Tuorein sisältö

World of Warriors

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-4, 2-4 pelaajan moninpeli
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Saber Interactive
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 21.03.2018
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

27.07.2018 klo 17.12 | Luettu: 5241 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Maailman kansalaiset! Taisteluun mars!
Vuonna 2014 mobiilialustoille julkaistu World of Warriors on kerännyt vuosien aikana paljon innokkaita pelaajia. Toimintapläjäyksen kääntäminen yksinoikeudella PlayStation 4:lle on hieman yllättävä ratkaisu, mutta ei poikkeuksellinen, sillä yhä enemmän myös konsolipelejä käännetään mobiilialustoille. Laitteilta toisille kääntäminen on usein kuitenkin hankalaa, sillä pelin käyttöliittymän muutostyöt pilaavat pahimmillaan koko pelikokemuksen. Lähdin kuitenkin avoimin mielin katsomaan, mitä näillä pienillä sotureilla oli tarjottavana.

Valitsen sinut, spartalainen!Toimintapeli edustaa brawler-tyylilajia, joka tarkemmin tarkoittaa pienellä areenalla taistelua. Vastustajan kanssa alueella mittelöinti on hetkistä, joten hitaista kamppailukohtauksista on turha haaveilla. Päämääränä on kukistaa viholliset keinolla millä hyvänsä, kerätä voitosta saatu palkkio sekä kehittyä taistelijana parhaimpien joukkoon.


PlayStation 4:lle tehty versio eroaa alkuperäisestä mobiiliversiosta muutamin poikkeuksin. Käyttöliittymä on laitettu täysin uusiksi ja osa ominaisuuksista on poistettu konsoliversiossa. Isoin ero on taistelussa, sillä PS4-versiossa hahmot voivat liikkua ympäri areenaa ja taistella koko ajan toisiaan vastaan. Mobiilimittelössä kamppailu on vuoropohjaista, joka on paljon mukavampi tapa selvittää, kuka on kehän kingi. Konsoliversiossa vastustajan mätkiminen on hetkittäin raskasta ja seuraavan liikkeen suunnittelulle tai ajattelulle ei jää hetkeäkään.


Toinen iso ero koskee sotilaiden määrää, sillä mobiiliversiosta poiketen sotureita nähdään vain murto-osa alkuperäisestä valikoimasta. Suppea arsenaali ei kuitenkaan haittaa, sillä niiden osaamat liikkeet ovat lisääntyneet hurjasti alkuperäisestä tekeleestä. Hahmojen kehittäminen on lähes samanlaista kuin vanhassa versiossa muutamin poikkeuksin. Kehitys lisääntyy taisteluissa pärjäämisen mukaisesti ja hyvistä mätkimisistä palkitaan aina XP-pisteillä. Taistelutaitojaan voi myös vahvistaa rakentamalla materiaalikappaleista talismaaneja, jotka helpottavat pärjäämistä. Talismaania voi käyttää esimerkiksi vahvistamaan hyökkäystä tai suojusta. Isoin ero kahden version välillä on mikromaksujen puute (ja hyvä niin, kuka niitä kaipaa?). PlayStation 4:lla pelaajan onkin opeteltava taktiikat ja taistelijoiden kyvyt pärjätäkseen, sillä rahalla ja timanteilla ei pääse tällä kertaa etuilemaan jonossa muita paremmaksi.

Nettipelaajat, älkää vaivautukoSitten se pahin ongelma: verkkopelaaminen ja sen toimimattomuus. Mobiilipuolella on normaalia otella muita pelaajia vastaan verkon välityksellä ja myös PlayStation 4 -versiossa tälle on oma osuutensa. Kuitenkaan useista kokeiluista huolimatta vastustajaa ei löytynyt. Mistään pienestä ongelmasta ei ole kyse, sillä kokonaisuudesta katoaa näin ollen yksi pelimuoto pois. Onneksi yhteispelaaminen onnistuu kavereiden kanssa saman sohvan ääreltä, joten iloa riittää myös kenttien läpäisyn jälkeen. Taistelua voikin harrastaa maksimissaan neljän kaverin kanssa.


Mobiiliversiota pelatessa en keksi, miksi haluaisin pelata peliä PlayStation 4:llä. Alkuperäisessä teoksessa olevat taistelut sekä hahmojen kehittäminen ovat paljon mukavampia ja osittain myös monipuolisempia. Vaikka peli kantaa samaa nimeä kummallakin alustalla, on silti kyseessä kaksi melko erilaista teosta. World of Warriors ei kärsi teknisistä ongelmista, mutta sen sisältö jää valitettavasti keskinkertaiseksi. Parhaimmillaan se on ystävien kanssa pelattuna.

V2.fi | Miia Lyyra

World of Warriors (Playstation 4)

Mobiilialustalta konsolille käännetty toimintapläjäys, jossa mikromaksuja ei kohdata. Alkuperäisestä versiosta kuitenkin hieman riisutumpi tekele. Verkkopelaamista varten World of Warriorsia ei kannata ostaa.
  • Ei mikromaksuja
  • Alun tehtävät haastavampia kuin mobiiliversiossa
  • Saatavilla myös suomeksi
  • Riisutumpi malli
  • Verkkopeli ei toimi
< Pode... Beast Quest... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova