Tuorein sisältö

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Seikkailupelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: DontNod Entertainment
Julkaisija: Square Enix
Julkaisupäivä: 25.06.2018
Pelin kotisivut
Matias Puro

06.07.2018 klo 15.31 | Luettu: 4301 kertaa | Teksti: Matias Puro

Sisulla sankarielämään
Dontnod Entertainmentilla on vauhti päällä. Vampyrin synkkä seikkailu kulkutaudin runtelemassa Lontoossa on vasta ehtinyt ilmestyä, kun Life is Strangen universumia jo laajennetaan uudella, ilmaisella lisäosalla. Life is Strange 2:ta alustava The Awesome Adventures of Captain Spirit kuljettaa pelaajat lumiseen Oregoniin.

Kummia kokemassa


Kylläpä Life is Strangen (V2.fi-arvio) faneja hemmotellaan lyhyillä odotteluajoilla. Vähintään kulttisuosioon kasvanutta peliä laajennettiin vuodenvaihteessa ilmestyneellä Before the Stormilla (V2.fi-arvio), ja jo nyt saadaan uutta pelattavaa. Eri tiimin väsäämä myrskyvaroitus pohjusti emopelin tapahtumia, mutta upouusi The Awesome Adventures of Captain Spirit siirtää Life is Strangen katseet täysin uuteen suuntaan: Arcadia Bayn teinitytöt, murhamysteerit, hurjat hurrikaanit ja kituvat viherkasvit jätetään taakse, kun Kapteeni Sisupussi astelee estradille.


Syksyllä alkavaa Life is Strange 2:ta pohjustava Captain Spirit käsittelee yhä tuttuja teemoja, mutta uusien hahmojen ja tapahtumapaikkojen kautta. Ja mikä parasta, Captain Spiritin supersankarijoukkoon pääsee kuka tahansa, sillä koko muutaman tunnin viihdyke on ladattavissa ilmaiseksi niin PC:lle, Playstation 4:lle kuin Xbox Onelle. Uusista hahmoista huolimatta fanien ei tarvitse turhia pelätä: Captain Spirit hönkii ja henkii vanhaa kunnon Life is Strangea, aina ensihetkestä lopputeksteihin saakka. Pelisarjalle tutut mekaniikat, visuaalinen tyyli sekä tarinankerronnan sävy tuudittavat vanhat fanit hellästi uusille urille.

Ankeaa arkea ja satumaista sankarointiaParituntinen peli tuntuu slice of life -tyyliseltä otokselta Beaver Creekin pikkukaupungissa elävän Eriksenin perheeseen: 9-vuotiaan Chrisin näkökulmasta koettu lauantaiaamu yhdistelee lapsenomaista magiaa sekä ongelmaperheen arkea, jopa varsin realistisella tavalla. Aamuun mahtuu niin supersankarileikkejä, kotiaskareita, leluilla leikkimistä kuin puumajassa loikoilua. Kaikkea kuitenkin varjostaa tosielämän ongelmat: pikkulapsi siivoamassa supersankariasu yllä ei olekaan enää hauskaa, kun siivottavana on tyhjiä oluttölkkejä. Yhtenä hetkenä muistaa miltä tuntuu pelleillä ala-asteikäisenä peilin edessä, toisena taas seurataan sivusta miten lapsi yrittää olla hermostuttamatta nopeasti humaltuvaa vanhempaansa.


Lapsenomaisen naiivisuuden sekä karun ongelma-arjen yhdistely ei ole kenties sitä uniikeinta draamaa, mutta näistä ääripäistä syntyvää ristiriitaa on nähty harvoin pelien puolella. Life is Strangen ensimmäisen kauden tavoin Captain Spirit ottaa enemmänkin TV-sarjoista ja elokuvista tutun premissin ja kääntää sen interaktiiviseksi. Interaktiivisuus tuo mukanaan mukavia puntarointeja: toisin kuin ongelmaperheestä kertovaa elokuvaa katsellessa, pelatessa voin kirjaimellisesti vaikuttaa Chrisin elämään. Yritänkö nähdä perheenisän ongelmallisen käytöksen naiivin lapsen silmien läpi, vai lähestynkö tilannetta oikean minäni perspektiivistä?


Pelisarjan ongelmat, kuten animoinnin heikkous sekä huulisynkkaus, ovat edelleen läsnä, eikä käsikirjoituskaan loista dramaattisimmilla hetkillä. Suoranaiselta myötähäpeältä säästytään, mutta juuri dramaattisimmilla hetkillä dialogi kompuroi kliseissä ylinäyttelyn lisäksi. Nurinasta huolimatta laatu on reippaasti keskiverron yläpuolella: Life is Strangen vahvuus on pienissä, koskettavissa hetkissä sekä nerokkaissa pikkuideoissa, joita on nähtävillä myös Captain Spiritissä. Chrisin varovaiset eleet ärtyneen isänsä seurassa, haparoiden yhteenparsitut valheet sekä ääniefekteillä ryyditetyt leikkihetket herättävät kohtaukset eloon tarkoilla yksityiskohdilla.


Kolmen tunnin pelailulla The Awesome Adventures of Captain Spirit antaa hyvää esimakua syksyllä ilmestyvästä 2. kaudesta. Massiivisia muutoksia tai parannuksia ei ole pikakatsauksen perusteella odotettavissa, mutta pelisarjan vahvuudet ovat yhä selvästi esillä. Ilmaiseksi ladattavissa oleva Captain Spirit tarjoaa myös uusille pelaajille helpon tavan tutustua Life is Strangen maailmaan - ja meille vanhoille faneille muistutuksen siitä, miksi aikoinaan rakastuimme Mad Maxin ja Chloe Pricen seikkailuihin.

V2.fi | Matias Puro

The Awesome Adventures of Captain Spirit (Tietokonepelit)

Ilmainen peli tarjoaa pientä esimakua Life is Strangen 2. kaudesta. Onnistunut välipala yhdistelee lapsenomaista naivismia ongelmaperheen arkeen koskettavalla, joskin kliseisellä tavalla.
  • Täyttä Life is Strangea
  • Kauniisti luodut, pienet hetket
  • Onnistunut kuvaus lapsena olemisesta
  • Animoinnin ongelmat
  • Ajoittainen ylinäyttely ja kliseisyys
< Wreckfest... Hellblade: Senua’s S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova