Tuorein sisältö

Battlefield 3

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Sotapelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-24
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: DICE
Julkaisija: Electronic Arts
Pelin kotisivut
Jarkko Rotstén

11.11.2011 klo 11.11 | Luettu: 34271 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Vuoden jämerin taistelutanner on verkossa.
Mielipideasioista ei tunnetusti ole erityisen antoisaa kiistellä, sillä moisesta harvemmin päästään oikein minkäänlaiseen lopputulokseen. Battlefieldit ja Call of Dutyt ovat molemmat varsin ansiokkaita ja huikean hienosti menestyneitä pelisarjoja, joilla on omat vihaajansa, mutta sitäkin enemmän todella uskollisia faneja. Itse lukeudun ehdottomasti Battlefield-leirin puolelle, mutta en todellakaan moiti CoD-sarjaa maanrakoon, vaikka en suoranaisesti Black Opsia suitsuttanutkaan. Ontuvat hetkensä on ollut BF-sarjallakin – itse en syttynyt lainkaan futuristiseen Battlefield 2142:een, joka tosin sekin sai aikoinaan pääasiassa kehuja osakseen.


Battlefield 2 ja sen lisäosa Special Forces ovat oikeastaan Operation Flashpointin lisäksi ainoat nettiräiskintäpelit, joita tuli aktiivisimpina PC-aikoinani mätettyä oikein olan takaa. Veikkaanpa, että muutkin OFP- ja ArmA-taustan omaavat pelaajat ovat saattaneet hieman hymähdellä puheista, että Battlefield-sarja olisi markkinoiden realistisin räiskintä. Realismista en niinkään tiedä, mutta laajat kentät luovat eittämättä oivat puitteet luoda pykälää monipuolisempia strategioita vastapuolen päihittämiseksi.

Päättömällä sinkohippa-meiningillä ei yleensä pitkälle pötkitä, vaan voittajaksi selviytyy se pisimmän kärsivällisyyden omaava joukkue. Parhaimmillaan Battlefieldit ovatkin silloin, kun koko porukka puhkuu yhteen hiileen tiiviinä ryhmänä. Yksinäisille susillekin on toisaalta pelissä paikkansa - vaikkapa nyt tarkka-ampujina. Sooloilijana pystyy myös livahtamaan vaivihkaa vihollisen takalinjaan tekemään pahojaan sillä välin, kun nämä keskittyvät pysäyttämään useampipäistä solttupoppoota toisaalla.

Yksin aina ontuvampiAi niin, onhan mukana myös tosiaan yksinpelikampanja. Siinä missä moninpeli tuntui toimivan testijakson aikana varsin sujuvasti ilman isompaa huomauteltavaa, ilmeni yksinpelissä hupsuja pikkubugeja siellä täällä pitkin matkaa. Vaikka yksinpelissä on hyvätkin hetkensä, se tuntuu kuitenkin selvästi moninpeliä viimeistelemättömämmältä. Ymmärrän kyllä, miksi asia on kerrankin näin päin - multiplayerin takiahan tämä peli ostetaan, eikä niinkään huikaisevan yksinpelikokemuksen.

Yksinpeli on turhan skriptattu. Liekö uuden Frostbite 2.0 -pelimoottorin loihtimat upeaakin upeammat maisemat vieneet pelikoneesta tehot sen verran tehokkaasti, että tekoälylle ei ole jäänyt tilaa temmeltää. Useampaan kertaan löysin itseni tilanteesta, jossa vihollisia lappasi jo ampumieni tilalle loppumattomasti, kun en älynnyt liikkua seuraavaan näkymättömään tarkastuspisteeseen. Yksinpeli on luonteeltaan täysin eri eläin kuin moninpeli. Moninpeli antaa pelaajalle varsin avokätisesti mahdollisuuden päättää itse, miten tilanteista selvitään. Yksinpeli taas tarjoaa pelaajalle lähinnä ennalta määrätyn polun, jota on kuljettava varsin orjallisesti. Kokonaisuutena lyhyenlännän yksinpelin haluaa läpäisyn jälkeen lähinnä unohtaa ja sysätä varsin nopeasti taka-alalle, kun kerran tarjolla on sentään vaihtoehtoisesti vuoden juhlavinta virtuaalisodankäyntiä verkossa.

Ongelmia koodissaValitettavasti verkkopeliin pääsemisen kanssa on ollut alkumetreillä jonkin verran ongelmia niin PC-puolella ihanaisen Originin johdosta, kuin Xboxillakin viallisten (?) moninpelikoodien johdosta. Itsellenikin osui sökö koodinpätkä, joka lähti sittemmin kyllä viikkoa myöhemmin toimimaan. Ei lopultakaan selvinnyt, auttoiko tähän puhelu EA:n nuivahkoon tukipuhelimeen, jonka mielestä syy oli ehdottomasti minun päässäni. Olin kuulemma sotkenut Xbox 360:n ja Playstation 3:n EA-tilini syöttäessäni koodia peliin. En tosin saanut vastausta siihen, että kuinka kummassa moinen on edes mahdollista, kun peli kuitenkin automaattisesti etsii EA-tilin kyseisen konsolin gamertagin perusteella. Alkukompuroinnin jälkeen pelaaminen on ollut sentään ongelmatonta. Käytetyn pelin ostajan kannattaa kuitenkin huomioida, että uusi moninpelikoodi maksaa 800 MS-pistettä.

Pelillisesti on vaikeaa nimetä kovinkaan montaa merkittävää uudistusta, joita Battlefield 3 tarjoaisi edellisiin osiin nähden, eikä tämä suuresti haittaa, koska paketti on ollut niin sanotusti kasassa jo ennestään. Yksi ehkä oleellisin uudistus, tai pikemminkin ominaisuuden comeback, lienee se, että sotilas kykenee jälleen painamaan turpansa turpeeseen, eli ryömimään. Tämä tekee etenkin tarkka-ampujan hommasta huomattavasti miellyttävämpää ja piiloutumisesta helpompaa. Noin muuten ehdottomasti silmäänpistävin uudistus on huikean hieno grafiikka. PC-puolella vaaditaan käsittääkseni varsin tymäkkää rautaa alle pelin sujuvaa pyöritystä varten. Konsolipuolella ruudunpäivityksen suhteen en häiritsevään nykimiseen törmännyt kertaakaan.

Best Friends Forever <3Erona PC-version 64 pelaajan rajoitukseen konsoleilla peliin mahtuu vain 24 innokasta sotijaa. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni erityisen häiritsevää, sillä kentät on suunniteltu siten, että yksinäiseksi pelaaja ei oloaan täydellä serverillä tunne missään vaiheessa. Pikemminkin voisin kuvitella, että jos samalla tantereella temmeltäisi peräti 64 pelaajaa, olisi pelin tunnelma huomattavasti rivakampi ja siten lähempänä aivotonta ammushippaa. Tämä toki riippuu hieman kentän luonteestakin. Tarjolla on ahtaampia käytäviä sisältäviä kaupunkikenttiä, mutta myös huomattavasti tilavampia maastokenttiä, jotka osoittautuivat omiksi lemppareiksini. Toki kaupunkisodassakin on puolensa, mutta itse tarkkuuskiväärin ystävänä arvostin mahdollisuutta ottaa viholliseen hiukan etäisyyttä ja hakeutua johonkin sopivan rauhalliseen pusikkoon kytikselle.

Moninpelitiloja on useita, joista kuitenkin lipunryöstölle läheistä sukua oleva Conquest lie ylivoimaisesti suosituin. Deathmatch erilaisine variaatioineen on myös tarjolla sen sorttisesta toiminnasta diggaaville. Toinen suosittu pelitila on Rush, jossa toinen joukkue pyrkii tuhoamaan vastapuolelta tietyt strategiset kohteet voittaakseen matsin. Kyseisellä pelitilalla on aika vähän yhteistä kanadalaisen progemusan dinosaurusbändin kanssa, mitä nyt molemmat viihdyttävät yleisöään isolla kädellä.

Vasen koukku


Yksi moninpelin isoista koukuista on hahmokehityksen myötä lisääntyvä ase- ja tarvikearsenaali. Quickplayllä valituilla servereillä alkumetrit tuntuvat välillä kevyeltä mopotukselta, kun itsellä on onnettomat tussarit ilman mitään ylimääräisiä leluja ja muut, +25-tason jermut napsivat henkeä pois minkä ehtivät. Sinänsä olisin ehkä toivonut pääseväni nyyppänä pelaamaan muiden tasoisteni kanssa samoille servereille, mutta tämän sorttista jaottelua peli ei tunnu tekevän. Onhan tällainen ratkaisu omiaan antamaan pelaajalle lisäpotkua ansaita tarpeeksi pisteitä saadakseen itselleenkin noita epäreiluuden rajoilla keikkuvia kekkeitä, kuten pimeänäkökiikareita ja lasertähtäimiä. Omalla verkkaisella pelitahdillani etenin urallani suunnilleen tason per tunti, joten tasokatto tuskin tulee vastaan peruspelaajalla aivan pienessä hetkessä.

Se pieni suuri asia, joka monessa muussa pelissä häiritsee puolivillaisena toteutuksena, on Battlefieldissä varsin kohdallaan - nimittäin ajoneuvojen hallinta. Kulkupelit näyttelevät pelissä liki yhtä suurta osaa kuin jalkaväki. Suihkuhävittäjille kentät ovat mielestäni edelleen hiukan liian pieniä, mutta helikopterit, tankit ja muut ajopelit ovat laajemmissa kentissä jopa välttämättömiä, jotta pelaaja pääsee sinne, missä tapahtuu, ennen kuin tapahtumat siirtyvät seuraavaan paikkaan.

Battlefield 3 on verkkopelinä tasapainoinen ja superviihdyttävä pelijulkaisu, joka saa työssäkäyvän perheellisen toivomaan hartaasti, että vuorokaudessa olisi enemmän (peli-)tunteja. Moninpeli on niin laadukas, että edes puolivillainen yksinpeli ei saa pisteitä putoamaan rankasti.

V2.fi | Jarkko Rotstén

Battlefield 3 (Xbox 360)

Vuoden paras moninpeli. Piste. Mukana tulee myös yksinpeli, jonka vuoksi peliä tuskin kannattaa pelkästään täyteen hintaan ostaa. Verkkopelin vuoksi sen sijaan – voi kyllä!
  • Moninpelin tunnelma
  • Uskomaton grafiikka
  • Vahva koukutus
  • Yksinpelin keveys ja rajoittuneisuus
  • Quickplay arpoo moninpeliin epätasaisia tiimejä
  • Oman vapaa-ajan rajallisuus
< The Sims 3 : Pets... Dead Rising 2: Off t... >

Keskustelut (31 viestiä)

QUADPOWER

11.11.2011 klo 13.40 2 tykkää tästä

Hah, jotku siis ihan tosissaan pelaavat BF3:a konsoleilla :D Grafiikka niin rumaa ja karkeaa että itkettää ja vain 24 pelaajaa, ei käy katteex :D
lainaa
Flits

11.11.2011 klo 14.02

Ei kannata konsolille hommata. PC:llä kyllä täyttä rautaa ja näyttaa Ultralla pelattaessa upealta. Ei taas tarvitse hetkeen muita fps pelejä. MW3 ei tosiaan jaksa kiinnostaa, kun TAAS sellaisen tekivät. Eipä noita kahta peliä varsinaisesti enää voi verrata sen verta ollaan multiplayerissä jo menty eri suuntaan, joten jätetään se turha Vs. väittely sikseen. Jos pitää CoDeista niin hyllyyn vaan ei se päätä pahenna. Itse ehdottomasti suosittelen BF3:sta.

Eikä muuten tosiaan vaadi liikaa aikaa. Kerran päivässä voi hyvin käydä ottamassa puolentunnin erän ja hauskaa on.
lainaa
Pioneeri

Rekisteröitynyt 09.08.2009

11.11.2011 klo 14.03

QUADPOWER kirjoitti:
Hah, jotku siis ihan tosissaan pelaavat BF3:a konsoleilla :D Grafiikka niin rumaa ja karkeaa että itkettää ja vain 24 pelaajaa, ei käy katteex :D


Itse olisin ostanut PCeelle jos koneessa riittäisi paukut mutta kun ei riitä niin ostin plegelle eikä se mikään huono ole silläkään vaikka grafiikat nyt eivät olekkaan terävintä kärkeä mutta ihan siedettävät (ja minusta grafiikat ovat toissijainen asia jos laatu ja sisältö ovat kohdillaan.) ja pelaaja rajoitus tosiaan ei haittaa mitään varsinkaan pienemmissä kentissä hyvä vaan että jää ADHD räiskintä pois.

Itsekkin olen tarkkaampuja mutten cämpperi liikkeessä ollaan ja se on aina ollut bäfissä hienointa että saa rauhassa keksiä parhaan tavan lyödä kapuloita vihollisen rattaisiin esim lyödä spawnpaikan vihollisen selustaan.

Yksinpeli oli surkea eikä siitä sen enempiä.

85/100.

Ps.Minustakin BF 2142 oli surkea.
lainaa
pelit_tilaaja

11.11.2011 klo 15.07 1 tykkää tästä

Itselläni PC:llä ja max settings, mutta mitä nyt kaverilla tuli katsottua, niin ei se PS3 ruma ole. Selvästi häviää PC:lle, mutta silti varsin hyvää settiä.

Itse antaisini pelille arvosanaksi 8½/10
lainaa
stalker

11.11.2011 klo 16.08


Arvostelialle tiedoksi että PC:llä kartat on isompia, joten mitään "aivotonta ammushippaa" ei esimerkiksi operation firestormissa tai kharg islandissa ole. Tottakai on se metro joka on hirveää 63 muun pelaajan kanssa, siinähän ei ole mitään järkeä...

lainaa
anti-sankari

11.11.2011 klo 16.08

Peli lähtee gamestoppiin vaihtoon kuhan jaksaa siellä käydä.. Aivan turha ostos Ps3:lle.

Tietenkään ei mokkulalla pitkälle pötkitä nettipelaamisessa, campaignkin kaatuu joka välinäytöksen jälkeen, joten pelin muutkaan bugit ei paljoa naurata.

En osta nykysukupolven räiskintäpelejä enää koskaan.
lainaa
teuvohakkarainen

11.11.2011 klo 16.29

Ammunnat muutenkin konsolille ovat ihan hanurista.
lainaa
sherlockki

11.11.2011 klo 16.42

QUADPOWER kirjoitti:
Hah, jotku siis ihan tosissaan pelaavat BF3:a konsoleilla :D

Enemmän pelaajia kuin pc:llä...

MW3:sen julkaisu ja iwnetti toimi muuten ihmeen hyvin verrattuna originin ja bf3:sen lukemattomiin ongelmiin (tosin pc-pelaajien pitäisi viimeistään tässä vaiheessa olla jo tottuneita siihen että pelit eivät julkaisussa toimi...)
lainaa
SGTBarnes

11.11.2011 klo 16.49

Yksinpeli ihan ok, mutta moninpeli = paras pelikokemus ikinä.
Melkein uskaltaa jo sanoa että paras peli ikinä. (BF2 piti tätä pyhää paikkaa hallussaan aikaisemmin.)
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

11.11.2011 klo 18.16

Beta pyöri PC:llä high-asetuksilla melko tasaisesti silloin tällöin hieman köhien. Päädyin kuitenkin PS3-versioon, jotta pääsi kaverin kanssa pelailemaan ja en ole pettynyt valintaani. Rank 30 paukahti tänään mittariin ja meno sen kuin paranee. Vielä on oikeastaan Engineerin lisäksi kaikki muut hahmoluokat täysin kokematta. Tai no Assaultilla on tullut nyt vähäsen pelailtua, mutta Supportinkin pisteet näyttää vielä täyttä nollaa. Odotan myös innolla, kun maltan vaihtaa pelityyliä ja saan alkaa Reconilla sniputtamaan. :)

Grafiikka on nettiräiskinnöistä Killzone 2:n ja Uncharted 2:n (kolmosta en ole vielä kummastakaan pelistä netissä kokeillut) jälkeen parasta, mitä PS3:lla on tarjota ja varmasti Xbox 360:llä aivan kärkikastia. Pelattavuus toimii ja itse pelituntuma on täydellinen. BFBC2:n vannoutuneena Hardcore-muodon tukijana ihmettelin itsekin, että Normal-muoto iski lujempaa tässä BF3:ssa. HC:tä on tullut kokeiltua vain pari peliä ja heti takasin Normaliin, hyh. Aseita on todella paljon ja varsinkin niiden lisäosia riittää kokeiltavaksi. Peli myös palkitsee kiitettävästi jaellen koko ajan uusia vempaimia aseisiin liitettäviksi.

Isoimmat kartat tuntuvat paikoin tyhjiltä 24 pelaajalla. Tämän takia enemmän CoD-tyyliset pienemmät kartat (lemppareina Seine Crossing, Grand Bazaar, Operation Metro.. Conquestissa siis) ovat mieleeni, kun niissä saa yleensä aina sen päälle 25 tappoa nakuteltua, kun jossain Caspianissa saa tyytyä tuhoamaan satunnaisia tankkeja. On se kuitenkin kiva, että pelistä löytyy vaihtelua karttojen osalta, joten molemmat käy. Toisinaan tulee vaan fiilis, että johonkin Caspianiin tarvitsis just vaikka 10 pelaajaa lisää, jotta homma toimisi paremmin.

Yksinpeliä oon pelannut muutaman tehtävän. Pitää mennä sekin läpi jossakin vaiheessa, mutta tällä hetkellä kiinnostus on nollassa. Eipä tuo mitenkään säväyttänyt. Bugittaa välillä kivasti niin, että tulee yhen osuman kuolemia, joihin ei auta kuin pelin uudelleenkäynnistäminen. Ilman bugejakin hengenlähtö on herkässä Normal-vaikeustasollakin.

Co-op'kin löytyy ja se on kiva plussa. Suurimpana miinuksena tehtävien hyvin vähäinen määrä ja lyhyt kesto. Tommonen mukava boonus tuohon peliin, mutta ei tuo kummoisesti pelattavaa. Pari tuntia lisää ehkä.

Ja nyt vain odotellaan Back to Karkandia, jossa 10 uutta asetta, uusia kulkuneuvoja ja ne odotetut 4 klassikkokarttaa. :)

Pelille antaisin (PS3-versio siis) tässä vaiheessa pisteiksi 93/100.
lainaa
s0le

Rekisteröitynyt 27.09.2009

12.11.2011 klo 00.57

Ihan hyvä peli pelattavuudeltaan ja grafiikoilta vaikka pitääkin pelaa lowlla. (piirtoetäisyys on ultralla) :) Jotenkin tuntuu että tämä peli on sellanen jossa parhaan koneen omistaja on voitolla 1v1 -tilanteissa. Mitä mappeihin tulee niin kyllä sielläkin on sitä ADHD-campäystä ihan tarpeeksi pullonkauloissa (Bazaar ja Metro, MITÄ V****A DICE ?). Rokut lentelee ihan kyllästymiseen asti. Heti kun yks niitä spämmää niin kyllä pitää maksaa takas samalla mitalla ja sitten kaikki ampuu niillä. Battlelog on kyllä sellasta biisoni ripulia että en voi uskoa miten sellasta voi tehdä vuonna 2011 (Ai niin sosiaalinen media, tuo syöpä ja häpeä).

Peliin tullut myös 2 viime päivän aikana ihme trendi. Kaikki siistit skidit pelaa F2000 + IR + grip +silu/HB. varmaan 5535665 kuolemaa tostakin tullu -.-.

Mutta ohan tämä kivaa vaihtelua CoDiin (CoD 4 ftw silti !) jota on tullu pelattua ny 4 viime vuoden aikana ainoana FPS:nä.
lainaa
Davehammer

12.11.2011 klo 11.13

Oston bäfän plegelle siinä uskossa, että peli olisi siedettävä. NO EI OLE! Aivan tautisen rumaa ja pelikelvotonta kuraa. Menee pleikkari myyntiin ja kasaan itselleni kunnon pc:n. Rahaahan siihen menee, mutta ajattelen sen niin, että se raha, joka meni ps3:n hankkimiseen julkaisussa kerrottuna kolmella on pätevä hinta pc:lle, jolla tekee kolme kertaa enemmän juttuja mitä konsolilla. Maksan laskut, kirjoitan graduani ja pelaan. Tähän tietysti vielä päälle se pelaaminen, joka on huomattavasti miellyttävää kunnon resoluutiolla ja edustavalla ulkoasulla.
lainaa
TaikaTatti

Rekisteröitynyt 01.12.2010

12.11.2011 klo 12.32

Itsellä tuli ostettua boxille ja hyvältä vaikuttaa. Eipä noista grafiikoista ja lisäpelaajista nii suurta muutosta tulisi että hankkisin pc:lle, ainakaan lähiaikoina. Mukavaa pelattavaa jopa 5 vuottavanhalla telkkarilla :)
lainaa
asdasdasdasd

12.11.2011 klo 16.20

+Aika perus BF

-Grafiikat
-Yksinpeli
-Tylsä
-Ennennäkemätöntä ja käsittämätöntä kusemista

Vaikee päättää oliko huono ostos vai ei. Ei, en ole CoD-pelaaja. BC2 oli aivan loistava peli ja BF2:stakin on ollut kiva tykkittää aina ajoittain. Yksinpeli Bf3:sessa oli tietysti kauheata kuraa, jota nyt ei ainakaan helpota se että DICE mainosti 12 tuntista ja tosi hienoa yksinpeliä. Olihan siinä kieltämättä pari tosi eeppistä kohtaa, mut ei ne hirveesti pelasta. Lähinnä vaan pahensi asioita, koska huomas et parempaan olis ollu potentiaalia, mutta ilmeisesti vanhakunnon laiskuus iski. Laiskuudesta tulee muuten mieleen yks toinenkin räiskintäpelejä tuunaava firma... Ei se DICE:kään sen parempi ole, valehtelee suoraan päin naamaa.

Nettipeli on ihan kiva, siinäpä se. Tosin eipä kauheesti säväytä kun ostin julkasupäivänä ja oon tähän mennessä pelannu 13 tuntia. Aika naurettavan vähän on innostusta pelata siihen nähden että tää kuulemma on maailman parasnettiräiskintä, ikinä. BC2:sta tykitin julkasun jälkeen samassa ajassa varmaan viisi kertaa enemmän. Ei tää peli vaan ole mielenkiintoinen.

Grafiikat on varmaan hienot jos on supetietokone. Mulla ei ole, mulla on hyvä tietokone, joka pyörittää esim. Crysistä ja Far Cry 2:sta melkein täysillä ja näyttää aivan upealta. BF3 pyörii mediumilla ja näyttää kauheelta paskalta. Pelin grafiikka ei oikeen tue logikkaa; supertietokoneella BF3 näyttää superhyvältä, hyvällä tietokoneella taas paskalta. Ja lagaa vaikka grafiikat vetäis kuinka alas. Sit on kans se kiva "ominaisuus" että mä en voi laittaa peliä pyörimään ideaali resolla, koska peli ei tue (ainakaan mulla) 1920x1080 resoa 60Hz:n taajudella, joka nyt on aivan käsittämätöntä. Miten voi mitenkään ryssiä tälläsessä megapelissä asiat noin pahasti?

Lagin takia netissäkään ei voi pelata kuin snipulla kämppien kuin vastapelaajat saa jokaisessa lähitaistelutilanteessa sekunnin etulyöntiaseman mua vastaan. Siinä on aika vaikee ampuu ketään. Co-opin muutama tehtävä oli oikeesti jopa hauskoja (esim. se eka puolustustehtävä, jossa sai sentään vähän kaivattua vapautta), mut taas ne loput oliki sit yhtä tyhjän kanssa. Neljä mun kaveria on ostanut tän pelin ja kaks niistä on jo kahessa viikossa myyny sen pois, voi tosta jo jotain johtopäätöksiä vetää...

Pettymys, mutta en ole kyllä ostamassa MW3:stakaan. Mitäköhän räiskintää sitä loppuvuoden pelais?
lainaa
lokkipuistonkenraali

12.11.2011 klo 23.41

Batllefield 3 työntää Codit maanrakoon
lainaa
gangsta

12.11.2011 klo 23.43

itse pelasin enne codia mut kyl batlefield 3 vie kaikki codi 100-0
lainaa
fic

13.11.2011 klo 15.10

asdasdasdasd kirjoitti:
Pettymys, mutta en ole kyllä ostamassa MW3:stakaan. Mitäköhän räiskintää sitä loppuvuoden pelais?


Taitaa ihan koneessasi olla vika. Omallani pyöri mediumilla ja makoisalta se näytti. Ja miksi pitää räiskintää pelata, kokeilepa jotain muuta genreä välillä. :|
lainaa
Uppmas

13.11.2011 klo 15.37

Omalla kohdalla tämä peli oli varsinainen pettymys. BC2:hta pelanneena en kokenut tässä pelissä mitään merkittävää uutta.
Ja omasta mielestä tämä on jopa tylsempi kuin BC2. Itse en ymmärrä, ei tuo todellakaan mielestäni ole vuoden nettiräiskintä.

+Mahtavat grafiikat, äänet ja tuhoutuvuus
+Ison skaalan sotaa

-Yksinpelistä tuli halpa CoD-kopio = putkiräiskintä
-Tuntuu tylsältä edellisen jälkeen, nähty on

85/100

Jos uutena tule Battlefield-sarjaan, niin varmasti kiinnostaa, mutta Bäfää pelainneille ehkä jo hieman tuttu.
lainaa
xbottiko

14.11.2011 klo 08.23

Voisikos joskus arvostella muitakin kuin pelkkiä 360 versioita?

PC pesee tän 100-0 ja ps3 versiokin edellä Silti valitaan aina se paskin 360.

lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

14.11.2011 klo 13.20

xbottiko kirjoitti:
Voisikos joskus arvostella muitakin kuin pelkkiä 360 versioita?

Ei taida olla toimituksella paljon sanavaltaa minkä version sattuvat saamaan :/.
lainaa
jee

14.11.2011 klo 14.24

aivan mahtava peli, ei voi muuta sanoa
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

14.11.2011 klo 16.41

Sir_Rymylys kirjoitti:
xbottiko kirjoitti:
Voisikos joskus arvostella muitakin kuin pelkkiä 360 versioita?

Ei taida olla toimituksella paljon sanavaltaa minkä version sattuvat saamaan :/.
En sano tämän tapauksen kohdalla, mutta voisi luulla, että toimituksessa harrastetaan pelejä työn ulkopuolella ja joku saattaisi hankkia esim. omaan käyttöönsä eri versioita multiplattareista nii voisivat sitten vaikka lyödä jonku lyhyen kommentin siitä toisesta versiostakin jos siitä on mainittavaa(eli pääosin PC version ero konsoliin ihan kokemuksen pohjalta).
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

16.11.2011 klo 21.05 1 tykkää tästä

En tykkää pelata räiskintää PCllä, koska se on liian helppoa, ei en tarkoita, että olisin hyvä vaan vastapuolen pelaajat on liian hyviä
lainaa
Hifisti

Rekisteröitynyt 26.03.2008

16.11.2011 klo 22.24

Ylläri pylläri, PC:llä ainakin 200 kertaa parempi kuin konsoleilla ja nyt puhun ihan omasta kokemuksesta. Ei vaadi mitään älyttömiä pyöriäkseen PC:llä hyvillä grafiikka -asetuksilla ja hyvällä ruudunpäivityksellä, tämän lisäksi vielä 64 pelaajan taistelut niin avot. Ja tietty hiiri+näppis on luonnollisesti parempi FPS -pelejä pelatessa. Myös piirtoetäisyys on tämmöisissä peleissä tärkeä ja PC vie siinäkin 100-0. PC -versio BF3:sta on mulle vuoden peli.
lainaa
Jarkko

17.11.2011 klo 14.37 1 tykkää tästä

perato kirjoitti:
Sir_Rymylys kirjoitti:
xbottiko kirjoitti:
Voisikos joskus arvostella muitakin kuin pelkkiä 360 versioita?

Ei taida olla toimituksella paljon sanavaltaa minkä version sattuvat saamaan :/.
En sano tämän tapauksen kohdalla, mutta voisi luulla, että toimituksessa harrastetaan pelejä työn ulkopuolella ja joku saattaisi hankkia esim. omaan käyttöönsä eri versioita multiplattareista nii voisivat sitten vaikka lyödä jonku lyhyen kommentin siitä toisesta versiostakin jos siitä on mainittavaa(eli pääosin PC version ero konsoliin ihan kokemuksen pohjalta).


Ne versiot tosiaan arvostellaan, joita maahantuojat meille lähettävät. Jos pelistä tulee arvostelukappale Xboxille, en todella osta pelistä eri versiota ihan vain vertailun vuoksi. Ei tämä ihan niin rahakasta hommaa ole, että moiseen olisi varaa, eikä meikäläisen PC ole pelikunnossa kuitenkaan ;-)

Muiden muassa tämän pelin kohdalla lienee kuitenkin aivan sama, minkä version arvostelee. Kuten arvostelun luettua käy toivon mukaan kaikille selväksi, nyt arvosteltu Xbox 360-versio on todella näyttävä, pyörii hienosti eikä nettipelissä tunnu olevan suuria ongelmia. En nyt oikein näe syytä, miksi peli ansaitsisi enemmän pisteitä jollain muulla alustalla. Ohjauspoliittisesti olen itse pädimiehiä, joten sekään ei antamaani pistemäärään (joka perustuu vahvasti omaan mielipiteeseeni) vaikuta.

Väittäisin kyllä, että varsin suuri osa arvostelemistani peleistä on ollut PS3-versioita. Kieltämättä kuluneen parin kuukauden sisällä on tullut ehkä enemmän boksipelejä, mutta ainakin promopelihyllyni pitää sisällään huomattavasti enemmän PS3-pelejä :)
lainaa
tyhmätXbotit

25.11.2011 klo 11.31

Juu ei me mitään konsoliversioita tueta bäfärien kohdalla. Ja jos joku väittää ettei tämä ole konsoleilla TODELLA ruma kun vertaa pc versuun ultralla, on melko tollisko.
lainaa
Kuningas

07.12.2011 klo 11.44

Menkää kaikki cod nörtit maanrakoo sillä BF3 (PC) vie kaikki sotapelit kuin pässiä narussa!!!
Ps3 versio on pelkkä vitsi ja sen perusteella ei pitäisi tuomita. Hahahaha naurattaa kun pitää alkaa vertailemaan codia -> BF??? sama asia kuin vertaisi ripulia -> suklaalevyyn. kiitos ja näkemiin trololololol...

L2P or get a fucking life.
lainaa
Suru

08.12.2011 klo 09.47

Ei pahemmin ole tullut kommentteja pelin bugisuudesta, joten siitä sananen.

Ikävä "BF3.exe has stopped working" iski naamaan pari ekaa päivää, eikä netistä löytynyt apua edes sieltä viralliselta foorumilta. Kovasti neuvoja sieltä löytyi, kuten myös itkua samasta ongelmasta ja muista pelin kaatumisista ja moninpelin katkeamisista.

Tiedä sitten auttoiko joku vinkki, vai oliko minulla alunperinkin ongelmana vain Xfire, joka ainakin vielä aiheuttaa tuon saman ongelman.

Yksinpelin bugisuus ei hirveästi haitannut, tosin viimeisessä tehtävässä vastustaja oli näkymätön. Haittasi "hieman" pelikokemusta kun näkymätön vihollinen on lähikamppailussa. No tehtävä uudelleen niin sai tuonkin muutaman hassun tunnin kesken jääneen tarinan läpi.

Co-op on hauskaa, mutta toinen ensimmäisistä (Fire in the Sky, helikopteritehtävä) ei millään mennyt läpi. Jäljellä oli vain ryhmän saattaminen takaisin, mutta pari solttua jää seisomaan kuljetushekon viereen hoomoilasena. No ainakin sai harjoitella hekoilua.. heh heh. Keskustelu tiimikaverin kanssa olisi todella tarpeen.
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

12.12.2011 klo 22.21

QUADPOWER kirjoitti:
Hah, jotku siis ihan tosissaan pelaavat BF3:a konsoleilla :D Grafiikka niin rumaa ja karkeaa että itkettää ja vain 24 pelaajaa, ei käy katteex :D
Mee takas RR, senkin homo
lainaa
HackerAllu

14.02.2012 klo 17.20

Battlefield 3 on siis paskin peli mitä oon ikinä nähnyt, en suosittele T: Allu hacker
lainaa
Sperso

07.07.2012 klo 12.02

Kannattaa PC:lle ostaa. Moninpelissä enemmän pelaajia (max 64 pelaajaa), kun taas konsoleilla on vain max 24 pelaajaa. Ja PC:llä on parempi grafiikka, jos on tarpeeksi tehokas kone.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova