Tuorein sisältö

Jenni Vartiainen: Ihmisten Edessä

J.A. Kaunisto

15.10.2007 klo 13.10 | Luettu: 11356 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Gimmel-yhteyksistä tuttu Jenni Vartiainen on työstänyt rauhassa ensimmäistä soolonäyttöään. Levyyn panostettu aika ja vaiva kuuluvat lopputuloksessa. Kiekko on äärimmäisen tyylikästä ja coolia electro-poppista. Soundeja on säädetty ankarasti ja temppuja on lainattu monelta ilmansuunnalta. Levyn aloittava Tuhannet Mun Kasvot lähtee liikkeelle kuin Sigur Róssin viisu. Levyn kokonaisnäkemys asettuu Roisin Murphyn ja Aikakoneen välimaastoon.

Teemu Brunilan säveltämässä Ihmisten Edessä-biisissä pianointro muistuttaa Nightwishin viisusta, toimiva poppispala sisältää riittävät rytmitemput. Kerro Miltä Se Tuntuu lainaa minkä ehtii mutta soundiosastoon on saatu toimivaa pulputusta ja rytmiryhmä on vahva. Mustaa Kahvia potkii tukevasti ja yksinkertainen kertsi saa ysärisoundikuorrutuksen. Tunnoton uskaltaa kokeilla ja lopputulos hengittää rikkaan sovituspuolen ansiosta. Mandartania on kuin välähdys ysäridancen suunnalta, Aikakone on hengessä mukana.

Jenni Vartiaisen ääni on käheän utuinen ja taipuisa mutta hieman ilmeetön. Vartiaisen sävellystyö sujuu vahvoilla käsillä. Soundimaailma ansaitsee korkeat pisteet. Taustoihin uskalletaan säätää riskejä sopivasssa suhteessa tuttujen mausteiden vastapainoksi. Syntikoissa on vahva puhallus. Ilmaa on ympärillä ja rytmipuoli on poppislevyksi kirpeää. Ihmisten Edessä on kestävää poppia, ei pelkkää päiväperhojen räpiköintiä. Albumi on tehty ajatuksella ja laatukriteereitä noudattaen.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Musta Jää... Shoot 'Em Up... >

Keskustelut (2 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2007 klo 14.59

Erinomainen levy, 'Ihmisten Edessä' -biisistä tulee mieleen Pet Shop Boysit, muualla taas maalaillaan jopa Massive Attack -meininkejä. Ostin sattuman mielijohteesta ja joka kuuntelulla tämä vain paranee. Eka biisi on hieman meluisa, kun rumpalille ei ole annettu muuta kuin symbaalit (tai siltä kuulostaa), mutta muuten mennään, niinkuin J.A.:kin sanoi, komeissa saundimaisemissa.
lainaa
Juha82

03.02.2012 klo 16.15

3.5 sanoisin tai 3.0, valitsen jälkimmäisen. Kokonaisuus ei paras mut sieltä nousee pari tosi isoa hittiä
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova