Tuorein sisältö

Kirby Star Allies

Arvioitu: Nintendo Switch
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: HAL Laboratory
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 16.03.2018
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

16.04.2018 klo 09.00 | Luettu: 5070 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ystävät, toverit
Kirby-pelit ovat varsinkin viime vuosina edustaneet minulle sitä tasoloikan lajia, jota voi käpertyä pelaamaan stressaavankin päivän jälkeen. Iloiset värit, musiikit ja ei-liian-haastava pelattavuus ovat ajanvietettä, jossa ei tarvitse otsa kurtussa vääntää pikselintarkkoja loikkia hirviöiden hengittäessä niskassa. Muutama tuore kikka uuteen Kirbyyn on lisätty, mutta muuten se jatkaa täysin samalla tutulla linjalla. Se on ...mukava peli.


Aivan ensimmäiseksi Kirbystä nauttivat kuitenkin silmät. Se on juuri sen näköinen, mistä olisi voinut parikymmentä vuotta sitten unelmoida, kun sielunsa silmin näki vision viimeisen päälle hiotusta söpöstä tasoloikkamaisemastosta. Komeuden kruunaavat animaatiot ja varsinkin Switchin pikkuruudulta Kirby on erinomaisen kaunis. Se on loraus auringonpaistetta edelleen enimmäkseen synkkäsävyisten pelimaailmojen viidakossa. Musapuolella kaikuu tuttuja sävelmiä pelisarjan faneille ja vaikka välillä melodiaosasto taantuu vähän hissimusiikkitasolle, se ei tee sitä kuitenkaan liian ärsyttävästi.


Kaikki on kovin Kirby-tuttua, mutta nimen mukainen uusi pelimekaniikka on se syy, että pinkkipallon seikkailuja taas tarjoillaan pelikansalle. Iloinen sankarimme voi nimittäin heittää lähes mitä tahansa vastaan tulevaa vihollista sydämellä, mikä saa vihamielisen otuksen heltymään ja liittymään Kirbyn joukkioon. Tilaa on kolmelle kaverille, joten välillä pitää jostakusta luopuakin, jotta saa seuraavassa pulmassa tarvittavan kyvyn ryhmärämäänsä - tai itselleen, kuten Kirbyllä on tapana.


Kirby Star Alliesissa on niin paljon tapoja selviytyä vihollisista ja esteistä, että kuolema kohtaa harvoin. Varsinkin kun lisäelämiä plopsahtelee tasaiseen tahtiin ja mukana roikkuvat kaverit avustavat parhaansa mukaan - jopa välillä löytämällä piilotettuja salaisuuksia. Tätä peliä voi siis suositella nuoremmallekin yleisölle vailla huolen häivää, sillä hankaluuksia ei matkan varrella juurikaan tule. Kokeneemmalle tasoloikkailijalle löytyy sentään niitä hieman monimutkaisempia pelimekaniikkoja, joita voi halutessaan käyttää - ja ihan mukava satsi kerättävää, kokeiltavaa ja pelattavaa.


Kirby Star Allies on siis kaunis katsoa, rento pelata ja varsin hiottu paketti. Silti se on pelielämyksenä aika vaisu, eikä sen pelaamiseen koukuttunut siten, että olisi pitänyt päästä joka välissä uudestaan pelaamaan. Niihin työpäivän illan sohvankulmatuokioihin, jolloin ei jaksa katsella mainoskatkoja tai selata somen uutisvirtaa, se on kuitenkin hyvä ajanviete. Tai silloin, kun siskon muksut tulevat kylään. Tai jos olet Kirby-fani.

V2.fi | Manu Pärssinen

Kirby Star Allies (Nintendo Switch)

Värikäs, iloinen ja ystävällinen seikkailu Kirbyn tyyliin
  • Kauniit maisemat
  • Kaikki hiottua
  • Rento meininki
  • Kevyesti haastetta
< Conflict of Heroes: ... Bravo Team... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova