Tuorein sisältö

Ape Escape

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Lastenpelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Sony Computer Entertainment
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 22.06.2011
Pelin kotisivut
Jari Tapani Peltonen

25.07.2011 klo 12.00 | Luettu: 10292 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Haavi auki.
Pilttejä ei kannata kylmiltään istuttaa Virtua Cop -kloonin äärelle. Alta kouluikäinen tähtää telkkaria muovinpalalla ja pillittää, kun hän ei tahdo ampua setää - ja isiä hävettää.

Apuun tulee Ape Escape. Pyssyt on korvattu ritsalla ja haavilla ja terroristit pelaajalta banaaneja pöllivillä apinoilla. Istuta sikiö tällaisen raideräiskinnän äärelle, ja puolen tunnin kuluttua toukka on kunniaksi klaanilleen: "isi, saako tässä kohta jo haulikon tai moottolisahan, jumalauta?" Ei saa, pieni Paavoseni. Jotkut pelit on tehty kehittämään, eikä purkamaan raivoa. Kuka tietää, kenties maailmassa on eksentrisiä onnen pekkoja, jotka tarvitsevat puhdasta roskaa laskeutuakseen pilvilinnoista.

Viuhkon, vauhkoan


Apinat tulevat kohti ja ufot ammuskelevat. Peli on koettu heti harjoitustilan päätyttyä. Apinat kaapataan haavilla. PlayStation Move on ainoa tuettu ohjain, ja kapulahan toimii, joten haavia heilutellaan melko realistisesti. Sitten oli se ritsa. Osuma hetkellisesti tainnuttaa apinat. Osumilla voi myös kerätä banaaneja ja tuhota ufoja. Kun kilkutamme raiteilla kohti seuraavaa apinoiden kaappausruutua, voimme joko ammuskella, tai lyödä lähelle tulevia asioita viuhkalla. Viuhkalla voi toisinaan myös palauttaa lähestyvän esineen.

Harjoitustilassa opitaan muutkin jutut. Kuten pään kääntäminen (napeilla). Toisinaan on mahdollista aktivoida erikoisesine, joka imee kaikki apinat kerralla talteen, tai tuhoaa ufot. Tämä on tyydyttävää ottaen huomioon, ettei apinoita yleensä napsita omaan tahtiin, vaan pelaaja odottelee (kenties päätä käännellen), milloin seuraava sellainen tulee riittävän lähelle.

Banaanit ovat kuin sormuksia Sonic-pelistä. Apina varastaa kerralla tertullisen. Banskut ovat elinvoimaa, joten eläinrääkkäyksen himo iskee helposti. Nopealla ritsanosumalla tertun saa takaisin, mutta apina on vapaa jatkamaan rötöstelyä. Peli ei suinkaan ole vaikea, mutta toiminta on alusta alkaen väkinäistä ja tappavan tylsää. Hitusenkin haastavalla hetkellä herää paniikki, että uudestaan pitää yrittää.

Kädettömien lahko viihdetaiteilijoiden luokassa


Tarinaksi on kehitetty sellainen, että - ensinnäkin - on apinoita. Sitten on aaveapina, joka varsinkin pitäisi saada kiinni. Muutama käsinpiirretty animaationpätkä, huokaus, niitäkin on levyllä. Toistuvasti paljastuu, että kiinni saatu aaveapina on klooni. Siksi siirrymme seuraavaan kenttään, joista vain muutama on soveliaan pirteä lastenpeliin. Dinosauruskenttä on jännä, jee. Kummitustalo pitää olla totta kai. Sitten meillä on sellaisia kenttiä, kuin joku talo ja tori. Apinoitakin on erilaisia, ja hirveän huonolla Wii-grafiikalla ne on tehty. Iso asioita heittelevä välipomoapina on melkein hassu.

Muutama minipelin kuvatus rokottaisi arvosanaa, jos se olisi enää mahdollista. Jees, lisää ammuskelun korviketta! Juuh, ammuskelua samalla, kun kakkospelaaja ajaa autoa - vaikka tämä oli yksinpeli vielä äsken?!

Pelattavaa on vain pariksi tunniksi, mutta kriitikolla meni viikkoja arvioidessa, jaksaisiko hän jo huomenna taas minuutin vääntää. Tekisi mieli antaa vähemmän pisteitä kuin mikä on V2.fi:n virallinen minimi, muttei sitä kehtaa, kun tämä sentään teknisesti toimii kaikessa kamaluudessaan. PlayStation Move on melko cool, kunhan et osta sille pelejä, vaan tyydyt demoihin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen

Ape Escape (Playstation 3)

Lapsille suunnattu valopyssyräiskinnän korvike onnistuu väistämään lajityypin hyvät puolet.
  • EyeToyn Ape Escape suhteessa tähän
  • Kaikki, paitsi Move ohjaimena, PS3 konsolina ja TV näyttöpäätteenä
< Child of Eden... F.E.A.R. 3... >

Keskustelut (9 viestiä)

Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

25.07.2011 klo 16.06

Millanenhan pikkupoika ei haluu pelata valopyssypelejä? Ainaki broidin kans vanhoissa pelihalleissa pelailtiin ahkerasti.
lainaa
Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

25.07.2011 klo 16.33

Dingo kirjoitti:
Millanenhan pikkupoika ei haluu pelata valopyssypelejä? Ainaki broidin kans vanhoissa pelihalleissa pelailtiin ahkerasti.

Musta FPSsät oli skidinä inhottavia. Saattaa johtue siitä että ei tullut pelattua muilla kuin konsoleilla silloin.
lainaa
lisääpökkelöäpesään

25.07.2011 klo 19.51

kerrankin reilun rehti arvostelu ja asianmukaiset pisteet. toisaalta tämä ei ollut AAAkamaa joten se siitä

on Ape Escapekin tullut kauas siitä oikeasta Ape Escapesta joka oli pleikan kärkihyppelyitä

ja tosiaan itse en voinut sietää valopyssypelejä. oli helkutin puuduttavaa räiskiä kohti ruutua kyllä pelissä pitää voida liikkua. Resident Evilienkin pökkelöliikkuminen oli kuin taivas valopyssyilyyn verrattuna
lainaa
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

26.07.2011 klo 08.41

päättivät sitten laittaa saman nimen kuin sillä hyvällä ps1-tasohyppelyllä
lainaa
hoodee

26.07.2011 klo 12.26

tietty että mahdollisimman moni ajattelee että "hei taas yksi kiva HD-remake"

nimiä on maailmassa niin vähän. ihan niinkuin lahjattomat muusikotkin sanoo että pakko plagioida kun kaikki on jo keksitty
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

26.07.2011 klo 13.49

Tämä on kyllä täysin turha spin-off. Eka Ape Escape oli täyttä rautaa, kun taas kaksi jatko-osaa lähinnä kierrätti samoja esineitä ja asioita. Ape Escape 4 on tiettävästi työn alla ja elättelen toiveita, että Move toisi pääsarjaan uutta hohtoa.
lainaa
Herp

26.07.2011 klo 19.50

Edelleen hyviä move-pelejä odotellessa
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

27.07.2011 klo 12.34

Ei ole ekan Ape Escapen voittanutta, niitä tehdään nykyään ihan pelkille lapsille..
En kyllä tiedä pystyykö edes lapset nauttimaan näistä.
lainaa
Videopelaaja

Rekisteröitynyt 18.12.2010

28.07.2011 klo 12.46

kaktuz kirjoitti:
päättivät sitten laittaa saman nimen kuin sillä hyvällä ps1-tasohyppelyllä
Kun sarjan ensimmäisen osan nimen asettaa uudelle tuotteelle, se ei koskaan tiedä hyvää.
lainaa

Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova