Tuorein sisältö

Ready Set Heroes

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Robot Entertainment
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 01.10.2019
Pelin kotisivut
Miikka Lehtonen

23.12.2019 klo 13.50 | Luettu: 1127 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen

Kankeat ja turhauttavat bileet
Jaetun ruudun moninpelikokemukset ovat viime vuosina saaneet lisää näkyvyyttä ja suosiota, mikä on entisestään lisännyt yrittäjien määrää. Ja mikäpä siinä, kyllä kavereiden kanssa sohvalla istuskelu ja kivojen pelien pelaaminen on edelleen hauskimpia pelaamisen muotoja.


Ready Set Heroes kuulostaa paperilla erinomaisen tervetulleelta lisältä sohvamoninpelien moninaiseen kirjoon. Veikeillä grafiikoilla, sympaattisilla hahmoilla ja nopealla meiningillä höystetty kevyt toimintaroolipeli antaa pelaajien joko tehdä yhteistyötä tai kisata toisiaan vastaan. Valitettavasti se tärkein osa-alue on kuitenkin myös pelin heikoin: Ready Set Heroesin pelaaminen ei ole kivaa.

Puput ja mäyrät maailmaa pelastamassa


Ready Set Heroes on todellakin äärimmäisen kevyt toimintaroolipeli, jossa ei nähdä niitä perinteisiä fantasiasotureita, vaan söpöjä mäyriä, sammakoita, pupuja ja oravia. Vihollisetkin ovat hyvin sarjakuvamaisia ja söpöjä versioita perinteisistä fantasiaörmyistä. Luurankojen ohella vastaan voi tulla vaikkapa pieniin baskereihin sonnustautuneita limapalloja. Hahmoilla on reippaasti persoonallisuutta, kentissä on valtavasti väriä ja toteutus on muutenkin A-luokkaa.


Tarjolla on kaksi erillistä pelitilaa. Näistä ensimmäisessä kahdesta neljään sankaria juoksee läpi satunnaisesti valittujen kenttien täyttämän luolaston keräten aarteita ja hahmojen ominaisuuksia parantavia jalokiviä. Eeppisen luolastorallin lopussa entiset liittolaiset kääntyvät toisiaan vastaan, sillä vain yksi voi voittaa pelin.
Kiinnostavalta kuulostava pelitila kaatuu kahteen suureen ongelmaan. Ensinnäkin sitä ei voi pelata lainkaan yksin, mikä on toki ihan ymmärrettävää. Niitä hetkiä varten, jolloin sohvalle ei saa kavereita, Ready Set Heroes tarjoaa teoriassa myös netin välityksellä pelattavan moninpelin, mutta vajaan viikon aikana en kertaakaan onnistunut löytämään ainuttakaan pelikaveria. Nettimoninpelin varaan ei siis kannata laskea yhtään mitään.


Yksinäisten tai vain yhdellä kaverilla varustettujen luolastoseikkailijoiden ainoa pelitila on siis se toinen, jossa juostaan joko yksin tai yhden kaverin kanssa 30 tason läpi, välillä pomoja turpaan kepittäen. Kentät sisältävät usein kepeitä puzzleja ja pomotaistelut ovat oikeasti hauskoja. Jokainen pomo on ihan omanlaisensa kokemus ja vaatii erilaisia lähestymistapoja ja jippojen keksimistä, jotta voitto on mahdollinen.

Mutta kun


So far so good. Söpöä ja veikeää luolastoseikkailua, kuulostaa juuri meikäläisen jutulta. Niin myös ennakkoon kuvittelin, mutta pelaaminen veti suun nopeasti mutruun ja jo ensimmäisen tunnin jälkeen olin aika varma siitä, että Ready Set Heroes on aika huono peli. Moninpelin totaalinen mahdottomuus on toki aika fataali ongelma, sillä harva meistä saa rutiininomaisesti kolmea pelikaveria samalle sohvalle. Ja silloin kun saa, veikkaan, että ne kaverit eivät toista kertaa halua Ready Set Heroesia pelata.


Ongelmat ovat moninaisia. Näistä ensimmäinen on tutoriaalien täydellinen puuttuminen. Pelattavuus on toki sangen simppeliä, mutta Ready Set Heroes ei selitä yhtään mitään, ei pelattavuutta, kontrolleja tai käsitteitään. Vaikka olen itse hukannut suuren osan elämästäni fantasiapelien parissa, olin itsekin välillä vähän kujalla, koska peli ei mitenkään selitä, mitä käytännön hyötyä vaikka salamavoimilla höystetty miekka tarjoaa normaaliin miekkaan verrattuna.


Ikävämpää on se, että pelin kontrollit ovat aivan karmeat. Tempo on nopea ja ideana olisi, että pelaajat voivat väistellä vihollisten hyökkäyksiä nopeilla ja armeliaan pitkillä pyörähdyksillä. Peli kuitenkin lukitsee hahmot animaatioihin todella helposti ja pitkäksi aikaa, joten esimerkiksi tikareilla hyökkääminen on itsetuhoista käytöstä. Pupun tuikkiessa vihollista joku toinen kalauttaa kepillä ohimoon ja hups, siinä meni kolmasosa kestopisteistä. Kestopisteiden palauttaminen on myös harvinaista herkkua, sillä nähdäkseni ainoa keino on kulauttaa kenttien lopussa avattavista aarrearkuista hyvin harvoin löytyvä parannuspullo. Miten harvoin? 30 kentän rumbassa pulloja saattaa nähdä pari, kolme.


Niinpä vaikeuskäyrä on todella jyrkkä ja armoton, mikä on tällaiselta kepeältä bilepeliltä hyvin outo ratkaisu. Tämä on myös se suurin ongelma, johon Ready Set Heroes kaatuu. Sen pelaaminen on kömpelöä ja siitä johtuen hyvin turhauttavaa. Miten harmillista.

V2.fi | Miikka Lehtonen

Ready Set Heroes (Playstation 4)

Kankea ja turhauttava pelikokemus ei sovi sen enempää bileisiin kuin yksinäisten viihteeksi.
  • Söpö ja sarjakuvamainen ilme
  • Paljon erilaisia aseita ja varusteita
  • Pelitilat ovat paperilla hauskoja
  • Nettimoninpeli on käytännössä mahdotonta
  • Kontrollit ovat hyvin kankeat
  • Turhauttava vaikeustaso
  • Sekavat mekaniikat
  • Tutoriaalien täydellinen puuttuminen
< RAD... The Great Perhaps... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


179


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova