Tuorein sisältö

Dead Rising 2: Off the Record

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Julkaisupäivä: 14.10.2011
Pelin kotisivut
Jari Tapani Peltonen

21.11.2011 klo 12.11 | Luettu: 10694 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Déjà vu
Dead Rising on Dead Rising. Kun pelasin kamalaa Dead Islandia, telkkarin vieressä lepäsi kolme Dead Risingia. Kyllä himotti. Dead Rising ja Dead Rising kuten myös Dead Rising puristavat parhaasta paikasta, mutta myös antavat mellastaa vapaasti. Ota hyllystä shampoopullo ja heitä sillä zombieta, niin se liukastuu. Mitä muuta peliltä tahdot? Et mitään.

Mutta mitä tekee Dead Risingilla, jos sinulla on jo yksi? No, katsokaas, toinen Dead Rising tarjosi uuden tarinan ja maisemat. Tämä oli älykästä! Kolmas Dead Rising ei tarjoa mitään uutta. Tämä on kusetusta.

Sano muikku


Off the Record on setti, jossa ensimmäisen pelin journalisti Frank West sikailee toisen pelin maisemissa seuraillen toisen pelin tarinaa. Esimerkki: Westillä ei ole tytärtä, joten hän etsii itselleen rohtoa zombietautiin. Tadaa. Hilpatihippaa. Joko olet niin täpinöissäsi, että ostat tämän? Paljoa muuta sanottavaa ei ole.

Kuten ensimmäisessä pelissä, West voi ottaa valokuvia, joista saa kokemuspisteitä, jos ne ovat vaikkapa pelottavia tai eroottisia. Pelatkaamme siis ensimmäistä peliä.

Heh, West on hauska mies... Kerrankin hän pukeutui mekkoon ja lähti huitomaan moottorisahalla! Dead Rising 2:n päähenkilö Chuck Greene oli myös hassu. Hän tykkäsi ajella Ben Zyskowicz -lasit naamalla tyttöjen kolmipyörällä! Ottia tuota, en muista, onko ensimmäisessä pelissä kolmipyörää. Nyt se ainakin on mahdollista, että West ajelee sillä. Hameessa. Jauzaa.

Invaasio anukseen


Moninpeli on poistettu yhteistyömahdollisuutta lukuunottamatta. Väitetysti "moninpelin korvaa" hiekkalaatikkotila, joka on peruspeli ilman aikarajoja, kiirettä, tarinaa, jännitystä, sielua ja niin päin pois. Muutamia yksinkertaisia lisähaasteita löytyy. Pääsemme tappamaan nopeasti ja tekemään muuta, mitä teimme aiemmin ilman stressiä, tai merkityksellisen stressin kera.

Käynnistäessäsi hiekkalaatikkotilan suuntaat tietenkin pienelle uudelle alueelle, joka on huvipuisto Uranus Zone. Jotta et kokisi uutta sisältöä 20 minuutissa, alueen haasteet aktivoituvat vasta, kun olet tappanut tuhansia zombeja, eli kelloni mukaan, oho, eivät koskaan. Pidin kyllä Uranus Zonesta. Syyt olivat pääasiassa vanhoja, mutta on uusiakin kourallinen. Voit kokemuspisteiden tähden hutkia nuijalla mekaanisia myyriä, tai ammuskella kojujen pahvihirviöitä. Rajummat puistovehkeet avaavat uusia mahdollisuuksia leikkiä zombeilla. Eräs uusi tappoväline on avaruusolentojen anaaliluotain. Siihen kuuluvat blörts ja slurp -ääniefektit. Heh.

Eräs harvoista uusista komboaseista syntyy, kun yhdistät naamarin ja jalokiviä. Saat kypärän, joka sylkee tapposäteitä. Vai niin. Komboaseiden huumori perustuu logiikkaan. Harava, joka antaa tujakoita sähköshokkeja siihen kytketyn akun vuoksi, on huumoria. Tapponaamari on japanilaista huumoria, millä ei ole mitään tekemistä huumorin kanssa.

Lypsyllä


Isällinen surmanajaja oli kiva johtohahmo. Off the Record täten tahraa hyvät muistot. Rakastan ja suosittelen Dead Risingeja, mutta kun samaa peliä pitää pelata uudestaan ennen sydämeen kehittynyttä nostalgiaa, rakkauden ionit vaihtavat varausta. Vihattavaa sarjasta tunnetusti löytyy: grafiikka on zombiemääristä johtuen karua ja tökkivää, lataustauoissa kestää, pomotaistelut ovat epäreiluja. Uusi alue olisi kahden euron arvoinen ladattavana lisäsisältönä, mutta mitään muuta en ottaisi ilmaiseksikaan, vaikka siis jo otinkin, mutta kuitenkin.

Kahden euron lisäsisältö on Capcomin politiikan mukaan sellaista laatuviihdettä, kuin palomiehen puku ja kestävämpi kirves. Tätä on taas kaupan, vaikkei mitään uutta tahdo löytyä itse pelistä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen

Dead Rising 2: Off the Record (Xbox 360)

Teknomiesten albumeilta löytyy sellaisia hyödyttömiä bonuskappaleita kuin "Hittibiisi (Cuulduud disco megamix)". Off the Record on "Dead Rising 2 (Cuulduud disco megamix)".
  • Dead Rising 2
  • Blörts ja slurps
  • Huvipuisto sopii tunnelmaan
  • Peli on jo koettu parempana versiona
  • Siinä versiossa olisi ollut hiottavaakin
< Battlefield 3... The Legend of Zelda:... >

Keskustelut (6 viestiä)

Kaappis

Rekisteröitynyt 13.10.2008

21.11.2011 klo 12.49

Kumpaako suosittelet sellaiselle, joka ei ole kakkosta vielä pelannut?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.11.2011 klo 13.03 2 tykkää tästä

Kaappis kirjoitti:
Kumpaako suosittelet sellaiselle, joka ei ole kakkosta vielä pelannut?


Alkuperäistä kakkosta periaatteen, hinnan ja päähenkilön vuoksi.
lainaa
boyscoutcapcom

21.11.2011 klo 13.21

Eiköhän tuo suositus tullut aika ilmiselvästi esille.

Nyt olis vaan kiva kuulla mitä ne "aikarajat pois" tyypit ovat mieltä tuosta hiekkalaatikosta. Itselleni koko pelin innovaatio ja idea oli siinä aikarajassa joten tyhmältä kuulostaa

Capcom on capcom facenaama
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.11.2011 klo 13.48

Itse taas pidin paljon enemmän Westistä kuin kakkosen mopopellestä, siksi tämäkin kiinnostaa.
lainaa
hiphei

21.11.2011 klo 15.46

manu kirjoitti:
Itse taas pidin paljon enemmän Westistä kuin kakkosen mopopellestä, siksi tämäkin kiinnostaa.


kiinnostaa? eli et ole kokeillut otr:a?

meinaan että ykkösessä Westille oli kirjoitettu kunnon rooli kun taas tässä hän on päälleliimattu ukko joka etäisesti muistuttaa Frankia. ja kaikki off the record eli kolmosen saapuessa millään ei ole merkitystä
lainaa
joumäänduud

28.04.2014 klo 19.08

Jos Dead Risingin pelailu kiinnostaa niin kolmonen on tietysti sarjan ehdottomasti paras osa, mikäli omistat ulkomailta tuodun Xbox Onen. Näinhän ei useimpien kohdalla ole asia, joten on tyydyttävä alkuperäiseen DR2:teen, koska se on hiottu ja monipuolistettu versio ykkösestä paremmilla grafiikoilla ja enemmällä huumorilla. Otr sen sijaan on arvostelun mukainen rahastuspökäle jota ei voi suositella kenellekkään. Jos välttämättä haluaa pelata Frank Westillä, pelaa ykköstä. Paitsi jos et omista Xbox 360:stä. Silloin ainoa mahdollisuutesi on Dead Rising 2 eikä muita oikeastaan kaipaakkaan koska se on vaan niin loistava.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova