Kent: Tillbaka Till Samtiden

J.A. Kaunisto

08.11.2007 klo 09.21 | Luettu: 5388 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kent on monen suomalaisen kestosuosikki. Allekirjoittaneen papereissa Kentin albumi Hagnesta Hill on kaikkien aikojen henkilökohtaisessa top-viitosessa. Bändin edellinen kiekko Du & Jag Döden oli kitarapainotteinen ja synkkä. Tuore kiekko Tillbaka Till Samtiden unohtaa kitarat sivurooliin. Melankoliasta bändi ei pääse eroon, mutta tällä kertaa Kentin maailma on valoisampi. Syntikka on suuressa roolissa. Dance-tempuilla ja menneiden päivien syntikkapioneerien eväillä Kent kuulostaa ilmavalta ja rennommalta mutta kuitenkin Kentiltä. Toisen kitaristin Harri Männyn menetys kuuluu mutta skeba ei unohdu täysin rumpukoneiden ja elektronisen ulosannin jalkoihin.

Ensi kuulemalta muutos vaikuttaa rohkealta, tarkempi kuuntelu osoittaa tuttujen Kent-ainesten olevan paikalla. Levyllä on vahva side muutaman vuoden takaiseen Vapen & Ammunition-albumiin. Tuore levy on ehkä vahvempi kokonaisuus mutta Vapen-levyn nuolenkärjet olivat terävämpiä. Viisujen syntikkakuoren ja dancerytmien takaa löytyy kuitenkin kestäviä Kent-hetkiä. Elefanter alkaa rauhallisesti mutta kasvaa ja kohoaa taivaalle. Reipas viisu saa hyvää taustatukea Berlin-viisusta, joka etenee vahvan syntikkaosaston tukemana hittikertoimiin. Ingenting lainaa biisin puoleen väliin Madonnan parin vuoden takaisesta hitistä tukevat rytmit, Kentin vetävä discobiisi. Vy Från Ett Luftslott jalostaa elektro-ja syntikkatemppuja uudelle tasolle. Generation Ex on kiekon paras siivu. Aikojen alun Depeche Modelta ja OMD:lta lainataan toimiva syntikkafiilis, joka valjastetaan tehokertosäkeen vetämäksi Kent-helmeksi.

Kent ei kadota itseään elektrotemppujen maailmaan. Vaikka kitaraa säästellään, vain muutamassa viisussa kaipaisi rajumpaa säröä. Tillbaka Till Samtiden on vahva ja ehjä kokonaisuus, jonka soundimaailma on miellyttävästi menneiden päivien säädöissä. Toisaalta mukaan uskalletaan kokeilla tuoreitakin elektrotemppuja. Soundimaailma on rikas ja paikoin yllättävä, tuttua Kent-soundia ei onnistuta kuitenkaan peittämään. Synkkyydessä rypeminen on korvattu lievällä valon kajolla, tosin Kent hallitsee pohjoismaisen alakulonsa. Kent-maailmaan ei kaivata pelkkää auringonpaistetta, kaiho ja haikeus on bändin jatkuva voimavara.





V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vesa-Matti Loiri - I... Elisabet: Kultainen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova