Tuorein sisältö

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: Yksinpeli
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Grezzo
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 17.06.2011
Pelin kotisivut
Anne Kukkura

20.06.2011 klo 13.30 | Luettu: 21445 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Kyllä mättö on mukavaa
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D on uusintaversio vanhasta, tutusta seikkailusta käsikonsolille tuotuna. Alunperin Nintendo 64:lle julkaistua Ocarina of Timea pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista konsolipeleistä. Oletankin, ettei juonellista sisältöä tarvitse käydä tässä yhteydessä enempää läpi. Asiaan vihkiytymättömiä kehotan kuitenkin vierailemaan Wikipediassa.

Zel3DaKontrollit ovat kouriintuntuvan kätevät ja näppärät seikkailuun. Valikot on järjestelty fiksusti ja siististi alaruutuun ja osalla aseista tähtääminen tapahtuu liikkeentunnistuksen avulla. Ympäristöäkin on mahdollista tarkastella laitetta liikuttamalla, kiitos gyroskoopin. 3DS-konsolin tattiohjain tuntuu miellyttävältä ja soveltuu miltei täydellisesti Linkin juoksuttamiseen. Se on tarkka, tarpeeksi kevyt ja hahmo vastaa hyvin käskytykseen.

Nintendo mainostaa 3D:tä kosketusnäytön ohella pelikokemuksen mullistavana ominaisuutena. Grafiikka on päivitetty asialliseksi tekstuureja ja animointia parantamalla. 3DS:n ruudulta maisema ja yksityiskohdat ovat niin kauniita kuin olla voi. Pieni ongelma muodostuu 3D-ruudun rajallisista katselukulmista ja gyroskoopin yhteistoiminnasta. Laitetta tulisi tarkastella suoraan edestäpäin, mikä ei onnistu miljöötä tutkiessa. Allekirjoittanut löysi itsensä pahimmillaan heilumasta ympäri huonetta silmät kierossa 3D-efektin kärsiessä. Ympäristöä voi tutkailla onneksi halutessaan myös tattiohjaimella, jolloin 3D-elämys ei häiriinny...

Vähäistä, mutta anteeksi annettavaa bugisuutta esiintyy. Ehdottomasti huonoksi puoleksi voisin mainita pelissä kameran liikkeet. Tärkeimmillä hetkillä pelaaja huomaa tuijottavansa Linkin naamaa, ja sekös sapettaa. Kameran voi onneksi “huijata” oikeaan suuntaan, mikäli aikaa moiselle tempulle on: Katselutilassa Link kääntyilee ja jää takaisin pelitilaan siirryttäessä viimeiseen asentoon. Tällöin myös kamera asettuu kohdalleen sankarimme taakse.

Herkkua on siinä monenlaistaOcarina of Time 3D sisältää myös aikaisemmin The Legend of Zelda: The Wind Wakerin mukana julkaistun Master Quest -version, jota pääsee pelaamaan peruspelin läpäistyään. Master Quest sisältää uusia luolastoja, pulmia ja lisää vihollisia.

Mikäli pelisarjaan ei ole ennen tutustunut, tähän on helppo tarttua, pelaaminen kun ei edellytä aikaisempaa Legend of Zelda -tuntemusta. Myös konkareille on tarjolla jotain uutta, lähinnä ohjauksen ja ulkoasun suhteen. Kokonaisuudessaan The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D on kaunis ja erittäin viihdyttävä paketti seikkailua, toimintaa ja aivopähkinöitä. Legendaarinen peli on saanut arvoisensa kasvojenkohotuksen.

V2.fi | Anne Kukkura

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (Nintendo 3DS)

OoT palaa uuden sukupolven mätettäväksi ja on käsikonsolillakin yhä erittäin mainio peli.
  • Juoni, tottakai
  • Uusittu grafiikka
  • Tähyilymoodi
  • Valikot
  • Miellyttävä ohjaus
  • Bugit
  • Kameran jälkeenjääneisyys
  • 3D-efektin käytös liikeentunnistuksen avulla tähyillessä
< Duke Nukem Forever... Red Faction: Armaged... >

Keskustelut (9 viestiä)

yliarvostetuin-peli

20.06.2011 klo 14.22

Hienoa, ei 100/100 pistettä. ++
lainaa
PKM

20.06.2011 klo 14.38

yliarvostetuin-peli kirjoitti:
Hienoa, ei 100/100 pistettä. ++

Kun 99 on maksimi...
lainaa
anonyymi

20.06.2011 klo 16.03

Arvostelija käskee menemään Wikipediaan jos haluaa tietoa pelin tarinasta? Todellista ammattitaitoa!
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

20.06.2011 klo 16.18

anonyymi kirjoitti:
Arvostelija käskee menemään Wikipediaan jos haluaa tietoa pelin tarinasta? Todellista ammattitaitoa!

Meinasin juuri sanoa samaa. Kuviakin on melkein yhtä paljon kuin tekstiä.
lainaa
h1ppidippi

Rekisteröitynyt 15.03.2011

20.06.2011 klo 18.10

http://screwattack.com/videos/Review-Zelda-Ocarina-of-Tim
tässä olisi toinen, hieman ''erilainen'' arvostelu.
lainaa
Sarkoni

Rekisteröitynyt 12.10.2007

20.06.2011 klo 20.09

Ei kun ihan oikeasti, ei juonta tarvitse arvostelussa selostaa. Paino sanalla selostaa, sitä voi kyllä arvostella.
lainaa
Videopelaaja

Rekisteröitynyt 18.12.2010

20.06.2011 klo 22.09

Riippuen alkuperäisen pelin iästä on hyvä aina kerrata edes pelin alkutarina, pääteemat sekä tavoitteet.

Screwattackin Craig näytti olevan aika ankara porttauksen suhteen. Käsikonsoli soveltuu kyllä hyvin vanhojen pelien uudelleenherättämiseen. Ja musiikit nyt vaan ovat sitä luokkaa, että kelpaavat edelleen kuuneltaviksi vaikka olisivat hiukan vanhentuneet.
lainaa
kyllästynyt

21.06.2011 klo 00.27

Juoni + ???

Hah ja pah, eikös se ole samanlainen jokaisessa Zeldassa? Jos olisi minkä muun firman peli kyseessä kuin pyhän Nintendon, niin juoni saisi raippaa ja reippaasti.

Ei se nyt niin kummoinen ole.
lainaa
Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

21.06.2011 klo 11.13

kyllästynyt kirjoitti:
Juoni + ???

Hah ja pah, eikös se ole samanlainen jokaisessa Zeldassa? Jos olisi minkä muun firman peli kyseessä kuin pyhän Nintendon, niin juoni saisi raippaa ja reippaasti.

Ei se nyt niin kummoinen ole.

Jos näistä oot:n jälkeisistä zeldoista puhutaan niin kyllä juonessa on ollut vaihtelua ja runsaasti, vertaa vaikka edes ocarina of timeä, majoras maskia ja wind wakeria keskenään tapahtumapaikkojen ja juonen suhteen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova