Tuorein sisältö

Part Time Killer: Dead And Gone

J.A. Kaunisto

03.11.2011 klo 14.02 | Luettu: 5319 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Part Time Killer punkittaa Lahden suunnalta ja homman nimenä on edelleen rennon vaivattomasti amerikan opeilla ja ripauksella hardcorea etenevä asennerock. Mainion Flippin' Beans -kokoonpanon raunioille syntynyt orkesteri julkaisi juuri soolodebyyttinsä mutta jo nyt on pikkukiekkoa markkinoilla. Levyn saatekirje kertoo albumin olevan kunnianosoitus kahden ystävän poismenolle. Bändi on ottanut raskaan aiheen käsittelyyn juuri oikean näkökulman - reipas melodinen punkitus ei syyllisty turhaan synkistelyyn tai ranteet auki -uhitteluun. Part Time Killer tuo yhä mieleen Bad Religionin ja NOFX:n. Pikkukiekon materiaalista kolme viisua on uutta studiomateriaalia ja kaksi siivua akustista liverutistusta.

Studiomateriaali vedetään läpi kiitettävällä asenteella ja viisuissa on riittävästi kiirettä ja melodiakoukkuja. EP-levyn nimibiisi Dead and gone on rento ja muotovaliona laukkaava perinnepunkitus, kertsistä löytyy kyykyttävää voimaa. Into the light vaikuttaa astetta synkemmältä mutta bändi tulee tehokkaasti iholle. Like a ghost ottaa reilummin askelia hardcoren karsinaan, kertsin kohdalle tuupataan toimivaa melodista puhinaa. Akustisissa versioissa kuullaan Dead and gone toistamiseen ja debyyttialbumin mainio 15 minutes of flame - akustiset hehkutukset toimivat yllättävän hyvin, vaikka vieraan kielen ääntäminen on kulmikasta finnengelskaa.

Part Time Killer on bändi, jonka toivoisi saavan laajempaa huomiota myös suuressa maailmassa. Bändin iskuviisut ovat häpeilemättömän tarttuvaa huudatusta mutta siitä huolimatta orkesteri ei sorru kaupallisuuden Pirunperkeleen pauloihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kokopitkää työnäytettä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Missä kuljimme kerra... Neds... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova