Tuorein sisältö

Nintendo Switch Sports

Arvioitu: Nintendo Switch
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-4 co-op, 1-16 verkkomoninpeli
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 29.04.2022
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

06.06.2022 klo 20.24 | Luettu: 3150 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

ILOINEN SPORTTIHETKI ILLANISTUJAISIIN
Nintendo Switch on ollut minulla kuukausia pölykerroksen alla, sillä en ole keksinyt mitään pelattavaa pitkiin aikoihin. Innostun kuitenkin aina yhdessä pelattavista peleistä kuten Mario Party -sarjasta. Minulla ei ole koskaan ollut Wii-konsolia, mutta muistan silti pelanneeni ystävieni kanssa pelisarjan Wii Sportsia. Varsinkin keilaaminen on jäänyt mieleeni, joten odotin kovasti, miltä kaadon tekeminen tuntuu Nintendo Switch Sportsissa.Varo ettet riko mitään, kun eläydyt pelaamiseen


Nintendo Switch Sports sijoittuu Spocco Square -alueelle, joka tuo mieleen modernin urheilualueen, kuten olympiakylän. Julkaisun yhteydessä peli sisältää kuusi eri lajia: tennis, jalkapallo, sulkapallo, lentopallo, keilaus ja miekkailu. Myöhemmin tulevan kesän aikana mukaan saapuu myös golf. Lajien vähäinen määrä pisti silmään jo heti alussa, mutta en viitsinyt tuomita teosta lopullisesti ennen kokeilua. Jokaisen lajin alussa pelaajalle opastetaan ohjausmekanismi, mikä tuli tarpeeseen varsinkin miekkailun yhteydessä. Miekkailu perustuu puolustamiseen ja lyömiseen usein eri tavoin, joten ilman opastusta ottelut olisivat olleet sinne tänne hutkimista. Jokaisen lajin ohjauksen oppii nopeasti, joten aikaa ei tarvitse liikaa tuhlata tutoriaalien parissa.


Välittömästi suosikkilajeiksi nousivat keilailu, tennis ja sulkapallo. Keilailua oli mukava pelata yksin, mutta myös yhdessä, vaikka parhaimmat kisatunnelmat saa aikaan esimerkiksi illanistujaisissa. Sulkapalloilu ja tennis puolestaan tuntuivat aluksi liian helpolta, mutta verkkopelien puolella tai ystävien kanssa pelin henki on toinen. Otteluissa ohjaaminen toimi hyvin ja välillä ohjaimen voi kalibroida, mikä parantaa tarkkuutta entisestään. Toki esimerkiksi kierrelyöntien tekeminen vaatii harjoittelua.

Verkkopelissä vastakumppanin kanssa kommunikointi hoidetaan neljän emojin avulla, joten sanallista kettuilua ei ole luvassa. Lentopallon pelaaminen liikuntatunneilla on aina ollut pahin hetki, sillä olen siinä todella huono. Nintendo Switch Sportissa laji osoittautui mukavaksi, sillä pelaajalle kerrotaan kuvin, mitä liikettä pelaajan tulee minäkin hetkenä tehdä. Vaikka voitin ensimmäisen lentopallo-otteluni virtuaalipelissä, se tuntui mahtavalta!


Eläydyin niin kovasti pelaamiseen, että illalla käden lihaksia särki ja tuntui, kun olisin pelannut oikeasti. Tähän väliin myös muistutettakoon, että Joy-Con-ohjaimet kannattaa oikeasti kiinnittää ranteeseen, sillä vauhdikkaissa lajeissa ohjaimen lentäminen esimerkiksi televisioruutua päin on täysin mahdollista. Pelin aikana ruudulla näkyvät varoitustekstit tarpeeksi ison tilan ottamisesta ja ohjaimen kiinnittämisestä eivät ole turhia. Testijakson aikana kaadoin ainoastaan vesilasin pöydältä alas, joten suurimmilta vahingoilta vältyttiin. Tosin, koirani luuli käteni heiluessa, että heitän sille palloa ja näin ollen se sai kauhean hepulin aina, kun pelasin.


Nintendo Switch Sportsin kaikista lajeista pettymyksen aiheutti jalkapallo, joka muistuttaa lähinnä hidastempoista ja kankeaa Rocket League -kopiota. Myös ohjaus oli kankeaa, sillä pelaaja tarvitsee palloiluun molemmat Joy-Con-ohjaimet. Toisella liikutetaan hahmoa, kun taas toista käytetään potkuliikkeen tekemiseen. Pelin fyysisen version mukana tulee Leg Strap -lisätarvike, jonka avulla Joy-Con-ohjaimen voi kiinnittää jalkaan, jolloin palloa voi potkia maaliin jalkaa heilauttamalla. Valitettavasti tällä hetkellä ominaisuus on käytössä ainoastaan Shoot-Out-pelitilassa, jossa potkitaan maalia kohti vuorotellen pisteiden toivossa. Tulevan päivityksen jälkeen Nintendo on luvannut, että palloa voi potkia myös perinteisen jalkapallo-pelitilan puolella. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko Leg Strap -lisätarvike hinnan arvoinen, sillä digiversion pelistä saa noin 40 euroon, kun taas fyysinen versio maksaa noin 45-50 euroa.

Kansa vaatii lisää lajeja!


Totuus kuitenkin on, että Nintendo Switch Sports sisältää liian vähän lajeja. Vaikka mukaan saadaan kuluvan kesän aikana kolopalloa, on kattaus silti melko laimea. Poissaolollaan loistavat aiemmissa osissa nähdyt lajit kuten baseball ja nyrkkeily. Peli jää hieman tyngäksi, varsinkin jos urheilua on tarkoitus harrastaa ilman internetyhteyttä. Ainoastaan verkkopelin kautta pelaajan on mahdollista ansaita pisteitä, joiden avulla voi avata kosmeettista sälää. Nintendo Switch Online -jäsenyys on siis lähes pakollinen, että kokonaisuudesta saa tarpeeksi irti. Toisaalta mikäli Nintendo Switch Sportsin hankkii illanistujaisia varten, ei online-jäsenyydelle ole tarvetta.


Useamman pelaajan hetkiin kannattaa kuitenkin varautua useammalla Joy-Conilla, sillä jokaiselle pelaajalle tulee olla omat ohjaimet. Mikäli ylimääräisiä ohjaimia ei löydy jo valmiiksi, voi kynnys ohjauslaitteiden ostamiselle olla suuri, erityisesti jos lisäohjaimille ei ole muutoin tarvetta.

V2.fi | Miia Lyyra

Nintendo Switch Sports (Nintendo Switch)

Nintendo Switch Sports tarjoaa mukavaa tekemistä illanistujaisiin. Yksinpelaajalle siinä on kuitenkin hyvin vähän sisältöä.
  • Helposti opittavat ohjausmekanismit
  • Kaikkia lajeja voi pelata myös istuen
  • Hauska peli illanistujaisiin
  • Verkkopelipainotteisuus
  • Liian vähän lajeja
  • Vain verkkopeliä pelaamalla ansaitsee pisteitä ja tarvikkeita
< Warhammer 40K: Chaos... Kirby and the Forgot... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova