuttava pikkupeli ja sopii erityisesti pieniin pelituokioihin. Kun pelin hyvistä kontrolleista saa kunnon otteen ja pisteiden tahkoamiseen keksii hyvän strategian, ei uudelleen yrittämistä meinaa pysäyttää mikään. Se ei yritä olla turhan monimutkainen, joten kenen vain on helppo syöksyä lentelyn maailmaan. Jotain Luftrausers kuitenkin vielä kaipaisi. Jonkun nerokkaan mestari-idean, joka tekisi siitä aivan ainutlaatuisen. Kilpailijoistaan se ei onnistu erottumaan tällaisenaan riittävästi, jääden helposti unohtuvaksi räiskeeksi.

Peli on saatavilla Playstation Vitan taskuversion lisäksi myös Playstation 3:lle ja PC:lle, mutta yksinkertaisen rakenteensa vuoksi se tuntuu sopivimmalta juurikin matkakonsolin pelikirjastoon. Jos et tekstin perusteella saanut kiinni mistä pelissä on kyse, tai muuten haluat tutusta peliin tarkemmin ennen ostopäätöstä, niin vierailehan pelin kotisivulla. Siellä pääsee kokeilemaan kevennettyä flash-versiota pelistä.

Hinta: 9,99 euroa (samalla ostokerralla saa sekä PS3- että Vita–version)

V2.fi | Esa Toikkonen

LuftRausers (PS Vita)

Seepiakuosista retro-karkkia, joka voi koukuttaa yksinkertaisuutensa vuoksi huumeen lailla.
  • Koukuttaa kokeilemaan uudestaan ja uudestaan
  • Vauhdikas tempo
  • Perinteistä räiskintää
  • Turhankin perinteistä räiskintää, onhan näitä
  • Nopeasti nähty kokonaisuus
< Professor Layton Vs.... MXGP: The Official M... >

Keskustelut (2 viestiä)

Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

17.04.2014 klo 10.59 3 tykkää tästä

Kukapa olisi uskonut. 90-luvulla ajateltiin että pelit 2010-luvulla ovat fotorealistisia. Vaan kuinka kävikään...pelit näyttävät surkeammilta kuin 90-luvulla!!!
Mazena

Rekisteröitynyt 29.10.2007

20.04.2014 klo 18.52

Protec kirjoitti:
Kukapa olisi uskonut. 90-luvulla ajateltiin että pelit 2010-luvulla ovat fotorealistisia. Vaan kuinka kävikään...pelit näyttävät surkeammilta kuin 90-luvulla!!!


Noh, ei me saatu lentäviä autojakaan, Marsin siirtokuntaa tai maailmanrauhaakaan.

Kirjoita kommentti


112


Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova