Tuorein sisältö

The Blanko: Into The Silence

J.A. Kaunisto

25.10.2013 klo 21.35 | Luettu: 4170 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

The Blankon toinen albumi on tuunattu todella kiihkeän hikiseen muottiin. Bändillä on ihaltava kyky saada koneesta irti kaikki mahdollinen - siitä huolimatta The Blankolla on heittää tulille todella koukuttavaa biisimateriaalia. The Blanko on Brittiläisen paisuttelurockin vastaisku. Muse, Lapko ja Von Hertzen Brothers laihemmalla progepaineella, näillä mennään mutta kyllähän The Blankolla on jo omanlaistaan tekemisen mallia. Stadion tuntuu olevan suuntana mutta onneksi Musen suhteen ollaan lähempänä Lapkoa kuin ylitsepursuavaa Muse-spektaakkelia.

Oikeastaan yksi kiekon ehdottomista kruununjalokivista, Face the fear, kuulostaa reippaammin Disco Ensemblelta - sillä erotuksella ettei Disco E ole koskaan vastaavaa korvaorgasmia saanut aikaiseksi. Viisun loppua kohden mennään kiihkolla joka on aivan pitelemätöntä.

Into the silence on toinen todellinen ässähuudatus, Von Hertzen Brothers soi vahvasti kertosäkeen nostatuksessa. Krazy heart koristelee ja tunteilee, sakeaa ja hypnoottista mutta ei tippaakaan sokerista. Here I am kuulostaa tutulta, Biffy Clyro? Muse? ...mutta jösses kun jannujen punteissa tutisee ja soundeihin on löydetty juuri oikeanlaista stondista.

Musella on varaa tuhlata laatuaikaan studiossa dollarinippuja, joilla The Blanko säätäisi kuusi albumia. Siitäkin huolimatta, Into The Silence kuulostaa suurelta ja korskealta - oikealla tavalla "takki auki ja rinta rottingilla" -meiningiltä. Tottahan The Blankolla on korvaa listamenestykselle mutta bändi ei kumartele tai nöyristele. Kuuntele vaikka harmaalta rock-kierrätykseltä vaikkuttava All about you..bändi nyplää, hiplaa ja runnoo lopulta viisun nippuun sellaisella tunteen palolla että oksat pois ja kuusi uuniin. Ei huonoja biisejä, ei huonoja hetkiä. Vuoden kotimainen rock-albumi?

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Päivien kuohu... Thor: The Dark World... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova