Tuorein sisältö

Fire Emblem Warriors

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Omega Force
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 20.10.2017
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

19.01.2018 klo 19.25 | Luettu: 3111 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Käsikonsolien rinnakkaisjulkaisu
Arvioin viime vuoden puolella Dragon Quest Heroes II -pelin. Se touteutti samaa kaavaa, joka on tuttu Omega Forcen kehittämästä Dynasty Warriors -pelisarjasta. Jutun juju on edetä hack-and-slash -henkisesti taistelukentällä vallaten vastustajan tukikohtia ja lopulta taistella vihujen vahvinta soturia vastaan. Tätä samaa mekaniikkaa Omega Force muokkaa pelistä toiseen ja siihen vain lisätään uusi teema. Näin studio rykäisee itsestään ulos ihka uuden pelin, kuten Hyrule Warriors, Berserk and the Band of the Hawk tai One Piece Pirate Warriors. Ja nyt Fire Emblem Warriors tuo legendaarisen strategiamähinän toiminnan tasolle niin Switchille kuin New 3DS -käsikonsolille.

“Sori, vedettiin teitä vahingossa pataan”


Fire Emblem Warriors punoo yhteen sarjan aikaisempien pelien hahmoja ja maailmoja, tuoden mukanaan kourallisen uusia tuttavuuksia. Pelin tarina seuraa Aytoliksen kuninkaallisia sisaruksia Rowania ja Liannaa, kun yllättäen heidän valtakuntansa joutuu kammottavien monstereiden hyökkäyksen kohteeksi. Sisarusten äiti ei pääse pakenemaan kahakasta, mutta onneksi hän ehättää heittämään lapsosilleen legendaarisen Fire Emblemin mukaan. Kaiken toiminnan tiimellyksessä ovat myös maailmat menneet ristiin ja Aytolikseen on saapunut sankareita muista pääsarjan peleistä. Näiden ylimysten voimilla Fire Emblem pitäisi saada taas toimimaan ja paha tuhottua.

Pelin alkupuoli on varsin nihkeä ja tapahtumien eteneminen on näin toiminnalliseksi peliksi yllättävän hidasta. Aina sisarusten kohdatessa uuden sankarin/sankarijoukon vieraasta maailmasta, syntyy jonkinlainen väärinkäsitys. Sitten pistetään tuhansittain ukkoa kumoon ennen kuin todetaan “ai vitsi, tehän oottekin ihan ok”.

Kurjistettu versio


Suoraviivainen toiminta saa mielenkiintoista lisämakua Fire Emblem -sarjasta. Mukana on esimerkiksi asekolmio: miekka siis voittaa kirveen, kirves keihään ja keihäs miekan. Ohjastettava sankari pystyy myös nappaamaan mukaansa toverin, jolloin he pystyvät kahdestaan pieksemään vihuja tehokkaammin ja mahdollisesti liikkumaan sukkelammin pegasoksen tai hepan selässä. Peliin on saatu joitakin strategisia elementtejä, sillä omille sankareille voi antaa etenemiskäskyjä (jotka he pääosin suorittavat kelvollisesti).

Fire Emblem -sarja antaa Warriors-mekaniikalle ehdottomasti mielenkiintoisempia strategisia sävyjä, kuin esimerkiksi Dragon Questin roolipelitematiikka. Kuitenkin New 3DS on yksinkertaisen kömpelö alusta näin graafisesti vaativalle ja toiminnalliselle pelille. Piirtoetäisyys on lyhyt ja suuret vihollismassat poksahtavat tyhjyydestä käsikonsolin näytölle. Vaikka peli rullaa muuten pahemmin tökkimättä vanhemmalla konsolilla, ei ole mitään syytä olla hankkimatta Fire Emblem Warriorsia Switchille. New 3DS versio on vain köyhempi ja ankeamman näköinen ratkaisu.

V2.fi | Samuli Leppälä

Fire Emblem Warriors (Nintendo 3DS)

Fire Emblem -teema pääosin sopii Warriors mekaniikkaan. Kuitenkin New 3DS versio on vain yksinkertaisesti kelvottomampi kuin Switchin vastaava.
  • Fire Emblemin tuoma strateginen perspektiivi tuo oman lisänsä muuten tuttuun mekaniikkaan
  • Taskukokoon sopivan lyhyet kampanjat
  • Tunne siitä, ettei peliä ole suunniteltu New 3DS -konsolille (mikä pitää paikkansa)
  • Lyhyet piirtoetäisyydet
  • Ontuva kerronta
  • Alanäyttö ei tue kosketusta
  • Ei 3D vaihtoehtoa
  • New 3DS -versiossa ei ole Switchin co-op mahdollisuutta

Pelikuvat

< STATUS: INSANE... The Sims 4... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


404


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova