Tuorein sisältö

Johnny English - Uudestisyntynyt

Ensi-ilta: 14.10.2011
Genre: Komedia
Ikäraja: 11
Jari Tapani Peltonen

13.10.2011 klo 10.00 | Luettu: 26367 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ennen kuin sain purkautua kirjallisesti, Johnny English oli yksi leffa, joka ei ollut pahinta kuonaa, mutta joka pettymyksen vuoksi iski äänihuuliini kuin salmonella. Olen ulostanut jonkun niskaan analyysin siitä, kuinka Johnny English ei vie tilanteita loppuun ja turvautuu huippukohdissakin vitseihin, jotka on nähty identtisinä versioina toisissa valtavirran komedioissa - juuri äsken! Mr. Beanin ollessa ainoa tv-sarja johon voin samaistua, odotin tuohon aikaan enemmän Rowan Atkinsonilta. Luotettavuusrajoitteiset brittilehdet raportoivat, että Atkinson masentui, kun leffasta ei tykätty, mutta tieto kumottiin oikeusjutulla: hän sittenkin naureskeli matkalla pankkiin. Kahdeksan vuotta myöhemmin tehty jatko-osa ei ole yllätys vaan myöhässä.

Johnny English – Uudestisyntynyt on takuutavaraa. Koomikon itsemurha tyyliin The Love Guru teos ei ole, vaan uskoakseni moni perusnormaali tykkää tästä vilpittömästi. Tohelo salainen agentti English on vetäytynyt luostariin häpeää pakoon kuten esimerkiksi Ace Ventura toisen elokuvansa alussa. Yhdentekevästä syystä hän on ainoa mies, joka voi estää uuden kansainvälisen kriisin. Tarina on tarkoituksella vastaava kuin vakavissa tällaisissa, eli luvassa on visiitti kasinolle, takaa-ajoja ja sanailua konniksi tiedettyjen kanssa. Ohjaaja Oliver Parker tekee mitä on tilattu. Liukkaasti etenevä leffa näyttää ja kuulostaa agenttiseikkailulta.

Iskuja sataa munille. Puolustuskyvyttömiä piestään. Klassista kikkaa, jossa kohtaus on vakava päähenkilön venkoilua lukuunottamatta, käytetään innottomasti: English muun muassa temppuilee tuolinsa kanssa. Mielestäni hauskimmassa kohtauksessa mielenrauhaa tavoitteleva English onnistuu pysyttelemään kävelemällä villisti pomppivan parkour-roiston perässä. Vaikka vastaavaa huumoria on nähty, en poikkeuksellisesti osaa kertoa, mistä kohtaus on sellaisenaan varastettu. Muut jutut ovat klisettä kliseen perään.

Näkyvimpänä kestovitsinä raskaasti aseistettu tappajamummo yrittää pysäyttää Englishin. James Bond taisteli armotonta mummoa vastaan jo toisessa elokuvassaan, joten mikäköhän se vitsi oikeastaan on? Myöskään Englishin agenttivarusteet eivät pärjää Bondin arsenaalille ja puhun edelleen vitsikkyydestä. Joo ja niin: Iso-Britannian salaisen palvelun omistaa nykyään Toshiba. Eh heh.

Kuten Salainen agentti 86 elokuvassaan, sankari on nyt "kätevä" yhdistelmä toimintahirmua ja imbesilliä. English kykenee yli-inhimilliseen. Kuitenkin jopa hän, joka nauroi kuollakseen Mitäs me spartalaisten ensi-illassa, tajuaa jutut joita English ei. Bondeille pätkä pärjää siinä, että Atkinsonilla on enemmän brittikarismaa kuin Daniel Craigilla. Patentoitu itserakas Musta kyy -ilme pelastaa paljon.

Paha John Malkovich antoi lisäarvoa viime leffalle, jatko-osalle ei kukaan. Mukana on Gillian Anderson, mutta edes tilaisuutta tienata puoli tähteä bonusta ei käytetä: Mr. Bean ei imuttele Dana Scullya, vaan itseään puolta nuorempaa tusinablondia. Tusinablondi on erikoistunut todellisten aikeiden lukemiseen kasvojen hienovaraisista liikkeistä. Ideaa tietenkin hyödynnetään ei v***u mitenkään.

Johnny English tunnetaan Brasiliassa nimellä Mr. Bean - Um Agente Muito Louco. Atkinson on kalliita autoja rakastava monimiljonääri, jonka taktiikka on pysyä vuosia sivussa ja palata tienaamaan bensarahat naamallaan, joka raportoidusti herättää ihmiset hihkumaan "Bean!" noin kaikkialla paitsi Yhdysvalloissa. Jos jäljellä on kunnianhimon rippeitäkään, hänen kannattaisi kokeilla masentumista ihan oikeasti.


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Piiat... Sebastian Bach - Kic... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (14 viestiä)

Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.10.2011 klo 10.43

Oonko ainoa joka hekotti edes jonkun verran Johnny Englishille? Siis sille ensimmäiselle. Tämän vois katsastaa joskus, kun tulee TV:stä.
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

13.10.2011 klo 13.10

Execta kirjoitti:
Oonko ainoa joka hekotti edes jonkun verran Johnny Englishille? Siis sille ensimmäiselle.

Eeet... Olihan se ihan käypää komediaa vaikkei se nyt genrea mitenkään mullistanutkaan...
lainaa
TatiTheThird

13.10.2011 klo 13.23

Execta kirjoitti:
Oonko ainoa joka hekotti edes jonkun verran Johnny Englishille? Siis sille ensimmäiselle. Tämän vois katsastaa joskus, kun tulee TV:stä.

Et todellakaan. Kyseessähän on yksi hauskimpia leffoja ikinä. Siksi minulla on todella korkeat odotukset jatko-osaa kohtaan.

Oli muuten hyvä arvostelu, vaikka olenkin Peltosen kanssa joissakin asioissa eri mieltä :)
lainaa
hihittelin

13.10.2011 klo 14.24

Kyllä tämäkin oli taattua hyvää Rowan -huumoria, arvostelijan antamat pisteet voi työntää pyllyyn ;)
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

13.10.2011 klo 16.06

TUota en katso, ja ekassa leffa ei vituttanut eikä myöskään naurattanut
lainaa
teuvohakkarainen

14.10.2011 klo 11.21

Tänään menossa kattoo tätä :)
lainaa
Nahkis

Rekisteröitynyt 03.04.2009

14.10.2011 klo 12.03

Kyllähän tämän voisi käydä tsiikaamassa, jos ei muuten niin ihan vaikka vain Gillianin vuoksi :)
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

14.10.2011 klo 23.10

Kävin kattomassa. Ihan kelpöo leffa ja nauratti usessa kohtaa. Häiritsi vain ne katsojat, jostkla tapöutti kokoajan. Ei elokuvissa taputeta.
lainaa
mulder

14.10.2011 klo 23.31

Onko Gillianin perse hyvin esillä täsä komediassa?
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

16.10.2011 klo 14.58

Jaa, pitäsköhän sitä tuhlata ilmaisliput tähän. Rowan Atkinson on kuitenkin niin ihq.
lainaa
hgdflg

17.10.2011 klo 11.25

Kävin katsomassa. Oli se ihan ok mutta suurin osa vitseistä ei naurattanut kauheasti. Pidin ykkösestä paljon enemmän. Siinä tuli naurettua jatkuvasti.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

19.10.2011 klo 12.42

Lichi kirjoitti:
Kävin kattomassa. Ihan kelpöo leffa ja nauratti usessa kohtaa. Häiritsi vain ne katsojat, jostkla tapöutti kokoajan. Ei elokuvissa taputeta.


Tiedän, että jenkit käyttäytyvät kuin apinat elokuvateatterissa, mutta jos tämä paska alkaa tulla suomeenkin, niin saattaa oma elokuvissakäynti jäädä sitten siihen. Ja kun taputus alkaa ihmisistä tuntua luonnolliselta, niin sitten ne alkavat hihkumaan ja kiljumaan seuraavaksi.

Ja mikä muuten on leffan pilkka perussuomalaisia kohtaan, josta iltalehti eilen mesosi lööpeissään?
lainaa
TatiTheThird

19.10.2011 klo 18.26

Mirr5 kirjoitti:
[quote nick="Lichi"]
Ja mikä muuten on leffan pilkka perussuomalaisia kohtaan, josta iltalehti eilen mesosi lööpeissään?

Johnny haukkuu yhessä vaiheessa pahista jytkypökäleeksi. Iltalehti sun muut kirjoittavat ihan mitä sattuu. Kyseessä oli minusta vain pieni pila, joka sekin oli suomentajan vika. Oho, rimmas :D. Joka tapauksessa Iltalehti uutisoi väärin.

Leffa oli muuten hyvä.
lainaa
Tapza

19.10.2011 klo 19.30

Ei taputtamisessa mielestäni mitään vikaa ole, oma elokuvanautintoni ei ainakaan tipu yhtään jos lopputekstien rullatessa jotkut hakkaavat käsiään yhteen. Mikäli pienet ja harmittomat suosionosoitukset riittävät karkoittamaan leffateatterista, niin ehkä sinne ei kannattanut alunperinkään vaivautua.
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova