Tuorein sisältö

Nerdee: All About Us

J.A. Kaunisto

14.05.2007 klo 15.20 | Luettu: 8071 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Girlpoweria ja helisevää poppista, Nerds nimellä aloitettu bändi on jo vuodelta 1995 mutta levytetty historia alkaa vuodesta 1999 ja nimellä Nerdie. Yhtye tuli toiseksi Jyrki Hit Challenge-skabassa 1999 (voittajana Tik Tak). Pokon ja T.T.Oksalan voimin markkinoille saaatiin onnistunut ja tuore debyyttilevy All About You, joka epätasaisuudestaan ja teinihapuilustaan huolimatta synnytti nipun bändin uran parhaita viisuja. All About Us-kokoelmaltakin löytyvät Burning 4 You, Set Me Free ja Over You säväyttävät vielä tänäkin päivänä.

Bändin nimen vaihtuessa Nerdee-muotoon, yhtye muuttui myös kokonaan tyttöbändiksi. Jaakko-nimellä tunnettu kitaristi väistyi takavasemmalle vuonna 2003. Diamond Station-kiekolta löytyy bändin ehkä tukevin poppilataus Broken Glass. Bändi sai myös Levottomat 3-leffakiekolle pikkuhitin nimeltään Cold. Walls Around vuodelta 2005 tarjoaa kokoelmalle parhaina paloina Ivy ja Just A Day-viisut.

Jälkikäteen voisi ajatella laulukielen olleen bändin kompastuskivi. Kotimaisella puheella Nerdee olisi voinut nousta Tik Takin haastajaksi. Tosin Nerdee on aina luottanut laulaja Emilyn valovoimaan. Ehkäpä Nerdeen osaksi jäi massaan juuttuminen, ensimmäisen levyn hypeä ei onnistuttu valjastamaan tähtimatkan takaajaksi. Onnistunut levykokonaisuus on myös hakusessa. Bändi on jäänyt tyttömäisen kevytpoppiksen vangiksi, uudistumista ei ole tapahtunut vaikka kokemus on karttunut ja ikävuodet vaihtuneet.

Kuvalevyltä pääsee ihmettelemään kotimaisen 5 centin budjetilla tehtyjen videoiden tasoa. Riskittömiä bändisoittokuvia ilman mainittavaa tarinallista panosta. Broken Glass-viisusta on peräti kaksi versiota mutta molemmat jäävät värittömiksi hei me soitetaan-pätkiksi. As You Are-biisiin saadaan kuvapuolelle rosoa ja säröä. Mukana on myös promo-ja behind the scenes-materiaalia.

Nerdee voisi unohtaa maailman valloituksen. Kotimaassakin olisi työtä tarjolla. Suomen kieli voisi sytyttää bändin liekkeihin. Aina ei tarvitse matkustaa naapurigalaksiin tullakseen tähdeksi.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Turku Romantic Movem... Bloodpit - Off The H... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova