Tuorein sisältö

WRC Generations

Arvioitu: Playstation 5
Genre: Ajopelit
Pelaajia: 1-2, verkossa 2-8
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Kylotonn Entertainment
Julkaisija: Nacon
Julkaisupäivä: 03.11.2022
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

16.01.2023 klo 12.00 | Luettu: 1226 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Uuteen rallikauteen valmistautumassa
Kalle Rovanperän maailmanmestaruudesta on kulunut vain hetki, mutta jo 19.1. käynnistyy uusi rallikausi Monte Carlon rallilla. Tähän lyhyeen odotukseen akuuttia helpotusta tarjoaa Kylotonin kehittämä viralliseen WRC-kisalisenssiin perustuva rallipeli, jossa on tarjolla kattavasti viime kauden autoja, kuljettajia ja kisareittejä. Ranskalaistiimiltä tämä on jo seitsemäs virallista lisenssiä kantava peli ja samalla toistaiseksi viimeinen, koska FIA:n virallinen WRC-lisenssi siirtyy Codemasterin (EA) hallintaan vuosiksi 2023 – 2027.


WRC Generations tarjoaa lisenssin lisäksi realistisen tuntuista ajettavuutta, ja pohja-ajat vaativat todellakin keskittymistä ajamiseen. Realistisesti mallinnetut erikoiskokeet pitävät teiden kapeudessa ja töyssyissä ajellessa kielen keskellä suuta. Vauhdin tuntu on todellinen ja välillä pieniäkään ajovirheitä ei anneta anteeksi. Harmillisesti en omista rattiohjainta, jolla olisi päässyt tarkempaan ajettavuuteen, mutta tavallisella peliohjaimellakin pystyi ajokkia suhteellisen sulavasti ohjastamaan.


Sujuvaa ajettavuutta tukee pelin mainio visuaalinen anti. Se ei ole kaunein uuden sukupolven ajopeli, mutta täynnä lukuisia yksityiskohtia rallireiteiltä, mikä herättää välillä niinkin mielenkiintoa, että ajaminen jopa häiriintyä. Testiversio Playstation 5:llä tarjoaa joko jouhevamman 2K 60FPS- ja näyttävämmän 4K 30FPS -grafiikkatilan, joista ajonautinnon kannalta paremmaksi koin sulavammin toimivan. Alkuun pelasin 4K-tilalla grafiikkakarkin himoissani, mutta vauhdin kiihtyessä sen tuijottaminen ei tuntunut kauaa mukavalta.

Jokamiesluokka ohittaen


Pelin autovalikoimasta löytyy viime kauden viralliset WRC-luokkien ajoneuvot, sekä pari kourallista legendaarisimpia ajokkeja viime vuosikymmeniltä. Pelin ura- sekä kausitilat voi aloittaa mieltymyksensä mukaan joko WRC3 Junior -luokasta, tai asteen ärhäkämmästä WRC2-luokasta. Kokemuksen ja kunnian karttuessa voi nousta kuninkuusluokkaan. Uratilassa kilpakalenteri täyttyy varsinaisten osakilpailujen lisäksi erilaisista haastetehtävistä, joissa ajosuorituksilla pyritään saamaan ylimääräistä kunniaa ja vähän lisävaluuttaa tallin kassaan. Säätöhifistelijän unelmapeli tämä ei ole, koska rengasvalintojen lisäksi juuri muuta mietittävää huoltotauoille ei ollut.


Osakilpailuissa kisataan kuuden erikoiskokeen verran, joten läheskään kaikkea rallikalenterin kilometreistä ei ole mallinnettu. Ajettavaa kuitenkin riittää, koska mukana ovat kaikki 13 viime kauden kisakohdetta, sekä pätkiä kahdeksasta muusta rallialueesta. Pitkät yli kymmenen minuutin erityiskokeet olivat erityisen koukuttavia, koska pyrin aina ajamaan äärirajoilla, mutta pitkällä reitillä pahempiin virheisiin ei ollut varaa, jottei solmuun ajetulla ajokilla tarvinnut kilometritolkulla nysvätä.


Verkkopalveluun kirjautumatta pystyy uratilojen lisäksi pelaamaan harjoitus-, pikakisa- ja haastemuotoa. Jälkimmäisessä itseään voi haastaa uratilassa nähtyjen kaltaisilla aika- ja kelloa vastaan käytävillä metrihaasteilla.

Haamurallia


Internetin puolella tarjotaan tuttujen muotojen lisäksi uutta Leagues-tilaa, jossa kisataan päivittäin sekä viikoittain vaihtuvissa haasteissa ja pyritään nousemaan pistelistan kärkeen. Käytännössä haasteita suorittaessaan pelaa täysin yksin ja näkee vain kärkikuskin ajolinjat haamuauton muodossa - ainakin muutaman mutkan ajan allekirjoittaneen ajotaidoilla. Tulokset kirjataan tulostaululle ja haasteen päättyessä pisteet laitetaan jakoon. Mieluummin pelasin kuitenkin perinteistä 8 pelaajan verkkokisaa, jossa haamuajokkien perässä pysyi paremmin.


Kylotonin muita ajopelejä pelanneena WRC Generations on odotukseni mukaisesti kliinisen hyvä suoritus. Ei juurikaan ylimääräistä kikkailua, kuten esimerkiksi monessa urheilupelissä nähdyt tarinatilat. Autojen maalaus ja tarroitushommiin sentään pääsee, jos ylimääräisen kikkailun makuun haluaa päästä. Peli ei ole täydellinen, mutta nautin sen haastavasta pelattavuudesta ja yksityiskohtaisista maisemista useissa säätiloissa.

V2.fi | Esa Toikkonen

WRC Generations (Playstation 5)

Rallipeli, joka tarjoaa realistisesti mitä lupaa.
  • Realistisen tuntuinen ohjattavuus
  • Vaihtelevia maastoja pitkäksi aikaa ajettavaksi
  • Viimeistelty kokonaisuus…
  • … vähän turhankin kliiniseksi hiottu
  • Jotain uutta ja yllättävää näihin vuosipainoksiin toivoisi
< Pokemon Violet... Persona 3 Portable... >

Keskustelut (4 viestiä)

qurplqnflwdnjtjwajs

16.01.2023 klo 16.59

miks aina tuo kuus tai ehka kaheksan ekta miksei koskaan kaikkii
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

17.01.2023 klo 08.20 2 tykkää tästä

Ei ole Richard Burns Rallyn voittanutta, johon tulee muokkaajien toimesta edelleen lisäsisältöä, mm. autoja ja erikoiskokeilta.
lainaa
Pc_master_race

17.01.2023 klo 09.46 2 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Ei ole Richard Burns Rallyn voittanutta, johon tulee muokkaajien toimesta edelleen lisäsisältöä, mm. autoja ja erikoiskokeilta.


Tätä itsekin ihmetellyt, että kaikki muut on täysin arcaderälläyksiä tuohon verrattuna, että miksi ei vain uutta RBRää tehdä.
lainaa
rosofnqodnoqhfw

17.01.2023 klo 16.32

richard o kuollu
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova