Tuorein sisältö

Megadeth: Super Collider

J.A. Kaunisto

31.05.2013 klo 22.28 | Luettu: 10731 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Megadethin 14. studioalbumi Super Collider on joissakin piireissä lytätty maan rakoon tyhjänpäiväisenä ja hengettömänä rock-albumina...Risk-kiekon jatkumona. Albumi on kieltämättä hankala pala - paremminkin bändin 2000-luku on ollut hankala. Endgame riffitteli kipakasti mutta kitarasoolot venyivät kuin nälkävuosi. Bändin edellinen TH1RT3EN oli sekava ja epätasainen tekele. Super Collider panostaa melodioihin ja rokimpi ulosanti toimii paikoin kiitettävästi mutta mukana on täysin sysimustaa kuraa Metallican Load-albumin tavoin. Paikoin Megadeth on haluton ja suorastaan oman menneisyytensä irvikuva.

Kiekon avaus Kingmaker on perusvarma rässijuna joka lupaa albumista huomattavasti verevämpää pakettia. Levy nimibiisi on radiosoittorockin suuntaan kallellaan olevan Megadethin tyylipuhtain hetki - Mustainen porukka kuulostaa kertsin kohdalta melkeinpä Foo Fightersilta. Burn on turhan sievää ja siveää, kuulostaa KISS tai Alice Cooper -coverilta. Built for war tyrkyttää tuimaa riffiä mutta asenne on loppupeleissä kovin virkamiesmäinen. Off the edge on puuduttavan suoraviivainen ja tapahtumaköyhä.

Dance in the rainin puhelaulu toimii mutta kitaroista puutuvat metalliasetukset ja loppua kohden odottelee Eminemin (?) mukaantuloa. Beginning of sorrow lienee albumin vetelin ja asenteeltaan löysin tekele - noloa. Entä kuinka monta kertaa olet kuullut Megadethin albumilla banjoa - The blackest crow kuuluu albumin sysiharmaisiin hetkiin, americana-tulkinnat eivät liene Mustainen rakkain leipälaji!

Forget to remember on silkkaa stadionrokkia, Mustaine on ilmeisesti pyöritellyt Volbeatin kiekkoja studiosessioiden välillä. Don't turn you back alkaa blueshapuiluna kunnes Mustaine haluaa lyödä tiskiin jonkinlaista Disturbed kohtaa äijärockin -pullistelua. Hämmentävää.

Megadethin Super Collider on jonkinlaista stadionrokkaavaa Mustainea. Pahimmillaan albumi on hengetön ja kipinätön radiosoittotekele. Levyn ehdottomasti paras puoli on Mustainen ääni - mies oikeasti laulaa ja ulosanti on kaukana käheästä variksesta. Parhaimmillaan albumi kuulostaa keskitason perusvarmalta Megadethilta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kauhea kankkunen 3... Lego Batman: The Mov... >

Keskustelut (4 viestiä)

METALLIA

01.06.2013 klo 10.12 1 tykkää tästä

Millos tää albumi tulikaan myyntiin suomessa?? vai onko tullut jo.
lainaa
Timovaan

01.06.2013 klo 16.29 2 tykkää tästä

On jo kaupoissa. Ja on todella hyvä levy. Jos nyt ennen kaikkea tykkää musiikista. Preferenssit sikseen.
lainaa
kalu

02.06.2013 klo 10.40 2 tykkää tästä

Timovaan kirjoitti:
On jo kaupoissa. Ja on todella hyvä levy. Jos nyt ennen kaikkea tykkää musiikista. Preferenssit sikseen.


Jos ennen kaikkea tykkää paskasta musiikista, siis.
lainaa
Bob

03.06.2013 klo 02.33

En ole muita kun nimikko biisin kuullut ja oli kyllä sellaista ripulia ettei kiinnosta koko levy edes.
Täytyy kuitenkin youtubesta joku päivä katsastaa loputkin kipaleet ettei nyt ihan sokkona lytätä koko levyä, odotukset ei ainakaan korkealla ole.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova