Tuorein sisältö

Reverence : The Asthenic Ascension

J.A. Kaunisto

15.06.2012 klo 10.01 | Luettu: 3594 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ranskalaista Candelightille levyttävää Reverencea ei kannata sekoittaa samannimiseen perinteisemmän hevanderin orkesteriin, jossa soittaa myös Savatagesta tuttuja hemmoja. Ranskan tyyppien ohjenuorana on teatraalinen bläkkis lisättynä hienoisilla industrial-huuruilla. Suuremman yhtiön palveluksessa studioaikaa lienee kertynyt enemmän ja pelipaikalla vietetty laatuaika todellakin kuuluu ulosannista - Reverencen albumia voi hyvällä syyllä väittää sisäsiistiksi ja jopa puhtoiseksi, varsinkin kun puhutaan black metallin genrelokeroon tarkoitetusta tuotoksesta.

Reverence aloittaa The Asthenic Ascension -abuminsa melkoisella nightwish-paisutuksella ja jousiorkesterivyörytyksellä. "Onneksi" bändi tuhlaa levytysbudjettiinsa jousiorkesteriin varatut eurot nopeasti ja orkesteri pääsee leipälajinsa eli teatraalisen bläkkispörinan lähteille. Reverencen lähestymistapa on hyvin kaavamainen - isoa soundia, tunnelmointia, kaasu pohjaan ja rumpalille ylitöitä kunnes jarrutellaan ja fiilistellään, jälleen vauhtia lisää ja piste. Industrial-viitteet ovat vähissä, paikoin orkesterilla on heittää liekkeihin Rammsteinin mieleen tuovaa raskasta syntikkaa - tämän päivän Rammstein on toisaalta kovin kaukana industrialista...

Selkeästi eteenpäinvievää ja tehokasta viisua Reverencen on vaikea lyödä nauhalle. Homma menee yleiseksi hapuiluksi ja progeiluksi. Hetkittäin homma toimii mutta kahden viisun verran persiille potkivaa materiaalia on liian suuri vaatimus. Hermoille käy myös orkesterin turhan puhtoinen ulostus. Paikoin bändissä on vaaran tuntua saman verran kuin Reckless Loven jannuissa - toisaalta Reckless Loven syötävän naminami laulajauros Olli Herman lienee hyvinkin vaarallinen puumasieppo jokaisen perusvirtasen omalle Pirkolle.

Reverence onnistuu paikoin sorvaamaan ärsyttävän tyhjänpäiväistä äänijätettä. Orkesterilla ei tunnu olevan näkemystä, biisejä eikä asennetta toimivan bläkkismurinan tuottamiseen. Olkoonkin kyseessä jonkinlainen kokeellinen black metal -maalailu, kuuntelukokemusta helpottaisi selkeämmin jäsennelty rakenne ja iskeviksi biiseiksi kehittyvät kokonaisuudet.

J.A.Kaunisto

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Twixt... Haywire... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova