Tuorein sisältö

Final Fantasy VII Remake Intergrade (PS5)

Arvioitu: Playstation 5
Genre: Roolipelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix
Julkaisupäivä: 10.06.2021
Pelin kotisivut
Miikka Lehtonen

12.07.2021 klo 11.59 | Luettu: 5377 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen

Mestariteos entistä mestarillisempana
Final Fantasy VII Remake oli kiistatta eräs viime vuoden parhaista peleistä ja iloisimmista yllätyksistä. Kun puhutaan Final Fantasy VII:n tasoisesta klassikkopelistä, oli ihan perusteltua olettaa ennakkoon, että uusintaversio ei voisi millään yltää odotusten tasolle.


Toisin kävi, sillä Final Fantasy VII Remake ei ollut mikään perustason HD-uusintaversio, vaan kokonaan uudelleenrakennettu versio alkuperäisen pelin ensimmäisistä tunneista, nyt monikymmentuntiseksi pelikokemukseksi laajennettuna.

Muistan hämärästi, että pelatessani pohdin Final Fantasy VII Remaken ilmestyneen aivan pikkuisen liian aikaisin, sillä vaikka PlayStation 4 -versio olikin vaikuttava, mielessä pyöri väistämättä, miten paljon paremmalta se olisikaan voinut näyttää PlayStation 5:llä.

Nyt ei tarvitse enää arvuutella.

Tuttu peli, entistä ehompana


Final Fantasy VII Remake: Intergrade kuulostaa nimenä hämärältä ja vielä hämärämmäksi menee, kun puhumme siitä, mitä paketti sisältää. Ensimmäinen puolisko siitä on se sama tuttu Final Fantasy VII Remake, mutta nyt PlayStation 5:lle käännettynä. Pelata voi joko 4K-resoluutiolla ja 30 FPS:n nopeudella, tai matalammalla resoluutiolla mutta 60 FPS:n nopeudella. Itse valitsin jälkimmäisen, enkä kadu valintaani: Final Fantasy VII Remake näyttää 60 FPS:n nopeudella silkkisen pehmeältä ja huikean kauniilta.


Siinä sivussa Squaren duunarit ovat pistäneet alkuperäisen pelin tekstuureita tarkemmiksi ja muun muassa korjanneet sen surullisen kuuluisan Cloudin huoneen oven, joka alkuperäisessä pelissä näytti Nintendo 64:n tekstuurilta. Koska kyse on kunnon PlayStation 5 -pelistä, mukaan on lyöty myös uudistetut tärinäefektit DualSense-ohjainta varten, sekä muita pienempiä herkkuja. Tämän kaiken saa ilmaiseksi, jos omisti alkuperäisen PlayStation 4 -version. Mutta ei, jos omistaa PlayStation Plus -tilaajille jaetun ilmaisversion Final Fantasy VII Remakesta.


Paketin toinen puolisko on Final Fantasy VII Remake InterMISSION, kokonaan uusi sivutarina, jossa salainen agentti Yuffie saapuu Midgardiin varastamaan Shinralta ”äärimmäistä materiaa”. Yuffien tarina pyörii samaan aikaan peruspelin päätarinan kanssa ja Final Fantasy VII Remake -tiimin sanojen mukaan sen tapahtumat alustavat merkittävästi sarjan seuraavaa osaa. Tämä puolisko pelistä myydään 20 euron hintaisena lisäsisältöpakettina, mutta jos ei omista Remake-versiota ollenkaan, voi ostaa Remaken PlayStation 5 -version 79 eurolla ja saada myös Yuffie-lisäsisällön samaan pakettiin.

Selkeää? Puuh. Eteenpäin!

Ninja moogle-hatussa


Perus-Remake on sisällöltään identtinen PlayStation 4 -version kanssa, joten siitä puolesta kiinnostuneiden kannattaa lukaista läpi vuoden takainen arvostelumme (linkki), sillä tässä jutussa keskitytään vain siihen uuteen sisältöön, Yuffien seikkailuun.

Peli varoittaa heti kättelyssä, että InterMISSION-tarina on suunniteltu pelattavaksi peruspelin jälkeen, joten odotettavissa on paitsi spoilereita, myös pelillistä sisältöä, joka on suunniteltu nimenomaan peruspelin hyvin hallitseville. Tämä varoitus ei ollut turha. En ollut itse pelannut Remakea viime kesän jälkeen, joten pientä alkukankeutta oli toki odotettavissa. Mutta ei ehkä sitä, että peli löi luun kurkkuun jo aivan alkumetreillä hyvin haastavilla taisteluilla.


Jos armottomasta vaikeustasosta pääsee ylitse, tarjolla on iltapäiväksi oikein mukavaa ja emopeliin hyvin sopivaa sisältöä. Yuffie on hahmona oikein hauska ja sympaattinen, sekä myös kiva pelihahmo. Peruspelin hahmojen tyyliin myös Yuffiella (sekä muilla tarinan aikana mukaan liittyvillä hahmoilla, joista en puhu spoilerivaaran vuoksi sen enempää) on aivan oma pelityylinsä.

Normaalien lähitaisteluhyökkäysten ohella Yuffie voi heittää eeppisen kokoisen heittotähtensä kiinni viholliseen ja sitten paukutella tätä kaukaa automaattisesti hakeutuvilla ninjutsu-loitsuilla. Koska hän on varas, hän voi myös yrittää pölliä vihollisiltaan rahaa ja esineitä. Taistelujen ulkopuolella Yuffien kykyjä hyödynnetään jos jonkinlaisten puzzlejen ratkomisessa, mikä on taas suurilta linjauksiltaan tuttua puuhaa peruspelistä, mutta nyt uusilla mausteilla.


InterMISSION ei ole mitään maatamullistavaa kamaa, mutta sen verran viihdyttävää ja sujuvaa menoa kuitenkin, että 20 euron ostos tuntuu juuri ja juuri perustellulta. Mutta hintalappu voisi kyllä olla pienempikin, jolloin hymykin olisi leveämpi.

Uusintaversio noin yleisesti taas pärjää paljon paremmin. Silkkisen pehmeällä 60 FPS:n nopeudella pelattuna Final Fantasy VII Remake on ällistyttävän näyttävä ja sujuva pelikokemus, helposti jopa uudelleenpeluun arvoinen, jos peruspeli sattui menemään viime vuonna läpi. Jos taas ei, paras JRPG viimeisten vuosien ajalta on nyt entistä sujuvampi ja nätimpi.

Miten se muka ei olisi hehkuttamisen arvoinen suoritus?

V2.fi | Miikka Lehtonen

Final Fantasy VII Remake Intergrade (PS5) (Playstation 5)

Olisi jo pelkkänä sukupolvipäivityksenä peukun arvoinen suoritus, mutta mukava uusi sisältö nostaa sen entistä korkeammalle.
  • Sairaan kaunis
  • 60 FPS:n versio on todella sujuva ja näyttävä
  • Erinomaisen hyvää pelattavuutta
  • Todella toimiva uusintaversio klassisesta JRPG:stä
  • Yuffien seikkailu on viihdyttävä välipala
  • DualSense-efektit ovat aina hauskoja
  • Koko paketti ilmaiseksi peruspelin omistajille? Mainiota!
  • Yuffie-tarina on yksinään turhan kallis
  • Missä on Remaken seuraava osio?!
< Dungeons & Dragons: ... Monster Hunter Stori... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova