Tuorein sisältö

Salaliitto: Salaliitto

J.A. Kaunisto

22.12.2015 klo 14.00 | Luettu: 4325 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Salaliitto pitää sisällään tyyppejä orkestereista kuten Penniless, Deep Turtle ja Limonadi Elohopea. Maantieteellisesti akselilta Nakkila, Rauma, Forssa ja Pori kotoisin oleva muusikkojoukko löytyy nykyään Turusta. Penniless-hahmo Ossi Alisaari on kuulemma kerännyt pöytälaatikkoon omalle orkesterilleen sopimatonta materiaalia, joka on toiminut Salaliiton rakennusaineena. Salaliitto on oman tyylinsä löytäneiden soittomiesten varmaeleistä rock-estetiikkaa. Bändin ajaton soundi tarttuu kiinni useaan lähteeseen. Taustalla soi Love Records -hempeily ja indie, keskitien rock ja americana sekä power pop. Joissakin kappaleissa Salaliitto on kuin voimapopista innostunut Liekki tai Marko Haavisto Pariisin Kevät -covereiden parissa. Bändissä on J.Karjalaisen mieleen tuovaa juurevuutta ja luontevuutta - letkeyttä. Hetkittäin vaakakupissa painaa Neil Youngin edustama rujompi americana.

Lyhyesti sanottuna, Salaliiton taustalla soi vahvasti Wilco. Monesta kappaleesta tunnistaa myös Penniless -orkesterin, mikä ilolla todettakoon. Salaliiton sydän sykkii pophenkisenä ja osin alakuloisilla reunaviitteillä koristeluna. Surujen kitaraa ja niin edespäin. Kokoonpanon vahvuuksista kertoo myös rosoisemman rockin itsevarma haltuunotto. Jonkinlaista Gösta Sundqvistin viljelemää nukkavierua rentoutta on myös ilmassa. Sanoituksissa arkirealismin kukkaset istuvat luontevasti betoniviidakon katveeseen. Sanat ankkuroidaan perusasioihin sujuvilla kielenkäänteillä. Kuulija saa nauttia luontevista eskapismilla ryyditetyistä tunnelmakuvista.

Salaliiton häpeilemättömän voimapop-henkisen sydämen sisällä sykkii runosielun lisäksi juureva rokkari. Kuten todettua, ajaton soundi ottaa tukea varjoista mutta 'viiltävän kepeyden' vastapainona Salaliitto tuo esille maukkaita viitteitä rock-musiikin vuosikymmeniltä. Salaliiton ehdoton vahvuus on myös yhteensopivuus monen eri genren fanien suuntaan. Salaliiton musiikille on helppo löytää ystäviä. Loppupäätelmänä voidaan todeta kyseessä olevan yhden vuoden parhaista tunteenvangitsijoista.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Mr. Holmes... Kamppailu merta vast... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova